Hyvä sahapäivä

31. toukokuuta 2008 klo 9.57
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Rannekorut, Swarovski

Eilen oli hämmentävän hyvä sahapäivä. Päätin ensin sahata hieman renkaita kokeillakseni tynnyriketjua, mutta sahaaminen kulki jostain syystä niin erinomaisesti, että sahasin sitten vielä lisääkin renkaita toista ketjua varten. En edes muista, milloin viimeksi olisi ollut noin helppo sahausurakka: saha liukui kuin unelma ja sai kerralla irti aina neljä rengasta. Oih!

Ensin punoin ranneketjun yksinkertaista tynnyriketjua – laitoin siis ainoastaan yhden ”sisärenkaan” kahden sijasta, sillä käyttämäni AR oli sen verran pieni, ettei kahta olisi ainakaan ilman tuskaista ponnistelua saanut mahtumaan. Ketjusta tuli mielestäni siro ja kaunis, mutta hieman huolettaa sen kestävyys. Elementit on kiinni toisissaan vain yhdellä renkaalla, joten mahtaneeko koru kestää kovin rajua käyttöä? Eipä sillä, ei ketjuja ole tarkoituskaan rajusti riuhtoa.

Barrel chain

Barrel chain

Tynnyriketju on malliltaan sellainen, että vaikka se asettuu kauniisti ranteeseen, sitä ei oikein saa pöydälle sievästi kuvaamista varten. Siksi tuo ylempi kuva on nyt vähän mitä sattuu…

Tätä toista ketjua olen miettinyt siitä asti, kun hetken mielijohteesta tilasin elämäni ensimmäisen Swarovskin cosmic-renkaan. Ketjusta tulikin sitten juuri sellainen kuin toivoin, ja jouduin käyttämään kaiken urheuteni, että sain laitettua sen kaupan puolelle – se kun vinkui ja valitti haluavansa jäädä minun luokseni…

2-in-2 silver chain

Jotain minä kuitenkin sain, jos en tuota edellistä ketjua saanutkaan! Ei varmasti ole enää kenellekään salaisuus, että rakastan fancy-jaspista. Tätä kaulakorua olen miettinyt jo pitkään, ja eilen sitten lopulta solmin sen television äärellä. 10 mm:n fancy jasper -helmiä solmittuna mustaan puuvillanauhaan – minulle, MINULLE!

Knotted fancy jasper necklace

Koru on tarkoituksella lyhyt ja kaulaa myötäilevä, ja isojen kivien ansiosta se on myös suhteellisen painava. Tykkään!

Hiljaiseloa remontin keskellä

30. toukokuuta 2008 klo 8.07
Luokat: Kaulakorut, Korvakorut, Rannekorut

Remontin keskellä on näemmä tullut vietettyä hyvä tovi hiljaiseloa. Sinä aikana on kyllä syntynyt koruja, mutta enimmäkseen viime aikojen korutuotanto on ollut peruskauraa, joka on täällä blogin puolella esitelty moneen kertaan.

Onnistuneimpia koruja viime aikoina on ollut ametisteista ja hopeasta syntynyt Matka ajan halki. Kuva ei ole erityisen mairitteleva, mutta itse korusta tuli juuri sellainen kuin halusinkin. Se myös katosi kaupasta samana päivänä, kun sen sinne sain laitettua, joten siitä piti joku toinenkin :)

Matka ajan halki

Meritähti syntyi tilaustyönä. Siinä on savukvartsia ja vuorikristalleja solmittuna mustaan puuvillanyöriin. Korun kruunaa ihana Karen Hill Tribe -hopeariipus:

Meritähti

Toiveita on peruskauraa, mutta pidin korusta kovasti. Onnistuin kerrankin löytämään sieviä harmaita makeanvedenhelmiä, joissa oli peräti hyvä kiiltokin. Kuvassa se ei kyllä juuri näy…

Toiveita

Olin jo ehtinyt unohtaa omistavani litteitä natural silver quartz -ovaaleja! Kun silmäni äkkäsivät ne tuolta lokerikkojen kätköistä, päätin vihdoin ottaa ne käyttöön. Larvikiitin ja hopean kanssa niistä syntyi hillityn värinen mutta kiva rannekoru Hopeapilvet:

Hopeapilvet

Jos minulla jokin kivilaji suurin piirtein homehtuu lokerikossa käyttämättä, se on sodaliitti. En kerta kaikkiaan tahdo osata käyttää sitä mihinkään. Urheasti ponnistellen sain siitä kuitenkin tehtyä korvakorut:

Denim

Kristallirumpu-korvakorujen Karen Hill Tribe -charmit ovat myös lojuneet pitkään varastossani, kun en ole keksinyt, mitä niistä tekisin. Lopulta ne valitsivat kaverikseen purple velvet -kristallit ja muotoutuivat korvakoruiksi:

Kristallirumpu

Kuten näette, en siis ole ihan vain pyöritellyt peukaloitani odottaessani uuden keittiön valmistumista. Nyt keittiössä hääräilee vihdoin kalusteiden asentaja, joten ehkäpä remontti on ensi viikolla ohi. Yay!

Vaivaistalosta, päivää

16. toukokuuta 2008 klo 10.33
Luokat: Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut, Rannekorut

Pakon sanelemana olen tehnyt viime aikoina lähinnä melko yksinkertaisia koruja. Olen jo yli kolme viikkoa kärsinyt ristiselän särystä, joka eilen huipentui korventavaan iskiassärkyyn. Kipu säteili pepun yläpuolelta alas vasempaan pohkeeseen, enkä pystynyt istumaan paikoillani hetkeä pitempään. Lopulta makasin olohuoneen lattialla jalat tuolilla C.S.I. Miamia katsoen, kun missään muussa asennossa ei ollut hyvä olla.

Hieman työläämpää koruosastoa edustavat tällä kertaa kaksi fancy jasper -kapussiriipusta, jotka tein käydessäni vanhempieni luona joulukuussa. Unohdin valmiit riipukset ihan täysin ja ilahduin suuresti löytäessäni ne eilen. Kivet ovat kooltaan 25 x 18 mm, ja ne on kierretty neliskulmaiseen hopealankaan.

Fancy jasper cabochon pendant
Maa ilmasta

Fancy jasper cabochon pendant
Kaukainen planeetta

Pidän kapussiriipusten tekemisestä, mutta suoraan sanottuna inhoan ripustuslenkin tekemistä ja lankojen ”päättelyä”. Muutama spiraali olisi vielä ihan ok, mutta kun noita langanpäitä jää kieputettavaksi ihan liikaa… No, lopputulos on tietysti sievän koristeellinen, kun jaksaa väkertää.

Eilen kaivoin NERIK-laatikostani 30 mm:n fancy jasper -kolikot, joita olen säästellyt pitkään ja hartaasti. Uhrasin niistä neljä yksinkertaisiksi riipuksiksi, joista kaksi esittelen tässä – loput näkee halutessaan kaupan puolella. Nämä riipukset ovat sellaisia, joita voisin kuvitella käyttäväni paljon itsekin – siksipä säästinkin yhden ihanan kiven itselleni…

Fancy jasper pendant

Fancy jasper pendant

Tornin neito -korussa on Botswanan akaattia, hopeaa / Balin hopeaa sekä Swarovskin helmiä. Ostin ensimmäistä kertaa koruiluvuosieni aikana tuollaisia pieniä ihan sileitä kalotteja, joihin ihastuin nähtyäni niitä Porkkanan blogissa. Nyt harmittelen, kun en tajunnut tilata niitä kerralla tarpeeksi isoa määrää!

Botswana agate & Swarovski pearl bracelet

Lopuksi vielä ainakin omasta mielestäni ihanat Patakuningatar-korvakorut. Niissäkin on jotain ensimmäistä kertaa ostettua: nimittäin tuollaiset kivikoristeiset korvakoruaihiot:

Gemstone & Bali silver earrings

Lopuksi vielä kuva uskomattoman ihanasta yllätyslahjasta, jonka posti toi minulle eilen:

My precioussss....

Kiitos, kiitos, inkku-rakas!!!

Toiminnassa taas

7. toukokuuta 2008 klo 10.46
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Ketjut, Korukivet, Korvakorut, Rannekorut, Sormukset, Swarovski

Nyt pitäisi viimeistenkin pienten ongelmien olla poissa ja Helmetin toimia moitteettomasti. Siispä heti asiaan ja esittelemään viime aikojen tuotoksia:

European 4-in-1 bracelet

Ensimäinen mattoketjuni. Rakastuin tuohon ketjumalliin – se on mukavaa punottavaa ja lopputulos on ihastuttava. Mattoketju istuu ranteeseen täydellisesti, koska se on muodoltaan tuollaista leveää ja litteää. Teki ihan hirveästi mieli pitää tämä ranneketju itse, mutta urheasti työnsin sen kuitenkin kaupan puolelle.

Cantaloupe crystal set

Tilaustyönä tehty perussetti hopealangasta, Balin spacereista ja Cantaloupe-sävyisistä Swarovskin kristalleista.

Twisted spirals

Patinoidut kierrespiraalikorvakorut. Nämä onnistuivat oikeastaan juuri niin hyvin kuin toivoinkin. Kolmesta tekemästäni parista yksi on killunut korvissani siitä saakka, kun sain sen valmiiksi.

Jens Pind earrings (iris green)

Jens Pindia tällä kertaa korvakorujen muodossa. Ketjun kaverina on iris green -sävyiset isohkot makeanvedenhelmet.

Samba

Ostin ensimmäistä kertaa simpukankuorihelmiä, joista sitten syntyi Balin hopean ja pikkuruisten mustien onyxien kera tuo kuvan rannekoru. En ole kyllä vielä ihan varma siitä, mitä mieltä olen simpukankuorihelmistä yleensä. Ne ovat kauniita, mutta… en tiedä olenko ihan vakuuttunut niistä vielä.