Kaulakoruja

30. kesäkuuta 2007 klo 20.03
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet

Teen harvoin lariat-koruja, mutta eilen iski jostain kumman syystä tarve tehdä sellaisiakin. Tuloksena kaksi siroa hopeaketjusta ja korukivistä tehtyä lariatia:

fluoriittilariat02
Vihreitä fluoriittikukkia ja itse juotettu hopeinen rengasosa

fluoriittilariat01
Ja toinenkin kuva. Näihin kuviin en ole kauhean tyytyväinen, mutta kukat oli pakko kuvat valkeaa taustaa vasten, että kuviin saisi niiden oikean värisävyn.

granaattilariat01
Kaiverrettuja granaattikukkia, Hill tribe -hopeaa ja Balin hopeaa.

granaattilariat02
Ja toinenkin kuva…

Jelly bean -kaulakorussa puolestaan on karamellivärisiä makeanvedenhelmiä, vuorikristalleja, ruusukvartsia ja Hill tribe -hopeaa oleva pieni riipus:

jellybean

Uhraus

28. kesäkuuta 2007 klo 21.47
Luokat: Hopea, Korukivet, Korvakorut, Rannekorut

Magsin rohkaisevan esimerkin kannustamana uskaltauduin NERIK-laatikolle minäkin. Sain lopultakin käytettyä ikuisuus sitten hankkimani fasettihiotut ametriinit, jotka ovat uskomattoman kauniita:

ametrine-kr01

Sen jälkeen pakottauduin käyttämään Satuhelmen karneoliruusujen päällä upeat isot Balin hopeiset kalotit, joita minulla oli vain kaksi kappaletta:

carnelianrose-kr02

Tämän jälkeen oli pakko tehdä jotain muuta, joten pistin lopultakin erään vanhan rannekorun uuteen uskoon. Kyseinen koru on ensimmäinen hopealangasta jigillä tekemäni koru, jossa alun perin oli elementtien välissä Swarovskin kristallit – ja puistattavan rumat silmukat! Laitoin koruun paremman lukon ja korvasin kristallit ruusukvartseilla. Jahka lopputulos oli pyörinyt rummussa tunnin verran, koin saaneeni aikaan myyntikelpoisen korun:

celtic-rq-r

Kuvasin tuon rannekorun vasta yhdeksän jälkeen illalla, joten päivänvaloa ei riittänyt tuon parempaan otokseen.

Myöhään eilisiltana (tai pikemminkin viime yönä) syntyi puolestaan kaksi raikkaan kesäistä rannekorua dolomiittimarmorista (jos oikein muistan). Näihin olen todella ihastunut ja jättäisinkin turkoosin korun itselleni, jos hetkeäkään uskoisin muistavani sitä käyttää.

mjade-bquartz-r

mjade-turquoise-r

Helmihullu testaa

27. kesäkuuta 2007 klo 21.11
Luokat: Hopea, Ostokset

Hopeasavi on houkutellut jo pitkään – oikeastaan siitä asti, kun siitä ensi kertaa kuulin joskus vuosi, puolitoista sitten. Haaveilin ostavani Englannista kunnon aloituspakkauksen työkaluineen sun muineen, mutta koskaan ei tuntunut olevan sen vertaa löysää rahaa, että olisin saanut itseni investoimaan johonkin niin hintavaan.

Lopulta annoin periksi ja tilasin itselleni ainoastaan 10 grammaa hopeasavea enkä mitään muuta. Päätin, että taloudesta löytyy jo kaikki tarpeelliset työkalut jossain muodossa. Tänään pikkuinen savimötikkä putosi postiluukusta sisään ja minä olin tikahtua innostukseeni.

Ihan ensimmäiseksi totesin, että 10 grammaa hopeasavea on todella pieni palanen. Se näytti aivan mitättömältä määrältä. Koottuani kaiken tarvittavan keittiön pöydälle rupesin tuhertamaan saven kanssa vain todetakseni, ettei se ole lainkaan niin helppoa, kuin miltä se videolla näyttää. Leimasimella ei tuntunut millään saavan aikaan siistiä jälkeä saveen, eikä kovin montaa kertaa voinut aloittaa alusta edes käyttämäni Slow dry -saven kanssa, sillä se pahuksen tavara rupesi kuivumaan sangen sukkelasti! Kun savi oli hieman päässyt kuivumaan, siitä ei enää tahtonut saada kaulittua yhtään mitään kelvollista.

Käytettyäni kaiken saven olin saanut aikaan kuusi pientä riipusta / maskottia. Ensimmäisen niistä pilasin polttovaiheessa, kun poltin ilmeisesti liian kuumalla liekillä. Toisenkaan polttaminen ei onnistunut kunnolla, mutta siitä tuli sentään käyttökelpoinen. Loput neljä olisivat polton puolesta olleet täydellisiä, vaan yhdestä niistä lohkesi palanen jo ennen polttoa.

Lopullinen saldo on siis neljä suurin piirtein kelvollista maskottia, yksi itsellä välttävä ja yksi käyttökelvoton. Kappalehinnaksi tulee siis jo pelkästään saven puolesta 4,20 euroa. Tämä ei siis todellakaan ole halpaa lystiä. Oli mielenkiintoista kokeilla hopeasavea, mutta en usko, että se on minun juttuni.

Minä ja pankkitilini tuumaamme nyt, että kareneilta saa paremmat riipukset ja maskotit huomattavasti halvemmalla…

pmc-kaikki

Oikeanpuoleisin lehti on 25 mm korkea, joten siitä voi päätellä vähän muidenkin kokoa.

Lakkokatsaus

26. kesäkuuta 2007 klo 18.02
Luokat: Helmihulluus, Kaulakorut, Kännykkäkorut, Korukivet, Sormukset

Helmilakko alkoi 31. toukokuuta. Nyt kun siitä on melkein neljä viikkoa, on aika vilkaista, miten lakko on sujunut.

Kuluneiden viikkojen aikana helmihullu on…

…ostanut foorumilaisilta helmiä yhteensä 24,20 euron edestä (on suhteellisen tavallista, että foorumiostoja ei lasketa lakon rikkomiseksi, sillä foorumin kautta tehdyt ostot ovat yleensä rahamääriltään pieniä kuten tässäkin tapauksessa: kolmen eri kerran ostokset tekivät yhteensä alle 25 e)

…ostanut pienen purkin siemenhelmiä Hobby Pointista, 2,20e. Helmiä käytettiin jo samana päivänä kaulakorussa, joten kyseessä ei ollut turha heräteostos.

…tilannut kerran hopealankaa (sallittua)

…tilannut kerran hopeisia koruosia ja lisää hopealankaa (sallittua)

…osallistunut kahteen kimppatilaukseen (ei sallittua, mutta…), joissa kuitenkin tilasi lähes pelkästään koruosia ja hopealankaa (…tekoihin liittyi lieventäviä asianhaaroja)

…käyttänyt $30 kapusseihin eBayssa. Teknisesti ottaen kapussit eivät kuitenkaan ole helmiä, sillä niissä ei ole reikää. Okei, tämä oli säälittävää. Susi, syyt, lampaanliha jne.

…myynyt pois tarpeettomia helmiä noin 200 euron edestä.

Kaiken kaikkiaan lakko on sujunut siis suhteellisen hyvin mutta paremminkin voisi toki mennä. Absolutistiksi minusta ei ilmeisesti kerta kaikkiaan ole. Merkinnän lopuksi kuvapläjäys, joka osoittanee, että kukkahulluus jatkuu edelleen:

brioflwr-brown
savukvartseja, ruusukvartsi, granaatteja

brioflwr-darkpurple
synteettisiä ametisteja, savukvartsi, mustia onyxeja

brioflwr-lilac
Jotain karkki”jadea” ja mustaa onyxia

garnet-nest-s
Enin ohjeella tehty nest ring, jossa on 8 mm:n granaatti

kanny80
Kännykkäkoru ametisteista

kanny81
Kännykkäkoru valtamerijaspiksesta

kanny82
Toinenkin kännykkäkoru valtamerijaspiksista

Käytin kännykkäkoruihin kiviä, jotka olivat hieman pintavirheisiä, mutta kuitenkin kauniita. Kännykkäkoruissa ne pienet pintavirheet eivät ainakaan minua haittaa yhtään. On mukavaa löytää näin käyttöä niille kauniille kiville, jotka varsinaisesta korukäytöstä on karsittu pois.

Kukkahulluus

21. kesäkuuta 2007 klo 18.44
Luokat: Kaulakorut, Korukivet

En tiedä mistä se johtuu, mutta näitä Enin briolettikukkia ei voi tehdä vain yhtä. Kun on tehnyt yhden, sormet syyhyävät jo toista tekemään. Siispä tälläkin kertaa kukkia syntyi monta. Ne halusivat pelkän mustan nauhan sijasta tällä kertaa inkkumaisiin kiviä & nyöriä -viritelmiin.

brioflwr-yellow

brioflwr-pink

brioflwr-blue

brioflwr-black

En onnistu ikinä tekemään tätä viiden terälehden mallia niin, että pienet hopeahelmet olisivat kauniissa ympyrässä ilman koloja, mutta tulin siihen tulokseen, että kyllä käsityössä saa käden jälki näkyäkin. Ei kaiken tarvitse olla tuhannen täydellistä ja virheetöntä, kunhan on kaunista.

Täytettä NERIK-laatikkoon

21. kesäkuuta 2007 klo 11.13
Luokat: Korukivet, Ostokset

Eilisessä Espoon helmihullujen kuukausittaisessa tapaamisessa (jossa oli muuten taas kerran mahdottoman mukavaa – kiitos kaikille paikalla olleille!) tuli hankittua täytettä NERIK-laatikkoon. En tiedä, miten kukaan voi edes hetken mielenhäiriössä kaupata toisille tällaisia aarteita, mutta olen onnellinen siitä, että ehdin paikalle ensimmäisenä ja sormeni nappasivat pussin nopeudella, josta Klonkkukin olisi kateellinen.

fossiilikivi05

fossiilikivi04

fossiilikivi03

fossiilikivi02

fossiilikivi01

Teknisesti ottaen näiden ostaminen ehkä oli helmilakon rikkomista, mutta toisaalta: eikös se ole vähän niin kuin hyväntekeväisyyttä, kun ostaa helmiä toiselta helmihullulta, joka omistaan haluaa eroon? Ai ei? Pahus. No, tuota.. foorumiostoja ei lasketa, ja tämä oli melkein kuin foorumiosto. Niin kerta.

Eilen paikalla olleet kanssaviirahtaneet kehtasivat vihjata, että NERIK-laatikossani on enemmän sisältöä kuin muissa helmilaatikoissani yhteensä. Pöyristyttävää panettelua moinen! Ehkäpä tästä inspiroituneena kirjoitan joku päivä ihan oman NERIK-merkintänsä, johon liitän kuvia kyseisen laatikon (virtuaalisen sellaisen) sisällöstä.

Kasa kuvia

20. kesäkuuta 2007 klo 16.13
Luokat: 14KGF, Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut, Lasihelmet, Rannekorut, Swarovski

Laitan nyt pikaisesti kuvia esille, kun viime päivinä on valmistunut taas yhtä jos toistakin.

puuriipus
Puuriipus peridoottisiruista, tilaustyö

peridoottikorvakorut
Korvakorut riipukselle kaveriksi

14kgf-garnet02
Kultadubleekorvakorut upeista 8 mm:n pyöreistä granaateista

bali-magenta02
Tummanvioletit isot makeanvedenhelmet ja Balin hopeaa. Nämä ovat suloiset kuin sika pienenä!

aquamarine-r
Rannekoru hopeasta, Balin hopeasta ja ihanista akvamariineista

jetpearls-r
Makeanvedenhelmiä, hopeaa, Balin hopeaa, jet-sävyisiä Swarovskin kristalleja

aquamarine-champagne
Kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan älyttömän nätti kaulakoru: onnistuin löytämään paitsi todella kauniin harmaansinisiä makeanvedenhelmiä, myös niiden kanssa täydellisesti yhteensopivia siemenhelmiä, jotka ovat… no, veden värisiä: sinivihertäviä, läpikuultavia, oih..! Lisäksi korussa on vielä todella sieviä Aquamarine champagne -sävyisiä Swarovskin kristalleja, joista aikoinaan maksoin itseni lähes kipeäksi (no okei, en nyt sentään, mutta kyllä ne selvästi kalliimpia ovat kuin ”tavalliset” Swarovskit).

Borejkon töiden lumoissa

18. kesäkuuta 2007 klo 19.38
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet

Magdalena Borejko tekee suorastaan jumalaisen kauniita koruja. Niissä näkyy jossain määrin Eni Oken -vaikutteita, mutta toisin kuin monet muut Enin jäljillä kulkevat, on Borejko minusta onnistunut luomaan selkeästi oman tyylinsä. Sirpaleita-blogissa on menestyksekkäästi kuljettu Borejkon jalanjäljissä, ja minullakin on tehnyt mieli kokeilla jotain vastaavaa.

Jätin oman riipukseni melko yksinkertaiseksi, jotta ihanat moniväriset turmaliinit pääsisivät oikeuksiinsa. Mietin riipuksen patinoimista, mutta päädyin sitten kuitenkin jättämään sen kirkkaaksi – eipä ainakaan tumma lanka himmennä kivien väriloistoa.

catch-the-rainbow02

catch-the-rainbow

Organzanauhassa on pari 8 mm:n särmikästä fluoriittia pitämässä riipusta nauhan keskikohdassa.

Harjoitus, mestari, jne..?

15. kesäkuuta 2007 klo 21.31
Luokat: Hopea, Korukivet

Nyt kun kapusseja on varastossa vaikka kuinka paljon, piti tietysti päästä harjoittelemaan kapussiriipusten tekemistä. Valitsin vähän erilaiset langat kuin ensimmäisessä yrityksessä, ja tällainen oli tulos:

cabochon-fancyjasper

Kivi on 30 x 22 mm:n fancy jasper -kapussi. Olen sikäli tyytyväinen kehykseen, että tällä kertaa se on todella napakka ja tiiviisti kiven ympärillä, eikä turhaa tyhjää tilaa jäänyt. Ripustuslenkistä ja sen varresta sen sijaan tuli susirumat, mutta mitä tekee näppärä helmihullu? Peittää kyseisen ruman varren hopealankaspiraaleilla tietysti. Leipuri kermalla, lääkäri mullalla, helmihullu hopealankaspiraaleilla…

Väkersin aikani kuluksi vielä toisenkin riipuksen. Kivenä on tällä kertaa 25 x 18 mm:n tiikerinsilmä. Joiltain osin tämä riipus onnistui paremmin, mutta joitain typeriäkin ratkaisuja tein matkan varrella. No, harjoitusta ainakin sain.

cabochon-tigereye

Ripustuslenkin tekeminen oli tälläkin kertaa kaikkein vaikein osuus. En TAJUA miten sen saisi tehtyä kauniisti. Mur!

Balin hopeaa

14. kesäkuuta 2007 klo 18.35
Luokat: Hopea, Rannekorut, Sormukset

Balin hopealla on paha taipumus edelleen päätyä NERIK-laatikkoon. Lähes kaikkea muuta olen jo melko hyvin oppinut käyttämään, mutta nuo ihanaiset hopea-aarteet tuppaavat jäämään kotiin ihailtaviksi. Tästä pahasta tavasta on päästävä eroon, joten ei muuta kuin harjoittelemaan!

bali-r02

Tein ranneketjun pienestä pussillisesta Bali-helmiä – ja käytin ne kaikki! Oi tätä sankaruutta! Kuvan helmet eivät itse asiassa ole oikeasti tuon muotoisia, vaan elementeissä on itse asiassa kolme helmeä peräkkäin: yksi isompi helmi ja spacer-helmet sen molemmin puolin. Näin Ullalla joskus eräässä korussa samankaltaisen ratkaisun, ja se toimi näiden nimenomaisten helmien kanssa täydellisesti.

heart-ring02

Yleensä hempeily ei kauheasti vetoa minuun, mutta näistä sormuksista (tein kaksi hieman eri kokoista) tuli mielestäni aivan supersuloisia! Nuo pulleat Balin sydänhelmet oli kuin luotu sormuksiin – ja täällä minä nyt istun kiroamassa omaa typeryyttäni, kun tilasin vain vaivaiset kolme kappaletta. Snif!

Ei.. saa.. tilata.. lisää.. täytyy.. pysyä.. lakossa..