Meta


Keskiviikon kuvapläjäys vol. 2

29. elokuuta 2007 klo 14.03
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Ketjut, Korukivet, Korvakorut, Rannekorut, Swarovski

Taas on valmistunut kaikkea uutta, kun olen hampaat irvessä yrittänyt käyttää pitkään säilömiäni materiaaleja enkä vain hautoa niitä!

angel-jenspind
Angel-laatta on nyt saanut päihinsä reiät ja ympärilleen Jens Pindia. Tilaustyö.

rosiesgarden
Makeanvedenhelmiä, Swarovskin kristalleja, hopeaa ja Hill Tribe -riipus

bleedingheart
Toisetkin Balin hopeiset korvakorut noista ihanista punaisista makeanvedenhelmistä

carnelian-flower
Ihanat nappikorvakorut Balin hopeisista kukkanapeista ja karneoleista…

magenta-flower
…ja tummanvioleteista makeanvedenhelmistä.

syksy
Patinoitu kaulakoru, johon ihastuin itse niin kovasti, että oli täysi työ ja tuska laittaa se kaupan puolelle… Hopeaketjua, isohko Karen Hill Tribe -hopealehti ja fancy jasper -helmiä.

aquamarine-bali-r
Akvamariinia, Balin hopeaa, sterlinghopeaa

redagate-bali-r
Punaista akaattia, Balin hopeaa, sterlinghopeaa

redagate-bali-r02
Lähikuva edellisestä

tigereye-flower
Tiikerinsilmää kukkina ja pyöreinä helminä, Balin hopeaa ja sterlinghopeaa

Kirja-aarteita

24. elokuuta 2007 klo 18.02
Luokat: Hopea, Rannekorut

Postipoika toi tänään odotetun kirjan:

scottbook01
Scott David Plumlee: Handcrafting Chain and Bead Jewelry

Ja arvatkaas mitä kirjan sisällä on?

scottbook02
WAHEY!

Kirjan sisällöstä ei tässä kiireessä sen enempää. Käykää ihmeessä tutustumassa Scottin sivuihin!

Postipoika toi minulle myös elämäni ensimmäisen hopealevyn palasen. Olen kuullut monien säilöneen ensimmäistä levyään puoli ikuisuutta uskaltamatta käyttää sitä mihinkään, joten tartuin itse sahaan mahdollisimman nopeasti, etten ehtisi epäröidä. Tulokset? No… kaksi kelvollista ja kaksi säälittävää charmia, joihin tosin pitää vielä ehtiä porata reiät.

angelburn

Jostain syystä nuo charmit näyttävät kyllä kuvassa selvästi tummemmilta kuin oikeasti. Hmph. Kaikki ovat 6-7 mm leveitä ja 23-27 mm pitkiä.

Tänään valmistui myös yksinkertainen amatsoniitista ja mustasta onyxista tehty rannekoru, johon on sinne tänne siroteltu myös sterlinghopeaa ja Balin hopeaa:

amazonite-onyx-r

Ja nyt ruokaa laittamaan! *viuh*

Ikiomaksi

23. elokuuta 2007 klo 16.53
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Ketjut, Korukivet, Korvakorut, Lasihelmet, Rannekorut, Swarovski

Hämmentävää mutta totta: olen vuorokauden sisällä tehnyt peräti kaksi korua ihan vain itselleni. Toisen tarkoituksella, toisen puoliksi vahingossa.

Ensin kuitenkin pari muuta juttua:

checkers
Checkers: tsekkiläisiä fasettilasirondelleja, Balin välihelmiä ja hopealankaa.

forest-path-kr
Forest Pathin ostajalle tilauksesta myös yhteensopivat korvakorut.

onyxpisara
Hyvin yksinkertainen tilaustyö: yksi musta onyxpisara hopeaketjussa.

Ja sitten ne ihan ikiomat jutut. Pk-seudun Helmettiläisten kuukausittaisessa tapaamisessa pääsin valikoimaan isosta pussista itselleni valtamerijaspiksia kappalehintaan. Kerrankin sai valita isosta kivimäärästä vain ne yksilöt, jotka eniten miellyttivät! Jei! Valituista kivistä päätin tehdä jotain ihan vain itselleni, että saisin pitää kaunottaret hyvällä omallatunnolla aina luonani (ilman että ne pölyttyisivät NERIK-laatikossa). Siispä:

oceanjasper-oma02

ja toisesta kulmasta:
oceanjasper-oma01

Minun! Minun! MINUN!

Toinen koru tuli tosiaan vähän puolivahingossa. Oili-ketjusta jäi reilusti renkaita yli, joten päätin kokeilla telaketjun (caterpillar) tekemistä. Erehdyin sovittamaan valmista ketjua, eikä se enää halunnut tulla pois ranteestani. Ihastuin tähän ketjumalliin ikihyviksi: se on isohko ja jämäkkä olematta mummomalli ja litteytensä ansiosta se asettuu upeasti ranteeseen.

telaketju

telaketju-ranne

Jäljellä on oikeastaan vain yksi pulma. En halua luopua ketjusta, mutta en oikeastaan osaa käyttää mitään säihkyvän kirkkaita isoja ranneketjuja. Pitäisiköhän ketjun siis pulahtaa hetkeksi rikkimaksaliuokseen?

Ukkosaamun kuvia

22. elokuuta 2007 klo 11.22
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut

Monenlaista on taas ehtinyt valmistua, joten ajattelin hämärän ukkosaamun ajanvietteeksi pläjäyttää kuvat esille tänne pirtin puolelle:

blood-drops-kr
Blood drops -korvakorut, jotka tein pariksi edellisen merkinnän sudenkorentokorulle

oili01
Oili-ranneketju, jollaisen olen jo pitkään halunnut tehdä. Oili on siitä kummallinen ketjumalli, ettei se minusta näytä kuvissa oikein miltään. Sen kauneuden ymmärtää vasta sitten, kun sellaisen näkee ihan omin silmin.

brio-kr-pink
Pinkit “jade”brioletit ja patinointi

brio-kr-mint
Amatsoniittibrioletit ja patinointi

brio-kr-black
Onyxbrioletit… ja patinoidut nämäkin

baileys
Bailey’s: makeanvedenhelmiä, hopealankaa ja Karen Hill Tribe -riipus. Kuva ei ole paras mahdollinen, koska tänään on harvinaisen pimeä ilma ja jouduin käyttämään lamppuja kuvaamisessa.

forest-path
Forest Path: sylinterin muotoisia African jade -helmiä, Swarovskin kristalleja, hopeaa ja Karen Hill Tribe -hopealehti. Kuvauksessa samat ongelmat kuin edellisenkin korun kanssa.

Sudenkorentoja ja helmisormuksia

19. elokuuta 2007 klo 19.44
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Ketjut, Sormukset

Tässä muutama päivä sitten – lieneekö ollut perjantaina? – minun olisi pitänyt tehdä tilaustyötä, mutta unohduin taas kerran tekemään Enin nest ring -ohjeella sormuksia. Keksin nimittäin yhtäkkiä, että minulla oli varastossa isoja jumalaisen kauniita tummanvioletteja makeanvedenhelmiä, jotka saattaisivat sopia kyseiseen sormusmalliin. Siispä tuumasta toimeen!

pearlnest-s-01

pearlnest-l-02

Ja katso – helmet tosiaan sopivat tuohon sormukseen erinomaisesti! Ensimmäistä kertaa teki kovasti mieli pitää itselläni tuollainen sormus (tuo alempi noista sopisi sormeeni kuin valettu), mutta todennäköisesti unohtaisin kuitenkin käyttää sitä. Molemmat menivät siis putiikin puolelle.

bpl-nest01

Kolmannessa sormuksessa on kahdeksanmillinen larvikiitti, jossa tietystä kulmasta näkyy kaunis välkähdys. Sain siitä onneksi kuvaankin aavistuksen.

kalanruoto01

Kalanruotoketjun tein iät ja ajat sitten, mutta vasta tänään sain aikaiseksi ottaa siitä kunnollisen kuvan kauppaa varten. Tämä ketju taisi olla ensimmäinen vähänkään vaativampi ketjuni, mutta ennen leimausoikeuksien hankkimista en tietenkään ole voinut laittaa sitä myyntiin. Nyt ranneketjussa on asianmukaiset leimat.

blood-drops

Ja viimeiseksi upouusi kaulakoru! Tätä korua varten minun oli julmasti katkaistava helminauha, joka on jo pitkän aikaa majaillut NERIK-laatikossa. Teko kuitenkin kannatti, sillä kaulakorusta tuli mielestäni kaunis. Helmet ovat suorastaan upean verenpunaisia ja niiden kiilto on todella hieno.

Tuli muuten tuosta riipuksesta vielä mieleeni:

Vaikka olen monessa korussa käyttänyt erilaisia sudenkorentoriipuksia, en itse asiassa lainkaan pidä sudenkorennoista! Ne ovat kauniita vain, jos niitä ja minua erottaa vähintään kaksi metriä ilmaa tai vaihtoehtoisesti kunnollinen ikkunalasi. Tämän helmihullun mielestä pitäisi olla jokin direktiivi tai laki, joka kieltäisi mitään hyönteistä kasvamasta pienlentokoneen kokoiseksi…

Adjustable my ass.

17. elokuuta 2007 klo 20.25
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Sormukset

Tilasinpa tässä taannoin FMG:ltä hopeisia sormuspohjia, joissa oli valmis “tappi” puoliporattua helmeä varten. Ajattelin, että niistä saisi kivoja ja yksinkertaisia sormuksia ihan itsellekin, ei vain kaupan puolelle. Tilasin samalla tietysti myös ne puoliporatut helmet.

Pakko sanoa, että aika harvoin olen FMG:n ostoksiini ollut yhtä tyytymätön kuin näihin sormuksiin:

pearlheart02

pearlheart01

pearldoublespiral02

pearldoublespiral01

Ne ovat kyllä nättejä, ei siinä mitään. Sitä minä vaan ihmettelen, että jos kuvauksessa lukee “adjustable for different finger or toe sizes”, niin eikös noiden pitäisi sopia muillekin kuin ala-asteikäiselle? Vaikka kuinka olisivat “adjustable”, niin sitä kokoa voi säätää sangen vähän ilman että sormuksen ulkonäkö kärsii merkittävästi. Ja tuollaisenaan – niin, arvatkaapas, paljonko niiden koko on?

Neljätoista ja puoli milliä. Aivan käsittämätöntä!

Eivät !¤#@£#¤%” mene edes pikkusormeen meikäläiselle! AARGGGHHHH!!!!!!! Saisivat tunkea adjustable-sormuksensa sinne minne ei päivä paista.

***

Ja lopuksi tänään valmistunut tilaustyökaulakoru…

uo-tilaus-kk

Krokotiili

16. elokuuta 2007 klo 18.35
Luokat: Hopea, Ketjut

hope-trust

Parin tilaustyönä tehdyn Jens Pindin jälkeen päätin kokeilla ylijäämärenkailla jotain uutta ketjumallia (kukaan ei kohta muuten edes usko, että osaan tehdä jotain muutakin kuin Jens Pindia!). Hoodoon eli krokotiiliketjun AR on 3.0 (eli se sopi mainiosti sahaamilleni renkaille), joten päätin kokeilla sitä.

Ketju oli minusta pirullinen aloitettava, eikä ensi alkuun ollut helppo ymmärtää, miten ketju lähtee rakentumaan. Kun juonesta oli päässyt selville, krokotiiliketjun malli oli kyllä selkeä, mutta ketju eteni käsittämättömän hitaasti.

Minä punoin…

…ja punoin…

…ja punoin.

Ketju valmistui lopulta noin viiden tunnin urakan jälkeen, ja totesin, että vaikka ikinä ei pitäisi sanoa ‘ei ikinä’, en kyllä kovin todennäköisesti ryhdy krokotiiliketjun punontaan toista kertaa. Hirveä punottava, vaikkakin näyttävän näköinen valmistuessaan…

hoodoo01

hoodoo02

hoodoo03

Ketju on minun makuuni ehkä turhan massiivinen, joten en ole vielä päättänyt, mitä sillä tekisin. Kun koru painaa melkein 20 grammaa ja siinä on tuntikausien työ, en ole ihan varma siitäkään, menisikö se kaupaksi haluamallani hinnalla!

Krokotiiliketju opetti kyllä minulle ainakin sen, etten ole oikein ketjuihminen. Minusta on periaatteessa mukava päästä kokeilemaan uutta ketjumallia, mutta surullinen totuus on, että kyllästyn ensimmäisen kahden sentin jälkeen, kun olen todennut päässeeni jyvälle mallista. Ja koska kahden sentin ketjunpätkillä ei tee oikeastaan yhtään mitään, on minun joko hammasta purren jatkettava ketjua rannekorumittaiseksi tai purettava se pari senttiä. Pöh.

Minulle on ystävällisesti useammaltakin taholta myönnetty Rockin’ Girl Blogger -nappi ja myös Best Blog Friend -nappi, ja kiitänkin kunniasta! Noita nappeja on nyt näkynyt niin monessa paikassa (ja niin monella ihmisellä), etten oikeastaan tiedä, kenelle itse niitä myöntäisin. Jätän asian hautumaan.

Ohi on!

13. elokuuta 2007 klo 23.46
Luokat: Korukivet, Sormukset

Ropecon on nyt lusittu, joten ehdin taas bloggaamaankin. Ropeconissa oli periaatteessa ihan mukavaa ja kauppakin kävi perjantaita lukuunottamatta hyvin, mutta 16 tuntia istumista pöydän takana oli lievästi uuvuttavaa – varsinkin, kun pohjalla oli valmiiksi mitä melkoisin väsymys häiden jäljiltä!

Tänään olen päivittänyt kauppaan Ropeconin jäljiltä käsiin jääneitä koruja (lähinnä yksinkertaisia kiviriipuksia ja sormuksia), enkä millään jaksa laittaa tänne näytille kaikkia noin miljoonaa riipusta, joten tyydyn esittelemään vain viisi uutta Lohikäärmeen aika -sarjan sormusta:

verenvalta
Veren valta

matkavuorille
Matka vuorille

metsanvarjossa
Metsän varjossa

koskenpartaalla
Kosken partaalla

hyokkayskylaan
Hyökkäys kylään

Että minä rakastan noita kiviä! <3

Ropecon

10. elokuuta 2007 klo 13.30
Luokat: Yleinen

10.-12.8. 2007 (tai mahdollisesti vain 10.-11.8. jaksamisesta riippuen) olen myymässä koruja Ropeconissa Espoon Dipolissa. Tervetuloa sinne!

090807

10. elokuuta 2007 klo 9.43
Luokat: Kaulakorut, Korvakorut, Swarovski

Hyvin väsynyt helmihullu ylpeänä esittää: väsyneenä ja pikaisesti otettu, ei kovin edustava kuva Tärkeistä Koruista:

090807
Burgundy-sävyisiä Swarovskin kristalleja ja helmiä, Cream-sävyisiä Swarovskin helmiä ja Balin hopeaa. Kyllä, seassa on yksi sininen kristalli. Ja ei, en ole tullut värisokeaksi.

Jotain vanhaa, jotain uutta, jotain lainattua, jotain sinistä.
Tuo kristalli oli minun siniseni.
Eilen.