• Etusivu
 • Kuka?
 • Höpinöitä
 • Helmeilevä Helise
 • Helmiliinan aarteet
 • Katrin koruavaruus
 • Korurasia
 • Meissä jokaisessa asuu pieni harakka
 • Inkun kanssa jutellessa kävi ilmi, että kummallakin oli suunnitteilla samanlaiset korvakorut. Minä ehdin jo toteuttaa omani, mutta Inkun blogissa nähdään toivottavasti pian hänen luomuksensa. Käytin korvakoruissa samoja renkaita kuin aiemmin esittelemässäni rannekorussa. Sister Blissin blogistakin löytyy samalla idealla toteutetut mutta muuten erilaiset (ja tosi sievät) korvakorut, ja vastaavia on myös Sirpalla.

  Citrine & silver earrings
  Sitriiniä

  Rock crystal & silver earrings
  Vuorikristallia

  Peridot & silver earrings
  Peridoottia

  Garnet & silver earrings
  Granaattia

  Iolite & silver earrings
  Kordieriittia

  Ihastuin tähän korvakorumalliin, kun sovitin yhtä paria: korut ovat kevyet olematta minimaaliset ja kauniit olematta kuitenkaan liian harmaat tai liian juhlavat.

  Seuraavaksi kaulakoruja:

  Freshwater pearl necklace
  Tämä onnistui yli odotusten. Hill Tribe -hopealehti, makeanvedenhelmiä ja hopeanväristä (liekö hopeoituakin?) koruvaijeria. Riipuksettoman version tällaisesta korusta näin ensimmäisen kerran joskus aikoinaan Pian blogissa.

  Kambaba jasper necklace
  Kaulakoru kambaba-jaspiksesta ja mustasta ja vihreästä puuvillanyöristä

  IMG_4911.JPG
  Pitkä kaulakoru punaisesta ja mustasta puuvillanyöristä ja karneoleista. Tämä koru on riittävän pitkä käytettäväksi kaksinkertaisena.

  Tämän merkinnän korut ovat kaikki vapaana, sillä yksikään niistä ei ole tilaustyö.

Tilaustyökuvia

25. huhtikuuta 2007 klo 20.44
Luokat: 14KGF, Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Rannekorut

Kuvia on nyt päässyt kertymään melkoinen määrä, joten seuraavaksi pläjäys tilaustyökuvia:

Freshwater pearl necklace
Ruskavärinen makeanvedenhelmistä tehty kaulakoru, jonka lukossa on Hill Tribe -hopealehti.

Amazonite and silver necklace
Amatsoniitteja, Hill Tribe -sydän ja patinoitua hopeaa.

Freshwater pearl & gold filled bead bracelet
Rannekoru makeanvedenhelmistä ja kultadubleesta.

IMG_4909.JPG
Lisää amatsoniitteja ja Hill Tribe -hopeaa…

IMG_4864.JPG
Hääkorusetti hiekansävyisistä helmiäislasihelmistä.

Kärsimättömyys ja palkittu odotus

25. huhtikuuta 2007 klo 12.39
Luokat: Helmihulluus, Ostokset

Yksi helmihullun (beadus psycopathus) tyypillinen lajiominaisuus on voimakas kärsimättömyys. Tämä ilmenee erityisen selkeästi pakottavana tarpeena saada kaikki tilatut aarteet ihailtavaksi niin nopeasti kuin suinkin mahdollista.

Tyypillinen helmihullu alkaa odottaa ulkomailta tilattuja aarteitaan saapuviksi jo suurin piirtein siinä vaiheessa, kun luottokortti on hädin tuskin saatu työnnettyä takaisin lompakkoon. Epätoivoksi odotus muuttuu 3-4 vuorokauden kuluessa, jolloin kaikki vähänkin vaikeammat tapaukset ovat varmoja siitä, että tilauksen tekemisestä on kulunut jo “ikuisuus” tai “ainakin kaksi viikkoa” ja pelkäävät postin kadottaneen paketin.

Joskus yllättävät viivästykset ovat kuitenkin suorastaan erinomainen asia. Osallistuin maaliskuussa kimppatilaukseen, jonka yhteydessä tilaamieni aarteiden saaminen lykkääntyi ikävien sattumusten vuoksi sen verran, että ehdin jo unohtaa, mitä olin ylipäänsä tilannut.

Eilen tilaamani tuotteet lopulta kotiutuivat, ja ajoitus oli suorastaan täydellinen: sain käsittämättömän ihanan kasan jo aiemmin maksettuja korukiviä nyt, kun

a) olen persaukinen (kiitos hajonneen koneeni), eikä minulla ole todellakaan varaa tilata mitään tarpeetonta (tai välttämättä edes tarpeellista)
b) olen maassa (kiitos hajonneen koneeni)
c) olen tylsistynyt ja yksin (kiitos hajonneen koneeni ja Jannen työmatkan)

Seuraavaksi kuvia aarteista, joita oli yhteensä 18 nauhaa (kaksi jätin kuvaamatta, kun kamerasta alkoi olla akku tyhjä). Tällä kertaa ostoksista ei tullut edes krapulaa, sillä – taas kiitos hajonneen tietokoneeni – MINÄ OLEN TOTISESTI NÄMÄ ANSAINNUT! Mur!

Kuviin on Flickrissä lisätty Note-toiminnon avulla kivilajit, joten jos jokin jää epäselväksi, napsauta kuvaa ja käy kurkistamassa tekstit.

Gemstone strands

Gemstone strands

Gemstone strands

Juotostöitä

24. huhtikuuta 2007 klo 22.25
Luokat: Hopea, Korukivet, Rannekorut, Sormukset

Kiitos tietokoneen hajoamisen, minulla on ainakin ollut aikaa kaiken maailman näpertelylle. Treenasin vaihteeksi juottamista ja uskaltauduin ensimmäistä kertaa kokeilemaan vähän hankalampiakin juttuja: sormuksia. Ei näilläkään kauneuskilpailuja voiteta, mutta ihan käyttökelpoisia sormuksia sain aikaan.

Soldered silver ring
Kierretty pienten spiraalien koristama sormus. Tällaisia olen monien nähnyt tekevän ihan juottamattakin, mutta minä halusin sormuksen pysyvän muodossaan kävi miten kävi. Sormus on tehty 1,2 mm:n langasta.

Soldered silver ring
Neljän spiraalin sormus. Tästä tuli aika iso ja jämäkkä tekele! Lanka on tässäkin 1,2 mm:n vahvuista.

Pink & black tourmaline ring
Turmaliinisormus 16ga-langasta (eli melkein 1,3 mm:n vahvuisesta langasta). Tätä ei ole juotettu.

Soldered rings silver bracelet
Juotetuista ja litteäksi vasaroiduista (sekä kevyesti kuvioiduista) renkaista tehty ranneketju, jossa on myös omatekoinen salpalukko. Olen hyvin tyytyväinen ranneketjuun, mutta pohdin vielä, pitäisikö se patinoida.

Tällaista tällä kertaa. Enemmänkin koruja on näytettävänä, mutta jospa nyt edes nämä laittaisin näytille ensi alkuun!

Täällä Murphy, kuka siellä?

23. huhtikuuta 2007 klo 23.49
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet

Valitettavasti tilanne on nyt se, että kaikki mahdollinen, mikä suinkin voi tietokoneen kanssa mennä pieleen, on mennyt pieleen. Janne on lähdössä seuraavalle työmatkalleen huomenna, joten tietokoneeton elo jatkuu vielä tämänkin viikon. Käytössä on toki kannettava, mutta… no, se on lähinnä välttävä työkalu.

Sen sijaan, että itkisin kiukusta ja turhautumisesta ja stressistä (mitä olen toki tänään tehnyt yllin kyllin), yritän nyt kiireesti Jannen avustuksella opetella a) purkamaan kuvat kamerasta tälle kannettavalle ja b) käsittelemään ne edes auttavasti.

Testinä tässä eräs viime viikolla valmistunut tilaustyö. Kuva ei ole niin hyvä kuin haluaisin, mutta tällä kertaa se ei ole minun syytäni – käytössä olevat työkalut ovat hyvin rajalliset.

IMG_4873.JPG

Myytävien korujen sivuja en tule päivittämään, ennen kuin pääsen käyttämään omaa konettani. Uusia koruja kannattaa siis kysellä sähköpostitse (tai vaikka kommenttiosastolla), jos täällä blogissa näkyy jotain kiinnostavaa.

Hyvin tunnistettu

22. huhtikuuta 2007 klo 0.14
Luokat: Helmihulluus

Janne on kaikesta päätellen elänyt jo melko pitkään helmihullun kanssa.

Istuin sohvalla kannettava sylissäni ja tarkastin sähköpostejani. Postien joukossa oli Brightlings Beadsin uutiskirje, jossa oli -15 % -alennuskuponki. Päästin pienen ilahtuneen “aah”-huokauksen.

Janne sanoi: “Jaha. Rahanmenoa. Tuo oli just sellainen ‘halpoja helmiä!’ -huokaus.”
Touché!

Mutta en minä varmaan mitään tilaa, paitsi jos jokin tarpeellinen on oikeasti lopussa. Mihinkään ylimääräiseen ei ole rahaa, kiitos tietokoneenkutjakkeeni.

Nyt mättää.

17. huhtikuuta 2007 klo 17.08
Luokat: Yleinen

Janne lähti työmatkalle, ja alle kaksi tuntia sen jälkeen tietokoneeni hajosi. Tällä viikolla ei siis ole luvassa ensimmäistäkään kuvallista blogimerkintää, ainakaan ennen viikonloppua, sillä kaikki, KAIKKI tarpeellinen on hajonneella tietokoneella – tällä Jannen vanhalla kannettavalla on lähinnä vain yhteydet ulkomaailmaan, joten onneksi sentään pystyn lukemaan sähköpostit, blogit ja foorumin…

Saa nähdä, millä rahalla minä koneeni korja(ut)an. Minun tuurillani siinä on hajonnut mahdollisimman kallis osa (emolevy, taatusti).

Masentaa. Pahasti.