Meta


Light Rose

26. tammikuuta 2006 klo 10.09
Luokat: Hopea, Rannekorut, Swarovski

Kun yhdistää Swarovskin kristalleja ihan vain hopeaan, on tulos harvoin muuta kuin kaunis. Jos saan niin itse sanoa, tuli tästä korusta todellinen kaunotar. Kierretyt linkit 0.6 mm:n hopealangasta, kaverina hopealangalla on kuuden ja kahdeksan millin Light Rose -sävyisiä kristalleja.

Light Rose

Lisää rannekoruja

24. tammikuuta 2006 klo 12.48
Luokat: Hopea, Korukivet, Lasihelmet, Rannekorut, Swarovski

Eilen podin oikean peukaloni niveliä (edellisen illan ruuvinirrotustaistelun vuoksi) sen verran, että tietokoneenkäytön sijasta tein pari rannekorua – se kun rasitti peukaloa huomattavasti vähemmän. Varsinkin ensimmäisestä tuli aivan älyttömän nätti: valkeita kissansilmähelmiä, tiikerinsilmiä ja Balin hopeaa… oih! Eivätpä nuo toisen korun padparadschatkaan kyllä varsinaisesti silmiä satuta rumuudellaan… :D

Balin tiikeri    Hopeaputket

Opettelua

21. tammikuuta 2006 klo 0.50
Luokat: Kaulakorut, Korvakorut, Swarovski

Tämä ilta on ollut uuden opettelua – ei kuitenkaan niinkään korujen suhteen, kuin niiden esittämisen suhteen. Olen kyllästynyt siihen, että skanneri tekee melkein poikkeuksetta hallaa koruilleni, joten tänään aloitin kamerankäytön opettelun… Tavoitteena on oppia esittämään valmistuneet korut parhaalla mahdollisella tavalla.

Helmiäissydämet
Kaulakoru VilliHelmestä tilatuista pienistä helmiäissydämistä ja valmiista ketjusta.

Helmiäis... jotain
Kaulakoru Sayilasta tilatuista helmiäislaatoista ja Swarovskin kristalleista (ja valmiista ketjusta)

Swarovski-sydän 10 mm
Korvakorut 10 mm:n Swarovskin kristallisydämistä

Swarovski-sydän 14 mm
Korvakorut 14 mm:n Swarovskin kristallisydämistä

Light Sapphire

18. tammikuuta 2006 klo 13.05
Luokat: Lasihelmet, Rannekorut, Swarovski

Pitipä sitten pitkästä aikaa tehdä kaksirivinen rannekoru vain ikään kuin muistutukseksi, miksi en pidä niiden tekemisestä. Ne pitäisi kai aloittaa ja lopettaa mahdollisimmin pikkiriikkisillä helmillä, että helmet mahtuisivat vaijerin aloituskohtaan kauniisti vierekkäin sen sijaan, että lipsuisivat sinne tänne. No, koru itse on kyllä onneksi sangen nätti: kristallimetallihelmiä ja kuuden millin Swarovskin kristalleja, lukko hopeaa.

Light Sapphire

Pian kaulakorumalli

17. tammikuuta 2006 klo 13.58
Luokat: Kaulakorut

Tämän korun idea tuli Pialta, joka taannoin teki samanlaisen korun erivärisistä makeanvedenhelmistä. Hänen korussaan oli useampia värisävyjä ja välissä myös vain yhden helmen pätkiä, mutta idea on kuitenkin pääpiirteittäin sama. Olen jo pitkään halunnut kokeilla tällaisen korun tekemistä, mutta koska korussa jää vaijeri niin selvästi näkyville, halusin ensin tilata tuota hopeoitua SoftFlex-koruvaijeria.

Lukko, välirenkaat ja kiinnityshelmet ovat sterlinghopeaa, helmet taas neljää eri sävyä olevia makeanvedenhelmiä. Lopputulos on sangen kaunis, mutta kuva ei tee sille oikeutta.

Pian mallilla tehty helmikaulakoru

Aamun piristykseksi

16. tammikuuta 2006 klo 12.03
Luokat: Korukivet, Ostokset, Swarovski

Voiko viikko alkaa paremmin kuin kahden helmitilauksen saamisella? Luultavasti, mutta en äkkiseltään keksi miten. (Ehkä kolmen tilauksen saamisella?) Postipoika tipautti luukusta sisään VilliHelmestä tilaamani jutut – huomatkaa kuvasta niiden vähäinen määrä! Onnistuin pitämään tilaukseni hyvin kohtuullisena, luultavasti siksi, että alun perin halusin lähinnä kuvassa vasemmalla alhaalla näkyvää hopeoitua SoftFlex-vaijeria – kaikki muu tuli ostoskoriin.. vähän niin kuin vahingossa.

Kuvassa siis rodoniittihelmiä (ne punertavat), helmiäishammas (tilaajalahja), sodaliittihelmiä (ne siniset), SoftFlexiä, turkoosihelmiä, kaksi Swarovskin kristallisydäntä (ainoa värisävy, joka ei ollut AB – en pidä AB-käsittelystä Swarovskin kristalleissa!) ja helmineuloja (joiden reiät näyttävät niin pieniltä, että tokkopa saan tämänhetkistä helmilankaani pujotettua niihin ollenkaan…)

Villihelmi 16-01-06

Jahka olin hetken ehtinyt ihastella VilliHelmestä tulleita aarteita, ovipuhelin soi ja FedExin kuriiri toi paketi FireMountain Gemsiltä. Saaliina alla näkyvät cabochon-kivet (tosin teknisesti ottaen ne eivät kaikki ole kiviä, sillä mukana on myös kaksi lasista ja yksi simpukkainen cabochon), joista suurin on 40 x 30 mm ja pienin pauasimpukkaa oleva pyöreä laatta, joka on halkaisijaltaan 20 mm.

FireMountain Gems 16-01-06

Nyt ongelmana on lähinnä se, ettei minulla ole aikaa helmille! Päivät pitäisi tehdä töitä artikkelien parissa, illat kuluvat uudella asunnolla remonttihommissa. Tässä alkaa kohta kädet täristä kuten narkkarilla, joka on jäänyt ilman päivän annostaan, jos ei pian löydy hetkistä, jonka saisin käyttää ihan vain helmijuttuihin.

Netted cabochon

13. tammikuuta 2006 klo 10.54
Luokat: Korukivet

Kerta se on ensimmäinenkin! Ostin tässä joitain päiviä sitten kolme ovaalinmuotoista korukiveä, jotka ovat toiselta puolelta pyöreitä ja toiselta litteitä. Kuvassa näkyy, mitä tein ensimmäiselle kivistä. Kaksi muuta odottavat vielä reunuksiaan.

Tuohon cabochoniin on tietysti tarkoitus tehdä jonkinlainen ripustuslenkki ja myös ketju / nyöri / jotain, että siitä tulee kaulakoru. Ei tuolla kauneuskilpailuja voiteta, mutta olen onnellinen, kun sain aikaan edes jotakuinkin kelvollisen tuloksen!

Easy crystal

3. tammikuuta 2006 klo 16.33
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Swarovski

Tämäkin koru on tehty Sandra D. Halpennyn ohjeella. Ensimmäistä kertaa koko helmihulluuteni aikana käytin tällaisen määrän Swarovskin kristalleja yhteen ainoaan koruun! Kirkkaiden kristallien lisäksi korussa on käytetty 2 mm:n sterlinghopeahelmiä, lukko ja solmusuojat ovat myöskin sterlinghopeaa. Skannaus ei tee korulle vähimmässäkään määrin oikeutta, mutta ne, jotka ovat itse käsitelleet samanlaisia Swarovskin kristalleja, voivat ehkä aavistella korun todellista säihkettä :)

Kristallit