Meta


Lumihiutaleet

22. joulukuuta 2005 klo 19.15
Luokat: Kaulakorut, Lasihelmet

Tämä korusetti syntyi Sandra D. Halpennyn ohjetta mukaillen. Valitettavasti kirkkaita helmiä ei ollut tarpeeksi, että lumihiutaleita olisi voinut tehdä koko korun mitalta (ja luultavasti lankakin olisi loppunut pariin kertaan). Piti improvisoida, mutta tulos on kyllä siitä huolimatta kaunis.

Lumihiutaleet

Helmiä, kiviä ja kristalleja

18. joulukuuta 2005 klo 21.15
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Rannekorut, Swarovski

Näpertelin aikani kuluksi Idolsia puolella korvalla seuraten taas yhden helmiä, kiviä ja kristalleja -korun. Rannekorussa on käytetty kullanvärisiä makeanvedenhelmiä, Balin hopeahelmiä, Light Colorado Topaz -sävyisiä Swarovskin kristalleja ja kuukivinappeja. Tuloksesta tuli aika nätti, varsinkin kun olen pikkutarkkuuksissani ruvennut käyttämään jopa kiinnityshelmien peittämiseen suunniteltuja avoimia hopeahelmiä… Jos jaksan, väsään rannekorun kaveriksi vielä kaulakorunkin – sikäli kun noita kuukiviä riittää.

Topaz gold

Muokkaus: Tein kaulakorunkin, nyt tuota pikkukuvaa napsauttamalla saa auki kuvan, jossa on sekä ranne- että kaulakoru.

eBay-ostoksia vaihteeksi

16. joulukuuta 2005 klo 12.25
Luokat: Korukivet, Ostokset

Tämä on ollut ihan huippuviikko, mitä tulee helmiostoksiin: olen nimittäin saanut monta eri lähetystä: VilliHelmestä, Gemshow-Onlinelta, FireMountain Gemsiltä.. ja kaksi eri pakettia eBay-ostoksia. Niistä jälkimmäinen tuli tänään, myyjänä Gilbert & Frech kuten edelliselläkin kerralla, kun ostin eBaysta korukiviä. Tällä kertaa paketissa oli moniväristä turmaliinia (joka on jumalaisen kaunista, vaikka helmet eivät virheettömiä laadultaan olekaan) sekä pyöreinä että ovaalinmuotoisina helminä, pyöreitä granaattihelmiä ja isohkoja sitriinipisaroita.

Nuo pyöreät pienet turmaliinihelmet ovat upeita – luulen, että niistä tulee jokin koru ihan vain minulle itselleni, ettei minun tarvitse ikinä joutua eroon niistä :D

Gilbert & Frech

Korvakoruja tilauksesta

12. joulukuuta 2005 klo 22.14
Luokat: Hopea, Korvakorut, Lasihelmet, Swarovski

Tällaiset syntyivät tänään. Siniset korvakorut ovat uudet versiot aiemmin tekemistäni Taivaansini-korvakoruista. Tällä kertaa käytin 8 mm:n kristalleja, koska minulla ei ollut enää akvamariinin värisiä 4 mm:n kristalleja. Tein korut tilauksesta kaverille.

Honeydrops-korvakorut tein vahingossa, kun eräs ihminen halusi ostaa sekä Honeydrops-rannekorun että erään toisen, ja kyseli siihen toiseen sopivia korvakoruja. Jotenkin ajattelin, että hän halusi korvakorut tuohon Honeydrops-koruun, ja tein kuvassa näkyvät korut. No, koruista tuli kauniit, vaikka ne syntyivätkin vahingossa.

Taivaansini 8 mm    Honeydrops-korvakorut

Isoja Balin helmiä

11. joulukuuta 2005 klo 23.56
Luokat: Hopea, Rannekorut

Tämä Balin hopeahelmistä tehty rannekoru on lojunut pöydällä keskeneräisenä jo pitkään. Tänä iltana sain lopultakin itsestäni irti sen verran, että tein korun valmiiksi. Ihan nätti – ja yllättävän painava. Ei olisi muutenkaan ollut menossa myyntiin, mutta painonsa vuoksi ei edes voisi mennä.

Rannekoru Balin helmistä

Karneolikaulakoru

6. joulukuuta 2005 klo 0.10
Luokat: Hopea, Korukivet

Tänään ei ollut oikeastaan aikaa tai energiaa tämän monimutkaisempaan koruun, mutta lopputulos on kuitenkin kaunis. Materiaaleina hopeaketju, hopeiset korupiikit ja karneolipisarat.

Karneoli

Elämäni kallein helmi

4. joulukuuta 2005 klo 1.01
Luokat: Lasihelmet, Ostokset

Ostin tänään elämäni kalleimman yksittäisen helmen – 15 euroa. Kyseessä ei tosin ole ihan mikä tahansa helmi, vaan Naisten joulumessuilta Lea Swantzilta ostettu upea iso lamppuhelmi. Teen siitä itselleni riipuksen, sillä moisesta aarteesta en osaa ihan äkkiseltään kuvitella luopuvani.

africa

Netted necklace

2. joulukuuta 2005 klo 19.25
Luokat: Kaulakorut, Lasihelmet

Rubyn ohjeella tehty Netted Necklace valmistui hampaat irvessä, kun mieli teki jo siirtyä muihin projekteihin. Korusta ei tullut samanlainen kuin ohjeissa – lienevätkö syynä yläosaan laittamani ylimääräiset helmet? Taas kerran jouduin toteamaan, että kaikista helmiväreistä violetti näyttää skannauksen jälkeen surkeimmalta. Kuva teki korusta todella valjun näköisen. :(

Netted necklace

eBay-ostoksia

2. joulukuuta 2005 klo 0.37
Luokat: Korukivet, Ostokset

Vaihteeksi ostoskatsaus. Sain tänään eBaysta huutamani korukivet, ja olen suhteellisen tyytyväinen. Kivet ovat pienempiä kuin oletin, mutta se on toisaalta ihan oma vikani – kyllä niissä kuvauksissa oli koot mainittu. Sitä vain on kuvasta hankala jotenkin hahmottaa, vaikka millit tietäisikin. Laadultaan kivet ovat mielestäni huomattavasti parempia kuin Sarda Importsilta ostamani.

Kuvassa ylhäältä alaspäin:
- moniväristä turmaliinia siruina (oih, kauniita ovat, vaikka vain siruja!)
- kuukivinappeja
- useiden korukivien lajitelma, pakko tunnustaa, etten enää tiedä, mitä ne kaikki ovat. Violetti ametistia, keltainen sitriiniä, vihreä peridoottia.. mutta mitä tuo yksi on?
- toinen lajitelma: granaattia, sitriiniä, peridoottia, ioliittia ja jotain muuta
- karneolipisaroita
- ioliittinappeja
- karneolinappeja
- ametistirenkuloita

ebay