Meta


vaijeria

27. toukokuuta 2005 klo 16.30
Luokat: Lasihelmet, Rannekorut

Tänään tein ensimmäistä kertaa koruja käyttäen koruvaijeria langan sijasta. Jos rannekoruun (tai kaulakoruun) käyttää paljon isoja helmiä, korusta tulee raskaampi kuin siemenhelmistä tehdystä korusta, ja se taas asettaa omat vaatimuksensa myös langalle. Vaijerin käyttö oli suhteellisen helppoa, paitsi että jälkimmäisen pään viimeistely oli huomattavasti hankalampaa kuin ensimmäisen…

     

Ja koska kukaan ei kiellä minua “mainostamasta” omassa blogissani, pitää muistaa sanoa tämä: minusta on ihanaa, kun jokaisen VilliHelmestä tulevan tilauksen mukana on pieni tuotenäyte kiitoksena tilauksesta. Tuon ensimmäisen korun soikeat helmet ovat kaikki peräisin parista tuotenäytteestä, joista siis kiitos Vera-Aleksalle!

ihmettelenpä vain

26. toukokuuta 2005 klo 23.20
Luokat: Yleinen

Luulin löytäneeni mielenkiintoisen foorumin, mutta tämän päivän jälkeen minulla ei tee kyllä erityisemmin mieli osallistua paikan toimintaan.

Ymmärrän, että selkeä mainostus on kielletty. En ymmärrä, miksei saa kertoa, jos löytää mielenkiintoisen tarjouksen tai jotain, minkä perään joku toinen on kysellyt. Kun yritin tehdä asian kiertoteitse sanoen “mainostaminen on kielletty, mutta googlaa näillä sanoilla niin löydät perille”, siirrettiin koko viestiketju eri foorumiin linkkivinkkinä, vaikka se olisi palvellut tarkoitustaan paremmin foorumissa, johon se alun perin postitettiin.

Ketjun siirtäminen paikan käytännön mukaisesti olisi vielä ollut minusta ihan suht ok, vaikkei mielestäni kyse mainonnasta ollutkaan, mutta kun uskalsin olla niin julkea, että kommentoin ketjun siirtoa sanoen “Tuo nyt oli kyllä jo aika masentavaa” (tjsp), oli vastauksena koko ketjun poisto täysin.

Ylläpito toteaa toisaalla (kun puhe on samasta asiasta eli “mainonnasta”) seuraavaa:

“Näiden kaupallisten toimijoiden epärehellisyyden takia tulen siirtämään jatkossakin nämä “ihanaa roinaa” ketjut joko roskikseen tai linkkeihin, riippuen siitä vaikuttaako kehu tehtaillulta vai ei.”

Minun ketjuni päätyi roskikseen, joten eikö minun ole ymmärrettävä tämä niin, että kehu vaikutti tehtaillulta? Kuitenkin kyseessä on yritys, jonka kanssa en ennen toissapäivää ollut koskaan ollut tekemisissä ja johon minulla ei ole minkäänlaista yhteyttä. Jaoin kokemukseni iloisena siitä, että olin löytänyt jotain etsimääni edullisesti – jotain sellaista, millä varmasti muillakin olisi ollut käyttöä. Nyt – ehkä koska uskalsin ilmaista pettymykseni ketjun siirrosta – viestistä ei ole enää iloa kenellekään, koska sitä ei enää ole.

Enkä minä edes maininnut koko hemmetin yritystä nimeltä, vaan ainoastaan opastin oikeaan suuntaan. En voi sille mitään, mutta minulle jäi tästä todella tympeä maku suuhun. Suhtaudun muutenkin varauksella paikkoihin, joissa viestit yksinkertaisesti katoavat – etenkin nyt, kun katoava ketju oli sellainen, jossa ilmaistiin jossain määrin kielteinen mielipide.

mainostusta

25. toukokuuta 2005 klo 22.48
Luokat: Ostokset

Mainostanpa täällä, kun foorumilla ei saa. Kaikille nettishoppailijoille tiedoksi, että tässä paikassa on erittäin edullisia Swarovskin kristallihelmiä, joita olisi suorastaan rikollista olla ostamatta.

Köh..

paljaan jalan “sandaalit”

24. toukokuuta 2005 klo 19.35
Luokat: Lasihelmet

Tulipa sitten kokeiltua tällaistakin, kun joku moisia kaipaili. Nämä eivät tosin ole juuri samanlaiset, joita toiseen blogiini kommentin jättänyt kaipaili. Vaan ehkä näistäkin joku kiinnostuu.

ja se sormus

24. toukokuuta 2005 klo 10.02
Luokat: Lasihelmet, Sormukset

Ja tässä se aiemmin mainittu sormus:

kaunotar

24. toukokuuta 2005 klo 9.58
Luokat: Korukivet, Rannekorut

Päätin vihdoin käyttää pitkään säästelemääni sateenkaarifluoriittia johonkin. Tämä korukivi esiintyy luonnossa monivärisenä, ja nuo 6 mm pyöreät helmet ovat minusta todella kauniita. Tuntui väärältä edes ajatella niiden yhdistämistä johonkin muihin helmiin, joten lopputulos jäi sangen pelkistetyksi – mutta pidän tuloksesta kovasti. Sääli vain, että tästä korusta tuskin äkkiseltään kukaan haluaa maksaa pyytämääni hintaa, mutta nuo helmet ovat sen verran arvokkaita, ettei tuosta kaunottaresta viitsi ihan pilkkahinnalla luopua.

loputkin ylioppilaslahjasta

23. toukokuuta 2005 klo 12.53
Luokat: Korvakorut, Lasihelmet, Rannekorut

Loputkin (ensimmäisestä) setistä on nyt valmiina, onneksi. Vielä toinen setti pitäisi ehtiä tehdä hyvissä ajoin ennen juhlia. Puuh. Tämän lisäksi olen viikonlopun aikana tehnyt elämäni ensimmäisen sormuksen helmistä – ihanista metallinhohtoisista delicoista, joita tilasin ajat sitten Helmimeri-kaupasta. Sormuksesta ei tosin ole (vielä) kuvaa, koska odotan, että liimaus kuivuisi ja saisin katkoa langat (usein luen siitä, miten muut tuskailevat solmujen kanssa – itse en laittanut lankoihin solmuja ollenkaan, vaan päättelin hyvin, ja viimeistelin pikaliimalla, saa nähdä kestääkö…).

(Ja tulipas tosiaan tavallista enemmän sulkeita.)

puuuuuuh.

21. toukokuuta 2005 klo 13.44
Luokat: Kaulakorut, Lasihelmet

Puuuh. Mielessä on kaikenlaisia projekteja, joita haluaisin kokeilla (varsinkin, kun lokerikko pursuaa ihania jenkeistä tulleita helmiä), mutta valitettavasti olen lupautunut tekemään muutaman tilaustyän ensin. Ugh. Eli kuvan kaunokainen ei sitten tule olemaan kaupan, vaan menee yo-lahjaksi. Miksi oi miksi ihmiset haluavat tilaustyönä aina jotain työlästä? :P

argh.

19. toukokuuta 2005 klo 12.40
Luokat: Yleinen

Täällä on sitten vaihteeksi näämmä kaikki kuvat särki. Ongelma tuntuu olevan toistuvaa sorttia, mutta valitettavasti palvelimen pyörittäjä ei osaa ratkaista sitä. Asia korjaantunee itsestään kuten aiemmillakin kerroilla – sillä aikaa uudet korut – jahka sellaisia saan aikaan – varmaankin ilmaantuvat näkyviin myyntisivulle.

Mutinaa.

Tapiolan tytär

17. toukokuuta 2005 klo 12.29
Luokat: Lasihelmet, Rannekorut

Pari tilaustyötä tehtyäni pääsin taas tekemään jotain ihan huvin vuoksi. Neulalle päätyi nyt ensimmäistä kertaa FireMountainGemsiltä tilattuja helmiä: ihania vihreitä helmenpalleroita, joiden herkullinen väri sai melkein toivomaan, että ne olisivat olleet jotain syötävää. Kullanhohtoisten välihelmien kanssa niistä syntyi Robynin double diamond -tekniikalla sekä rannekoru että kaulakoru. Koru sai nimekseen Tapiolan tytär, koska jostain syytä hoilotin koko iltapäivän – rannekorua tehdessäni – kappaletta “Metsän poika tahdon olla…” (älkää kysykä miksi!)