Yksinkertaista kauneutta

28. marraskuuta 2007 klo 14.57
Luokat: Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut, Rannekorut

Tällä kertaa kaiken muun kiireen keskellä on syntynyt lähinnä vain ihan yksinkertaisia koruja. Ensimmäisinä tilaustöinä tehdyt kaksi korua:

ww-spring02
Toinen versio Working woman: spring -korusta

magpie-redwine2
Ja toinen kappale Magpie’s Precious (Red wine) -korua

Kokeilin jokin aika sitten ensimmäistä kertaa joustolangan käyttöä ja tein itselleni rannekorun raidallisista jaspiksista. Olen pitänyt korua paljon ja se on minusta todella mukava käytössä. Siispä tein nyt toisenkin vastaavan, tällä kertaa kaupan puolelle:

bandedjasper

bandedjasper02

Samalla kertaa, kun virtaa riitti, tein myös samanmuotoisista kambabajaspiksista vastaavan rannekorun, mutta tällä kertaa sirottelin kivien väliin hopeahelmiä. Tämäkin koru on tosi kiva ranteessa:

kambaba-r

Pyöreistä kivitableteista, joiden kivilajista minulla ei ole tietoa, syntyi Antique-rannekoru:

antique-r

Ja korvakorujakin on syntynyt kaksi paria, aika lailla sitä samaa vanhaa linjaa:

creamrose-bali

crystalpearl-rosaline

Ja nyt on palattava töiden ääreen, jos aion voida lomailla ensi viikon, kuten olen suunnitellut…

Sideways

23. marraskuuta 2007 klo 16.02
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet

Sideways-koruista ajattelin tehdä ensimmäisen varsinaisen “oman kokoelmani”, sillä ihastuin näihin koruihin ihan totaalisesti. Neljä korua on valmistunut, pari on vielä työn alla.

Granaattiversiossa on Sorcien Free wheeling pendant -ohjeella tehty hopeariipus. Käytin selvästi ohuempaa lankaa kuin Sorcie, joten tuntui kestävän puoli iäisyyttä, ennen kuin riipus oli valmis.

sideways-garnet

Fancy jasper -korussa puolestaan on fasettihiottu jaspisbrioletti, jolle tein ripustuslenkin Enin ohjeella:

sideways-jasper

Ametisti- ja amatsoniittikoruissa on jo aiemmin tekemäni riipukset, joille tämä uusi korumuoto tekee mielestäni selvästi enemmän oikeutta:

sideways-amethyst

sideways-amazonite

Ensimmäisen korun tehtyäni olin hermostunut, kun en ollut varma, asettuisiko koru kaulalle kauniisti. Pelko oli turha, sillä nämä korut istuvat vallan mainiosti, mistä esimerkkinä allekirjoittaneen kurttukaula:

sideways-jasperk

Totesin taas kerran, että on yllättävän hankalaa saada kuvattua koru omassa kaulassaan…

Ketjukorvakoruja

22. marraskuuta 2007 klo 14.42
Luokat: Hopea, Korukivet, Korvakorut

Tänään helmihullu on tuherrellut riipuksia – sen minkä on vessareissuiltaan ehtinyt. Hammaslääkärin määräämistä antibiooteista toiset pistävät pötsin sekaisin ja toiset aiheuttavat makuhäiriöitä (joten suussa maistuu koko ajan pahalle, teinpä mitä hyvänsä), joten aika kuluukin tosi rattoisasti…

Riipukset ovat vielä kuvaamatta (koska ovat keskeneräisiä), mutta korvakoruja sain sentään kuvattua. Vähän jo itseäkin arvelutti kuvaaminen tällä säällä, kun huoneessa oli tolkuttoman hämärää kameraa viritellessäni. Normaalin 1/125-valotuksen sijasta piti tänään käyttää niinkin pitkää kuin 1/4! Kuvista tuli sentään kelvollisia:

crystalpearl-powderrose

crystalpearl-creamrose

crystalpearl-bronze

Swarovskin helmiä ja Balin hopeaa – aina yhtä toimiva yhdistelmä!

Tilasin foorumin Pätkältä rengaspaketteja kelttikukkia varten. Täytyy sanoa, että niiden tekeminen oli todella mukavaa! Kukista (minusta ne ovat pikemminkin tähtiä, tosin) tuli tällaisia:

silverstar

Lisäksi aiemmin tällä viikolla on valmistunut joitakin muita korvakoruja. Innostuin tekemään ketjukorvakoruja, kun löysin sopivan pätkän ketjua. Siitä ei olisi riittänyt kaulakoruun, joten silppusin sen korvakorutarpeiksi:

plumwine
Granaatteja

iceflower
Kaiverrettuja vuorikristalleja

arcticcircle
Makeanvedenhelmiä ja vuorikristalleja

Lisäksi tein korvakorut sinisestä kalsedonista ja Balin hopeasta:

chalcedony-kr

…ja viimeisenä vielä tilaustyönä tehdyt Twigs-korvakorut:

twigs-rust

Puh! Siinähän sitä olikin.

Nyt helmihullua kutsuvat riipukset ja teräsvilla, joten lisää kuvia luultavasti huomenissa.

Paluu arkeen – lauantaina

17. marraskuuta 2007 klo 12.52
Luokat: Korukivet, Korvakorut, Rannekorut

Helmihullun äiti vietti aikaa tyttärensä luona viitisen päivää, joten tuotanto oli näinä päivinä vähäistä helmihullun rientäessä äitinsä kanssa pitkin ja poikin. Oli mahdottoman mukavaa ja virkistävää, joten en aio tuntea syyllisyyttä vähäisestä työnteostani – tämä viikko nimittäin kävi oikein mainiosti tyky-toiminnasta. Nyt äiti on taas palannut kotiin ja edessä on paluu arkeen.

Viikon aikana syntyi kuitenkin joitakin koruja, jotka tulevat tässä:

oceanjasper-r
Oceana – ihania erimuotoisia ja -värisiä valtamerijaspiksia, joita päätin taas kerran lakata hautomasta. Koru on aika painava, mutta istuu mukavasti ranteeseen.

sodalite-r
Blue & White – sodaliittia ja makeanvedenhelmiä hopealla höystettynä. Uskomatonta mutta totta: sodaliitti ja minä alamme vähitellen ystävystyä.

labradorite-r
Flashes – erimuotoisia ja -kokoisia labradoriitteja. Niitäkin yritän lakata hautomasta.

smokyquartz-kr
Viimeisenä vielä fasettihiotut savukvartsibrioletit, jotka on kieputettu hopealankaan ja sen jälkeen patinoitu. Suloiset korvakorut, vaikka itse sanonkin.

Nyt on mielessä tuhat ja yksi koruideaa, jotka pitäisi saada toteutettua jossakin vaiheessa. *viuh*

Fasettihiottuja karneoleja

10. marraskuuta 2007 klo 20.21
Luokat: Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut, Rannekorut

Pitkän aikaa hamstrasin lähinnä pyöreitä kiviä, yleensä niitäkin vain 6 mm:n ja 8 mm:n koossa. Nykyään ostan mielelläni myös muita muotoja, ja viime aikoina olen huomannut himoitsevani erityisesti fasettihiottuja kiviä.

Jokin aika sitten ostin foorumilla Sirpalta ihania fasettihiottuja karneoleja, jotka olivat päätyä NERIK-laatikon uumeniin. Olen nyt kuitenkin urheasti käyttänyt niitä, sillä kauniimpiahan ne koruissa ovat kuin laatikon pohjalla… Kaulakorussa karneolit saivat seurakseen hopeaa, Balin välihelmiä ja mustaa onyxia:

Carnelian and onyx necklace

Korvakoruissa kivet eivät kaivanneet kaverikseen muuta kuin vähän hopeaa:

Carnelian & Bali silver earrings

Tämän päivän kolmas ja viimeinen esiteltävä on minulle vähän epätavallinen koru: käytin nimittäin pitkästä aikaa Memory wirea. Se on toisaalta aika näppärä materiaali, joskin se kanssa joutuu aina taistelemaan hampaat irvessä vähintään katkaisuvaiheessa ja kääntäessään langan päitä silmukaksi. Tekemäni rannerengas söi yhteensä n. 60 kiveä, mutta siitä tuli sangen kaunis vaikka itse sanonkin.

Fancy jasper bangle

Fancy jasper bangle

Työn sankari

8. marraskuuta 2007 klo 23.48
Luokat: Rannekorut

Tämän kertaisen merkinnän otsikko viittaa allekirjoittaneeseen, joka huolimatta monirivisiä rannekoruja kohtaan tuntemastaan syvästä inhosta tänään väkersi sellaisen. Olen sankari! Urhea! Rohkea! Viisas ja kaunis! Tai ainakin… aikaansaava. Joskus.

Hematiitinsävyisiä siemenhelmiä ja värikkäitä makeanvedenhelmiä yhdessä Balin hopean kera:

pearl-festival

Harakan aarre, vol. 2

6. marraskuuta 2007 klo 15.00
Luokat: Rannekorut, Swarovski

Flunssa ei halua lähteä pois, ei sitten millään. Pää on niin täynnä räkää, etten moneen päivään ole jaksanut helmiä vilkaistakaan. Tänään totesin, että sairasloman on pakko vähitellen loppua, mutta tämä flunssainen helmihullu ei kyennyt vielä mihinkään kovin monimutkaiseen. Siispä harakan aarteita syntyi lisää; sarjaan kun on kaipailtu lisää värejä.

magpie-white
MP Winter butterfly. Kuva on muuten ihan kelvollinen, mutta kristalleille se ei tee oikeutta. Ne ovat sävyä Crystal Moonlight – todella kauniita!

magpie-purpleruby
MP Purple ruby

magpie-mauve
MP Blush

magpie-copper
MP Rust

magpie-chocolate
MP Cocoa

Luulen, että tämä saa riittää tältä erää. Nyt ei pysty kykenemään.
*kröh, niisk, turs*