• Etusivu
 • Kuka?
 • Höpinöitä
 • Helmeilevä Helise
 • Helmiliinan aarteet
 • Katrin koruavaruus
 • Korurasia
 • Meissä jokaisessa asuu pieni harakka
 • inkkumaisiin kiviä & nyöriä -viritelmiin.

  kukaan voi edes hetken mielenhäiriössä kaupata toisille tällaisia aarteita, mutta olen onnellinen siitä, että ehdin paikalle ensimmäisenä ja sormeni nappasivat pussin nopeudella, josta Klonkkukin olisi kateellinen.

  fossiilikivi05

  fossiilikivi04

  fossiilikivi03

  fossiilikivi02

  fossiilikivi01

  Teknisesti ottaen näiden ostaminen ehkä oli helmilakon rikkomista, mutta toisaalta: eikös se ole vähän niin kuin hyväntekeväisyyttä, kun ostaa helmiä toiselta helmihullulta, joka omistaan haluaa eroon? Ai ei? Pahus. No, tuota.. foorumiostoja ei lasketa, ja tämä oli melkein kuin foorumiosto. Niin kerta.

  Eilen paikalla olleet kanssaviirahtaneet kehtasivat vihjata, että NERIK-laatikossani on enemmän sisältöä kuin muissa helmilaatikoissani yhteensä. Pöyristyttävää panettelua moinen! Ehkäpä tästä inspiroituneena kirjoitan joku päivä ihan oman NERIK-merkintänsä, johon liitän kuvia kyseisen laatikon (virtuaalisen sellaisen) sisällöstä.

Kasa kuvia

20. kesäkuuta 2007 klo 16.13
Luokat: 14KGF, Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut, Lasihelmet, Rannekorut, Swarovski

Laitan nyt pikaisesti kuvia esille, kun viime päivinä on valmistunut taas yhtä jos toistakin.

puuriipus
Puuriipus peridoottisiruista, tilaustyö

peridoottikorvakorut
Korvakorut riipukselle kaveriksi

14kgf-garnet02
Kultadubleekorvakorut upeista 8 mm:n pyöreistä granaateista

bali-magenta02
Tummanvioletit isot makeanvedenhelmet ja Balin hopeaa. Nämä ovat suloiset kuin sika pienenä!

aquamarine-r
Rannekoru hopeasta, Balin hopeasta ja ihanista akvamariineista

jetpearls-r
Makeanvedenhelmiä, hopeaa, Balin hopeaa, jet-sävyisiä Swarovskin kristalleja

aquamarine-champagne
Kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan älyttömän nätti kaulakoru: onnistuin löytämään paitsi todella kauniin harmaansinisiä makeanvedenhelmiä, myös niiden kanssa täydellisesti yhteensopivia siemenhelmiä, jotka ovat… no, veden värisiä: sinivihertäviä, läpikuultavia, oih..! Lisäksi korussa on vielä todella sieviä Aquamarine champagne -sävyisiä Swarovskin kristalleja, joista aikoinaan maksoin itseni lähes kipeäksi (no okei, en nyt sentään, mutta kyllä ne selvästi kalliimpia ovat kuin “tavalliset” Swarovskit).

Borejkon töiden lumoissa

18. kesäkuuta 2007 klo 19.38
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet

Magdalena Borejko tekee suorastaan jumalaisen kauniita koruja. Niissä näkyy jossain määrin Eni Oken -vaikutteita, mutta toisin kuin monet muut Enin jäljillä kulkevat, on Borejko minusta onnistunut luomaan selkeästi oman tyylinsä. Sirpaleita-blogissa on menestyksekkäästi kuljettu Borejkon jalanjäljissä, ja minullakin on tehnyt mieli kokeilla jotain vastaavaa.

Jätin oman riipukseni melko yksinkertaiseksi, jotta ihanat moniväriset turmaliinit pääsisivät oikeuksiinsa. Mietin riipuksen patinoimista, mutta päädyin sitten kuitenkin jättämään sen kirkkaaksi – eipä ainakaan tumma lanka himmennä kivien väriloistoa.

catch-the-rainbow02

catch-the-rainbow

Organzanauhassa on pari 8 mm:n särmikästä fluoriittia pitämässä riipusta nauhan keskikohdassa.

Harjoitus, mestari, jne..?

15. kesäkuuta 2007 klo 21.31
Luokat: Hopea, Korukivet

Nyt kun kapusseja on varastossa vaikka kuinka paljon, piti tietysti päästä harjoittelemaan kapussiriipusten tekemistä. Valitsin vähän erilaiset langat kuin ensimmäisessä yrityksessä, ja tällainen oli tulos:

cabochon-fancyjasper

Kivi on 30 x 22 mm:n fancy jasper -kapussi. Olen sikäli tyytyväinen kehykseen, että tällä kertaa se on todella napakka ja tiiviisti kiven ympärillä, eikä turhaa tyhjää tilaa jäänyt. Ripustuslenkistä ja sen varresta sen sijaan tuli susirumat, mutta mitä tekee näppärä helmihullu? Peittää kyseisen ruman varren hopealankaspiraaleilla tietysti. Leipuri kermalla, lääkäri mullalla, helmihullu hopealankaspiraaleilla…

Väkersin aikani kuluksi vielä toisenkin riipuksen. Kivenä on tällä kertaa 25 x 18 mm:n tiikerinsilmä. Joiltain osin tämä riipus onnistui paremmin, mutta joitain typeriäkin ratkaisuja tein matkan varrella. No, harjoitusta ainakin sain.

cabochon-tigereye

Ripustuslenkin tekeminen oli tälläkin kertaa kaikkein vaikein osuus. En TAJUA miten sen saisi tehtyä kauniisti. Mur!

Balin hopeaa

14. kesäkuuta 2007 klo 18.35
Luokat: Hopea, Rannekorut, Sormukset

Balin hopealla on paha taipumus edelleen päätyä NERIK-laatikkoon. Lähes kaikkea muuta olen jo melko hyvin oppinut käyttämään, mutta nuo ihanaiset hopea-aarteet tuppaavat jäämään kotiin ihailtaviksi. Tästä pahasta tavasta on päästävä eroon, joten ei muuta kuin harjoittelemaan!

bali-r02

Tein ranneketjun pienestä pussillisesta Bali-helmiä – ja käytin ne kaikki! Oi tätä sankaruutta! Kuvan helmet eivät itse asiassa ole oikeasti tuon muotoisia, vaan elementeissä on itse asiassa kolme helmeä peräkkäin: yksi isompi helmi ja spacer-helmet sen molemmin puolin. Näin Ullalla joskus eräässä korussa samankaltaisen ratkaisun, ja se toimi näiden nimenomaisten helmien kanssa täydellisesti.

heart-ring02

Yleensä hempeily ei kauheasti vetoa minuun, mutta näistä sormuksista (tein kaksi hieman eri kokoista) tuli mielestäni aivan supersuloisia! Nuo pulleat Balin sydänhelmet oli kuin luotu sormuksiin – ja täällä minä nyt istun kiroamassa omaa typeryyttäni, kun tilasin vain vaivaiset kolme kappaletta. Snif!

Ei.. saa.. tilata.. lisää.. täytyy.. pysyä.. lakossa..