Meta


Tuliaiset

30. elokuuta 2005 klo 0.13
Luokat: Lasihelmet, Ostokset

Janne palasi tänään työmatkaltaan Seattlesta. Samalla matkalla hän poikkesi parin päivän ajan Kanadan puolelle Vancouveriin tapaamaan ystäväpariskuntaa.

Ja mitä minä sainkaan Kanadan-tuliaisina! Nämä! Ja tämän kirjan! Minusta oli ihanaa, että sain erikoisia helmiä – tavallisia pyöreitä ja särmikkäitä kun saa joka paikasta.

Minulla on maailman paras mies.

Helmihulluille vielä pari kuvaa helmikaupasta, josta tuliaiset ovat peräisin. Minä haluan ehdottomasti vielä joskus käydä siellä, jos lähdemme yhdessä moikkaamaan ystäviä.

Kuva 1
Kuva 2
Kuva 3

Uusi RAW-ranneke

29. elokuuta 2005 klo 23.31
Luokat: Lasihelmet, Rannekorut

Foorumilla oli esillä RAW-rannekkeita, ja sain inspiraation kokeilla vaihteeksi tuota korumallia minäkin – tosin tein kahdella neulalla kuten aiemminkin, sillä se tuntuu jotenkin selkeämmältä. Käytin eräästä aiemmasta työstä tuttua väriyhdistelmää: savunharmaata siemenhelmeä ja oliivinvihreitä nelimillisiä. Yhdistelmä miellyttää ilmeisesti silmiäni…

Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä RAW-rannekkeeseen “reunukset” (tässähän niitä reunuksia ei siis ole) ja olin erittäin tyytyväinen tulokseen. En taatusti ole itse keksinyt tätä ideaa, mutta en äkkiseltään muista sitä missään nähneenikään.

RAW-oliivi

Lisää hopeaa

28. elokuuta 2005 klo 23.47
Luokat: Hopea, Lasihelmet, Rannekorut

Melkein koko päivä on tullut tuherrettua jotain korujuttuja. Ilman niitä olisin luultavasti ikävystynyt hengiltä: ulkona sataa ropisee taukoamatta eikä televisiostakaan tule mitään kelvollista (varsinkaan kun unohdin Salaiset kansiot…).

White summer    Green

En tiedä miksi, mutta minulle tuollaisen wrapped-elementin teko on aina kauhistus. Niistä ei tahdo tulla kauniita millään. Sen vuoksi pakotin itseni tänään tekemään sellaisia peräti kahteen koruun – harjoituksen kun pitäisi tehdä mestari…

“Ikuisuusprojektin” päätös

28. elokuuta 2005 klo 1.29
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Lasihelmet

Ja vielä yksi! Tämä koru on ajelehtinut pitkin pöytiä keskeneräisenä jo pari viikkoa, mutta nyt otin vihdoin itseäni niskasta kiinni ja viimeistelin sen.


Niili

Cheery rainy day

27. elokuuta 2005 klo 22.16
Luokat: Kaulakorut, Lasihelmet, Rannekorut

Pari vaijerikorua:

Cheery rainy day oli ihan vain kokeilu. Halusin testata, millainen koru tulee, jos helmiä laittaa harvakseltaan vaijeriin kiinnityshelmillä.


Cheery rainy day

Tämän toisen korun tein yhtenä iltana, kun Pitäisi-mennä-nukkumaan kohtasi arkkivihollisensa Mitähän-näistä-helmistä-syntyisi:n…


Arwen

Jens pind

27. elokuuta 2005 klo 18.37
Luokat: Hopea, Ketjut, Rannekorut

Tämä ketju on itse asiassa Jens pind, vaikkei sitä heti uskoisi – se kun on tehty täysin vääränlaisilla renkailla… Kuvassa ketju on kierteellä, koska se näyttää minusta kivalta. Ketjun tekeminen opetti minulle ainakin sen, että Jens pind vaatii selvästi jämerämmät renkaat näyttääkseen hyvältä…

Jens pind

Toinenkin ketju

27. elokuuta 2005 klo 2.51
Luokat: Hopea, Ketjut, Rannekorut

Sain aikaiseksi toisenkin ketjun, jota tosin oli lähes mahdotonta saada skannattua. Lopputulos ei näytä erityisen hyvältä, vaikka yritin ties miten montaa eri keinoa. Itse ketju on kyllä ihan sievä.

Flowerchain

Verta ja hikeä

25. elokuuta 2005 klo 13.14
Luokat: Hopea, Ketjut, Rannekorut

Ensimmäinen hopeaketjuni on valmis. Sen eteen vuodatettiin sekä hikeä että verta – jälkimmäistä sen vuoksi, että sahasin itseäni sormeen yrittäessäni saada aikaiseksi noita isompia renkaita. Luulen, että langasta kierretty spiraali oli liian löysä, sillä isompien renkaiden sahaaminen oli ihan selkeästi vaikeampaa kuin pienempien.

Joka tapauksessa, ensimmäinen ketju on vihdoin valmis. Jousilukkoa lukuunottamatta tein kaiken itse. Halkean ylpeydestä. Mallin näin Ullan sivuilla, kuulemma niitä saa tehdä kun ovat ihan yleisiä ketjumalleja. (Skannaus ei kyllä tee korulle oikeutta, sanon minä…)

chain

Amelie

18. elokuuta 2005 klo 12.42
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Lasihelmet

Jotain siroa ja herkkää: vaaleanpunaisista, kirkkaista ja mustista helmistä koottu hopeinen kaulakoru, joka kuuntelemani soundtrackin mukaan nimettiin Amelieksi. Sormenpäät ovat ihan hellinä, mutta ainakin lopputulos oli vaivan arvoinen. Korusta puuttuu vielä lukko, koska en omista sterlinglukkoja, enkä haluaisi tehdä kaulakoruun hakamallista lukkoa. Odottelen siis, että FireMountainGemsiltä tilattu paketti saapuu…

Amelie

Perhosia

17. elokuuta 2005 klo 15.27
Luokat: Kaulakorut, Lasihelmet

Jotain hieman erilaista tällä kertaa. Minulla on ollut muutamia pieniä pussillisia kissansilmähelmiä jo pitkän aikaa, mutta en ole vielä kertaakaan käyttänyt niitä mihinkään. Nyt kaivoin helmet esiin ja päätin, että niistä on synnyttävä jotain.

Ja syntyihän niistä. Nyt yritän miettiä, onko minulla sydäntä laittaa lopputulosta myyntiin, vai pitäisikö minun pitää se itselläni…

Butterflies