Pitkiksiä

23. tammikuuta 2010 klo 14.35
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Lasihelmet, Swarovski

Ohhoh, onpas tullut pidettyä pitkä hiljaisuus. Tammikuun alkupuoli oli sairastelujen ja erään ikävän tapahtuman vuoksi aika hiljaista aikaa korurintamalla ja sen jälkeen onkin ollut vilskettä poikasen ensimmäisen syntymäpäivän tiimoilta. Varsinainen syntymäpäivä oli jo keskiviikkona 20. päivä, mutta pienimuotoiset juhlat ovat vasta nyt viikonloppuna. Uskomatonta, että minulla on täällä jo yksivuotias pieni taapertaja (joka tosin taapertaa vasta tuettuna tai taaperokärryn kanssa, mutta silti)!

Ostin jo kuukausia sitten ison kasan ihania siemenhelmiä, jotka joutuivat odottamaan vuoroaan suorastaan luvattoman kauan. Alkuviikosta ehdin vihdoin pistää spinnerin pyörimään ja sain tehtyä kolme pitkää kaulakorua kirkkaan, valkean, harmaan ja mustan sävyissä. Varsinkin kaikkein tummimpaan lähes rakastuin! ♥

Seed bead & pearl necklace
Siemenhelmiä ja makeanvedenhelmiä

Seed bead, pearl, onyx & crystal necklace
Siemenhelmiä, makeanvedenhelmiä, Swarovskin kristalleja ja mustaa onyxia

Seed bead, pearl, onyx & crystal necklace II
Samat ainekset kuin edellä

Näitä kun ehtisin tekemään lisää – siemenhelmiä on vielä monissa muissakin sävyissä… :)

Helmiharmitus

4. tammikuuta 2010 klo 19.29
Luokat: Helmihulluus, Ostokset

Aina välillä tällaista helmihullua harmittaa ihan älyttömästi se, miten vaikeaa on saada käsiinsä tietynlaisia materiaaleja. Tässä tapauksessa kyse on makeanvedenhelmistä – lähinnä värillisistä sellaisista. Värjättyjä makeanvedenhelmiä toki löytyy joka paikasta, mutta jostain syystä värivalikoima tuntuu enimmäkseen olevan melko suppea (tai sitten helmet ovat huonolaatuisia).

Joistakin väreistä on monesti lähes ylitarjontaa (erilaiset ruskeat, malvat, violetit), joitakin ei tunnu löytyvän mistään. Kaikkein työläimmäksi on osoittautunut punaisten makeanvedenhelmien metsästys. Onnistuin yhden ainoan kerran saamaan käsiini täydellisen punaisia helmiä, jotka olivat lisäksi vielä aivan upeaa laatua, mutta sen jälkeen niitä ei ole löytynyt enää mistään. Olen kurkkuani myöten täynnä erilaisia fuksianpunaisia ja oranssinpunaisia helmiä – minä haluan rehellistä punaista! Upeaa, tummaa verenpunaista! Mutta kun ei niin ei.

Toinen ongelma ovat sekoitusnauhat. Kauniit – siis sekä kaunislaatuiset että väreiltään kauniit – sekoitusnauhat ovat kiven alla. Silloin harvoin kun niitä jostain löytää, on viisainta toimia nopeasti. Siispä kun rakas ystäväiseni vinkkasi minulle kauniista sekoitusnauhoista, ostin saman tien kaikki loput, mitä putiikissa oli (valitettavasti vain kolme nauhaa, mutta kuitenkin). Laatu ei ole ihan täydellisen priimaa, joten nauhoista joutunee karsimaan viitisen helmeä per nauha, mutta ehdottoman tyytyväinen olen hankintaani, siitä ei ole epäilystäkään! Slurrrrppppssss!

Freshwater pearls

Talviunia

1. tammikuuta 2010 klo 14.26
Luokat: Hopea, Korukivet, Rannekorut, Swarovski

Tilasin tällaista rannekorua ajatellen isoja vaaleanharmaita Swarovskin helmiä jo marraskuussa, mutta niiden saapuminen perille kesti jouluajan postiruuhkassa melkein puolitoista kuukautta. Mutta pakko oli odottaa, sillä heti nuo valtamerijaspikset saatuani tiesin, että ne haluavat vierelleen vaaleanharmaita Swarovskin helmiä ja Balin hopeaa.

Peruskauraa, kyllä, mutta ah, niin sievää…. Talviunia:

Ocean jasper & Swarovski pearl bracelet

Harkitsen myös vastaavanlaisen kaulakorun tekemistä, kunhan tässä taas ehdin helmipöytäni ääreen.

Helmihullun vuoden alussa ei pitäisi olla mitään valittamista, sillä matkalla kohti Espoota on 80 nauhaa korukiviä (hups!) ja 15 nauhaa makeanvedenhelmiä (toinen hups!)… Niitä odotellessani toivottelen oikein ihanaa alkanutta vuotta 2010 kaikille lukijoilleni! ^___^