Meta


kolmirivinen

29. huhtikuuta 2005 klo 12.51
Luokat: Lasihelmet, Rannekorut

Ensimmäinen useampirivinen koruni syntyi eilen illalla, kun olin väsynyt ja tylsistynyt. Tulos näyttää kuvassa ihan kivalta, mutta itse en erityisemmin pitänyt lopputuloksesta. Lukko on jotenkin vaikea saada auki, mikä aiheutti useita ärräpäitä sovitusvaiheessa. Tulipahan kokeiltua tätäkin.

lisää elukoita

24. huhtikuuta 2005 klo 20.39
Luokat: Lasihelmet, Yleinen

Tällaiset ovat syntyneet sitten viime merkinnän. Hauvaa Janne ilkesi ehdottaa hämähäkiksi siinä vaiheessa, kun sillä ei vielä ollut jalkoja. Hämähäkiksi. Mikä loukkaus! Papukaijan jaloissa oli kauhea ähertäminen – taidan pysyä vastaisuudessa helpommissa malleissa.

ylijäämistä improvisoitua

22. huhtikuuta 2005 klo 21.58
Luokat: Korvakorut, Lasihelmet

Sinellistä ostetusta helmisekoituksesta jäi joitakin helmiä yli, ja aikani niitä katseltuani päätin ottaa härkää sarvista ja kokeilla, josko tällä kertaa korupiikin pään taivuttaminen olisi edellistä kertaa helpompaa. Yhdessä parin hopeanvärisen helmen kanssa Sinellin helmistä syntyi sitten tällaiset korvakorut, joihin ihastuin heti niiden valmistuttua. Nämä kaunokaiset tulevat kulkemaan mukanani paljon!

epätavallisia helmiä tällä kertaa

21. huhtikuuta 2005 klo 1.03
Luokat: Lasihelmet, Rannekorut

Tavoistani poiketen ostin Sinellistä epämäräisen helmisekoituksen, jossa oli erikokoisia ja erivärisiä helmiä. Värit oli valittu niin, että ne sopivat mahdollisimman hyvin yhteen. Pussin sisällöstä syntyi tämä melko massiivinen rannekoru, jonka design on ihan oma (heh, ja se näkyy, vai mitä? ;)

crowning glory

17. huhtikuuta 2005 klo 23.49
Luokat: Kaulakorut, Lasihelmet

Robynin tutorialin mukaan tehty Crowning glory oli mukavan haasteellinen koru: alkuvaihe piti tehdä kahdella neulalla, mitä en ollut aiemmin edes kokeillut. Kaiken kaikkiaan koru syntyi kuitenkin suuremmitta ongelmitta, ja rakastuin lopputulokseen. Se näyttää kaulalla todella kauniilta, mitä ei skannausjäljestä kyllä kovin hyvin näe.

Crowning gloryssa pieni ongelma oli se, että siemenhelmien piti olla 11/o-kokoisia, kun suurin osa omista siemenhelmistäni ovat kokoa 9/o eli liian suuria tuohon tarkoitukseen. Ehkä olisi syytä hankkia joitain 11/o-värejä varastoon tällaisia koruja varten..? (Vai yritänkö taas vain löytää tekosyyn helmien ostamiselle?)

pari elukkaa lisää

16. huhtikuuta 2005 klo 22.53
Luokat: Lasihelmet, Yleinen

Pahoittelut lievästä kuvan epätarkkuudesta. Ja kyllä, tuo majava tosiaan näyttää lähinnä ruskealta pötkylältä.

setti valmiina

16. huhtikuuta 2005 klo 16.12
Luokat: Kaulakorut, Korvakorut, Lasihelmet

Loputkin ystävän tilaamasta dd-setistä on nyt saatu valmiiksi: korvakorut ja kaulakoru. Jostain syystä skannerikin oli tänään hyvällä tuulella, ja skannausjälki oli erinomaista. Nyt pitäisi vielä saada postitettua nuo korut uuteen kotiinsa.

dd tilaustyönä

14. huhtikuuta 2005 klo 12.14
Luokat: Lasihelmet, Rannekorut

Ystävä tilasi itselleen kokonaisen double diamond -korusetin: kaulakorun, korvakorut ja rannekorun. Kaulakoru on vielä tekemättä, mutta muut korut on jo tehty. Koruissa olen käyttänyt hematiitinmustia 9/o-kokoisia välihelmiä ja suurin piirtein nelimillisiä vihertävän ja sinisen sävyisiä isompia helmiä. Jälki on aika nättiä, vaikka itse sanonkin ;)

ötökkäyritystä

12. huhtikuuta 2005 klo 13.24
Luokat: Lasihelmet, Yleinen

Päätin vaihteeksi kokeilla helmiotusten tekemistä. Se olikin työlämpää kuin muistin, eikä tuloskaan ole häävi. Kyllä sen varmaan silti tunnistaaAlkuperäisessä ohjeessa sillä oli jalatkin, mutta jätin ne pois, kun niiden tekeminen oli niin kauhean työlästä. Kai tuo otus toimii noinkin. Ehkä.

onnistumisen iloa

8. huhtikuuta 2005 klo 12.26
Luokat: Lasihelmet, Rannekorut

Hahaa! Olen lopultakin onnistunut siinä minulle neuvotussa loimilankojen vetämisessä, jonka ansiosta kudontakehyksen käyttö on helpottunut huomattavasti. Nyt tekisin tuolla puuhökötyksellä vaikka mitä, jos vain aikaa riittäisi! Tällainen on kuitenkin jo syntynyt Stockmannilta löytyneistä Gütermannin 9/o-kokoisista helmistä. Koru näyttää todellisuudessa minusta kauniimmalta kuin kuvassa, sillä kirkkaat hopeasisuksiset helmet jotenkin kimaltavat kauniisti, mikä ei näy tässä kunnolla.