Meta


Helmet ja niiden postikulut

11. kesäkuuta 2010 klo 15.32
Luokat: Yleinen

Sairauslomani aikana en ole päivittänyt kauppaan uusia koruja, koska sellaisia ei ole oikeastaan syntynytkään. Sen sijaan olen lisäillyt kaupan hyllylle silloin tällöin myytäviä helmiä, kun olen tilannut itselleni tukusta, ja ylimääräisille on pitänyt löytää uusi koti. Helmet ovatkin käyneet kaupaksi kiitettävästi… mutta postikulut tuottavat jatkuvasti harmaita hiuksia.

Normaalit pakkaus- ja postikulut verkkokaupassani ovat 1,30e. Käytän Helposti-kuoria, mutta kuoren hinnan (1,05e) lisäksi kuluja tulee luonnollisesti myös pakkausmateriaalista (ei, en oikeastaan koskaan käytä vanhoja pakkausmateriaaleja, sillä haluan kuplamuovini olevan siistiä ja ehjää, jotta se suojaa ostoksia mahdollisimman hyvin), kuittipapereista ja osoitetarroista.

Kun ensimmäistä kertaa laitoin kaupan puolelle helmiä, oli selvää, että normaali 1,30 euron postimaksuni ei riittäisi isompien tilausten postikulujen kattamiseen. Yritin etsiä osCommercen maksumoduuleista jotakin sopivaa vaihtoehtoa, mutta en löytänyt mitään, mikä olisi sopinut täydellisesti tarkoituksiini. Sen vuoksi päädyin lopulta ottamaan käyttöön “Per tuote” -postikuluhinnoittelun, jota käytettäisiin aina silloin, kun tuotteiden määrä ylittäisi X kappaletta.

Mietin pitkään, paljonko hintaa pitäisi määritellä jokaiselle tuotteelle, että perimäni postikulut edes enimmäkseen kattaisivat todelliset kustannukset. Yhteen Helposti-kuoreen mahtuu pakkaustavallani kuusi nauhaa kiviä. Enemmänkin onnistun joskus sullomaan, mutta se vaatii jo selvästi enemmän työtä ja sovittelua – ja siis tarkoittaa ylimääräistä vaivaa. Siispä hinnoittelussa lähdin liikkeelle siitä, että yksi Helposti-kuori = 6 tuotetta.

Jotta postikuluista ei tulisi kohtuuttoman suuret niille, jotka tekevät isoja helmitilauksia, päädyin määrittelemään “per tuote” -pohjahinnaksi 0,25e. Tällöin postikulut menevät seuraavasti:
1-6 tuotetta = 1,30e
7 tuotetta = 1,75e
8 tuotetta = 2,00e
9 tuotetta = 2,25e
10 tuotetta = 2,50e.
Jos siis asiakas ostaa 7 tai 8 tuotetta, otan postikuluissa takkiini, mikäli en onnistu sullomaan kaikkia tuotteita yhteen kuoreen (ja se ei yleensä onnistu) – kahden Helposti-kuoren hinta kun nykyisellään on 2,10e. Tästä postikulusysteemistä en kuitenkaan onnistunut hiomaan “aukotonta”, vaikka miten pohdiskelin.

Pääpiirteittäin olin kuitenkin tyytyväinen tähän laatimaani hinnoitteluun. Paitsi että. Käytäntö osoitti, että joka kerta kun myyn helmiä, osa ostajista valitsee postitustavan väärin. Siitäkin huolimatta, että ohjeistus on jokaisella helmisivulla terästettynä punaisella ja lihavoinnilla.

Postikulut ovat aina vähintään 1,30 euroa. Vaikka siis ostaisit vain yhden tai kaksi nauhaa kiviä, valitse siitä huolimatta Normaali postitus. Jos nimittäin valitset Per tuote -hinnoittelun, ei maksamasi 0,25-0,50e riitä edes postimerkkiin, saati Helposti-kuoreen. Per tuote -postikulut on tarkoitettu ainoastaan yli 6 tuotetta ostaville.

Myyjänä ymmärrän toki, että inhimillisiä erehdyksiä sattuu. Tämän kirjoituksen toivoisinkin herättävän helmieni ostajat kiinnittämään enemmän huomiota oikean postitustavan valintaan. Vaikka minulla myyjänä olisi siihen oikeus, en todellakaan kehtaa lähteä kärttämään erikseen puuttuvia postikuluja, kun kyse on yleensä alle euron summista – toivoisin siksi, että jokainen helmiostajani olisi tarkkana postitustapaa valitessaan, jotta sekä ostajalle että myyjälle jäisi kaupoista mahdollisimman hyvä mieli. :)

« Pahoittelut jo etukäteen
Apinan raivolla »

 

 

Jätetty 7 kommenttia »

 1. Kaisa, 13.6.2010 klo 12.34

  Minusta voisit ottaa enemmänkin postikuluja helmilähetyksistäsi, kun ajattelee sitä, että olet itse maksanut posti- ja muut kulut (esim tullit) vastaanotettuasi helmet itse jostakin ehkä hyvinkin kaukaa ja myyt korukivet todella edullisesti verrattuna moneen muuhun kotimaiseen yrittäjään…


 2. Kaisa, 13.6.2010 klo 12.40

  edit. edelliseen.. Lisätään tuohon vielä, että voisit nostaa posti JA käsittelykuluja :)

  Kiitos muuten ihanasta ja inspiroivasta korusivustosta ! Sinun korujesi ihastelusta se minunkin koruiluinnostukseni joskus alkoi..


 3. Merja, 13.6.2010 klo 16.09

  Kyllä tavallinen pöljäke (anteeksi, jos johonkin kolahtaa) täytyy olla, ettei käsitä, jos sanotaan, että “mikäli tilaat enemmän kuin kuusi tuotetta”, valitset per tuote hinnoittelun. Vai onko tosiaan niin, että joku yrittää tässä kohtaa vähän muka säästää. :\

  Ps. Täällä odotan uutta kivisatsia kieli pitkällä. No, en kumminkaan aio syödä niitä. :D


 4. Outi, 14.6.2010 klo 20.13

  Merja, toivottavasti saapuivat tänään? :)

  Kaisa, nuo ulkomaan postikulut ja tullit olen toki automaattisesti jyvittänyt helmien hintoihin niin, että sekä myytävissä että myös omassa käytössäni olevien helmien hinnoissa on huomioitu nuo kulut. :)

  Koska myyn vain itselleni ylimääräisiä kiviä, enkä ole päätoiminen helmikauppias, minulla on tosiaan varaa myydä helmet jonkun verran halvemmalla kuin varsinaisilla kauppiailla. Pakkaamisessa ja postittamisessa on kyllä silti karsea homma, joten jo senkään takia tätä ei viitsisi täysipäiväisesti tehdä :D


 5. Tarja, 14.6.2010 klo 22.44

  Hei, olen työssäni huomannut, että ihmiset eivät valitettavasti aina lue ohjeita loppuun asti. Tässä voisi vähän auttaa, jos kääntäisi tekstin näin päin:

  Ostaessasi korumateriaaleja enemmän kuin kuusi tuotetta, vaitsethan postitustavaksi normaalin kirjeen sijasta per tuote -hinnoittelun.

  TAI

  Korumateriaalien postitustavat
  1-5 tuotetta: normaali kirje
  6 tuotetta tai enemmän: per tuote

  Nyt monet lukevat vain alun:
  “Ostaessasi korumateriaaleja valitsethan postitustavaksi Normaalin kirjeen sijasta “Per tuote” -hinnoittelun”


 6. Merja, 15.6.2010 klo 12.23

  Juu, ihanuudet saapuivat eilen. Kaikki kerrassaan upeita.
  Kiitos!


 7. Outi, 16.6.2010 klo 12.19

  Tarja, paljon kiitoksia vinkeistä – olet ehdottomasti oikeassa siinä, että tuo ohje kannattaa muotoilla toisin! :)

  Merja, hyvä juttu ja ihanaa kuulla, että olit tyytyväinen ostoksiin. Tuon mun vakiotukun kanssa ei kyllä juuri koskaan tule pettymyksiä laadun suhteen!


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI