Meta


Salainen ase

28. maaliskuuta 2010 klo 17.54
Luokat: Yleinen

Jokaisella koruntekijällä on omat lempityövälineensä, joita ilman ei kerta kaikkiaan mistään tule mitään: tietyt pihdit, jotka sopivat käteen muita paremmin, täydelliset sivuleikkurit jne.

Esittelen tällä kertaa yhden tärkeimmistä työvälineistäni – salaisen aseen, jota käytän joka ikinen päivä moneen eri tarkoitukseen.

Tässä se tulee… ta-dah:

teippi-teline

Scotchin läpinäkyvä teippi. Kyllä. Se on salainen aseeni ja täysin korvaamaton työväline. “Pffft, sehän on vain teippiä”, kuulen sinun sanovan. Ei, se ei ole VAIN teippiä. Se on teippien aatelia. Siitä on moneen asiaan, mihin Tiimarin epämääräiset läpinäkyvät teipit eivät ikinä pysty.

teippi-leuat

Tässä se pitää puupalaset kiinni ruuvipuristimen leuoissa, jotta ne eivät putoilisi joka ikinen kerta, kun avaan puristimen leuat. Olin aiemmin tulla hulluksi, kun puupalat tipahtivat jatkuvasti, kun vähänkin löysäsin puristusta.

teippi-alasin

Se kiinnittää hopealevyn tasoalasimeen punsselointia varten. Tällä tavalla vältetään levynkappaleen pomppiminen ympäriinsä ja siten myös tärähtäneet ja moninkertaiset punsselinjäljet.

teippi-lanka

Paksumman langan voi mittaamista ja merkkaamista varten kiinnittää kätevästi vaikkapa pöydän pintaan, jolloin se ei singahda takaisin kiepille omia aikojaan. Merkkaamisen voi tehdä suoraan teippiin.

teippi-levy

Hopealevyn mittaaminen ja leikkaaminen helpottuvat merkittävästi Scotchin teipin ansiosta. Teipin voi vetää levyn päälle merkkaamisen ja leikkaamisen ajaksi. Siihen voi tehdä merkinnät lyijykynällä. Teipin voi antaa olla paikoillaan sen aikaa, että napsit kultasepänsaksilla irti haluamasi palasen.

Ai että mikä vika on tussin käytössä? Tussilla voi tietysti tehdä merkinnät suoraan levyyn, se on ihan totta. Vesiliukoinen tussi lähtee levyn pinnasta pois helposti, mutta se myös leviää ja tuhriintuu helposti. Spriiliukoisen tussin joutuu erikseen puhdistamaan levyn pinnasta, mikä on ainakin minusta tympeää. Teipin voi vain vetää irti, kun sitä ei enää tarvita. Scotchin teippi lähtee irti helposti ja liimajälkiä jättämättä. Ja vielä: tussin piirtojälki on yleensä selvästi leveämpi kuin lyijytäytekynän, jolla saa tehtyä ihan ohuet ja tarkat merkinnät.

Scotchin teippi ♥ ♥ ♥

« Uutta opettelemassa
Uusia rannekoruja »

 

 

Jätetty 9 kommenttia »

 1. kottarainen, 28.3.2010 klo 18.09

  Olipa kertakaikkisen ihana postaus! Kulissien taakse on aina kiva kurkistaa, tekisipä mieleni haastaa useampikin luovan työn tekijä kertomaan salaisista aseistaan. :)


 2. anna, 28.3.2010 klo 18.16

  mäkin fanitan tuota teippiä :D mulla se pitää helminauhan solmittaessa paikoillaan.


 3. Muikku, 28.3.2010 klo 19.14

  Kyyllä! Sekä tämä että sen sisko, Scotchin kaksipuoleinen teippi rulettavat. Jäin vielä kaipaamaan Scotchin teippi + punsselit in action-kuvaa…


 4. Virpi, 30.3.2010 klo 12.36

  Teippi on paras kaveri. Maalarinteippiä käytän rautalankakuvioita vasaroidessa: kuvio pysyy paikallaan riittävän kauan.


 5. Pirita, 30.3.2010 klo 13.43

  Aamen! juu ja tuo teippirullateline on ihan ehdoton, mii laiks tuu ja samanlainen on pöydän kulmalla… :)


 6. Inka, 1.4.2010 klo 0.38

  Scotchin teippi on ihan ykkönen. Valitettavasti jälkikasvu on samaa mieltä. Teippiä menee ihan tuhottomasti :O.


 7. Outi, 1.4.2010 klo 11.24

  Tuommoinen rullateline on kyllä ihan must – teippiä saa yhdellä kädellä eikä rulla ole aina hukassa. Inkaa käy kyllä vähän sääliksi, sillä tuo on aika hintavaa teippiä… :D


 8. Rusina, 5.4.2010 klo 5.15

  Scotchin teippi on myös arkistokelpoista ja juuri siksi niin erinomainen paperityökalu: läpinäkyvyys, kirjoitettavuus ja irroitettavuus. Hankinnassa vähän ihmettelevät, miksei mulle kelpaa tavallinen teippi, sitä halvinta Tiimari tasoa. Niinpä, heidän ei tarvitse käsitellä vanhoja papereita. Myönnän kyllä, että käytän sitä kotonakin langan/vaijerinpäiden kiinnittämiseen. Kiitos uusistakin vinkeistä ;)


 9. Piitu, 6.4.2010 klo 23.10

  Täältäkin löytyy niin teline kuin teippikin!


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI