• Etusivu
 • Kuka?
 • Höpinöitä
 • Helmeilevä Helise
 • Helmiliinan aarteet
 • Katrin koruavaruus
 • Korurasia
 • Meissä jokaisessa asuu pieni harakka
 • Katri, Paula ja Petra, ja helmihullun sormet ovat syyhynneet päästä kokeilemaan kyseistä puuhaa siitä asti, kun siitä ensimmäisen kerran muiden blogeista luin.

  Jokainen vähänkään enemmän hopeakoruja väkertävä tietää, että jämähopeita kertyy yllättävän paljon: pieleen menneitä töitä, hukkapätkiä jne. On pahuksen ärsyttävää, kun iso määrä hopeaa vain makaa käyttökelvottomana pussissa, joten ainakin tämä helmihullu ihastui ikihyviksi vesivaluun, koska jämähopeat saa vihdoin käyttöön.

  Erään ihanan avuliaan helmettiläisen kautta (kiitos miljoonasti, jos sattumalta luet tämän!) sain itselleni oman pienen skamolex-upokkaan, ja innosta täräjävin käsin kävin tohottelemaan.

  Tällaisia möykkyjä syntyi ensimmäisillä yrityksillä. Kummallisia, mutta omalla tavallaan hurmaavia, ainakin minusta! Näistä tulee varmaan vielä tehtyä jotain kivaa.

  water casting

Solmittua ja tilattua

5. lokakuuta 2009 klo 14.24
Luokat: Kaulakorut, Korukivet

Posliinihelmiä on päässyt kertymään ihan kohtalainen kasa, joten pitkästä aikaa piti tehdä jotain niistäkin. Ne huusivat – taas – parikseen puuvillanyöriä ja solmuja. Kuva ei tee syntyneelle korulle oikeutta, joten pitänee kuvata joskus paremmalla ajalla uudestaan, mutta tällainen siitä tuli:

Knotted porcelain bead necklace

Äitiyslomasta huolimatta tein yhden “tilaustyön”, kun äiti kaipaili itselleen jotakin pirteää kivikaulakorua, joka sopisi yhteen mahdollisimman monen eri vaatteen kanssa. Äiti sai valita itse korussa käytetyt kivet, ja siihen päätyi Botswanan akaattia, värjättyä punaista akaattia, vuorikristallisiruja ja poppy onyxia. Lopputuloksesta tuli mukavan pirtsakka.

Gemstone necklace

Romanza

2. lokakuuta 2009 klo 9.42
Luokat: Kaulakorut, Korukivet

Organzanauha on ihana materiaali. Se on suhteellisen edullista, kaunista ja ilmavaa. Siitä saa ihastuttavia pitkiä kaulakoruja, jos viitsii hieman taistella oikukkaan nauhan kanssa ja jaksaa aikansa pähkäillä hyvää menetelmää lukon kiinnittämiseksi.

Romanza (crystal quartz)

Romanza on pitkä ja naisellinen kaulakoru, jossa on hopeanhohtoista organzanauhaa, mustaa puuvillanyöriä ja sekä sileitä että fasettihiottuja vuorikristalleja. Korua voi käyttää yksinkertaisena tai kaksinkerroin.

Tässä yhteydessä on hyvä myös hehkuttaa, että olen vihdoin ja viimein oivaltanut, miten kuva tulee valottaa, jos kohde on mustalla pohjalla. ELÄKÖÖN! Kuvattuani nämä vihreät mystic-kvartsit olin niin innoissani, että kas kun en pissinyt housuuni:

Green mystic quartz