Sairausloma

22. marraskuuta 2008 klo 19.12
Luokat: Yleinen

Helmetissä vietetään sairauslomaa näillä näkymin 22.11.–30.11., tarvittaessa vähän pitempäänkin. Yritän saada jo tehdyt ja maksetut tilaukset pakattua ja toimitettua maanantaiaamuun mennessä, mutta uudet tilaukset käsitellään ja toimitetaan vasta sitten, kun olen taas kunnossa. Olen ainakin osan ensi viikosta Jorvissa ja siten netin ulottumattomissa, mutta sieltä kotiuduttuani pyrin kyllä vastaamaan asiakasviesteihin ja muihin sähköposteihin.

(Lyhyt tiivistys: Vauvalla kaikki hyvin, helmihullulla sappiongelmia. Tarkempi tilanne selviää vasta maanantaina magneettikuvauksessa. Nyt viikonloppuloma kotona – väsyneenä, kipeänä ja huolissaan, mutta onnellisena siitä, että saa olla kotona oman rakkaan kanssa.)

Ketjutuulella

18. marraskuuta 2008 klo 22.47
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Ketjut, Rannekorut

Nyt on vaihteeksi meneillään se vaihe, kun ketjuttaa ja kovasti. Tein viimeisenä virallisena (okei, pari ”pientä epävirallista” on vielä jonossa) tilaustyönä Affirmation-renkaalla varustetun Jens Pind -kaulaketjun ja siitä jäi ilmeisesti jonkinlainen ketjuvaihde päälle.

Jens Pind Linkage necklace

Olen aina ollut jotenkin saita käyttämään millin hopealankaa. Se tuntuu vain jotenkin niin tylsän kalliilta materiaalilta, ettei sitä koskaan tule ostettua tarpeeksi kerralla. Ja kun sitä on varastossa vain vähän, ei sitä raski käyttää paljoa kerralla.

Oikea ratkaisu on ostaa pätkäyttää Rasmussenilta kokonainen kilo hopeaa. Kun pitelee käsissään lähemmäs 150 metrin hopealankakieppiä, ei tunnu enää lainkaan hankalalta ajatukselta käyttää useampia metrejä lankaa yhteen rannekoruun. Siispä olen sahannut renkaita ihan urakalla (eilenkin lähemmäs kahdeksan metriä lankaa muuttui renkaiksi) ja päässyt ketjunpunonnan makuun taas pitkästä aikaa.

Ensimmäisenä pienin Bali-helmin koristeltu Jens Pind -ranneketju:

Jens Pind Linkage & Bali silver bracelet

Sitten syntyi Oili-ranneketju:

Flower bracelet

…ja Naisten murharyhmää digiboksin kätköistä katsoessani tein vielä kuningasketjunkin:

Byzantine bracelet

Mitähän sitä seuraavaksi keksisi…

Viimeisiä viedään

13. marraskuuta 2008 klo 18.33
Luokat: Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut, Lasihelmet, Rannekorut

Kauppaan on tullut niukanlaisesti uusia juttuja viime päivinä, sillä olen tyhjentänyt tilaustyöjonoa tavoitteena saada kaikki tehtyä tällä viikolla.

Tällaisia koruja on syntynyt tilaustöinä:

Glass pearl necklace
Pitkä kaulakoru lasihelmistä – nuo isommat tulivat asiakkaalta itseltään.

Freshwater pearl necklace
Tämänkin kaulakorun isot makeanvedenhelmet ovat peräisin asiakkaalta itseltään, minä etsin omista varastoistani niiden seuraksi pienempiä kavereita.

Gemstone & silver bracelet and earrings
Kokonainen korusetti vuorikristalleista, larvikiiteista, mustista onyxeista ja ametisteista. Settiin kuuluu myös kaulakoru, joka ei ole kuvassa (duh).

Aqua terra jasper & garnet necklace
Pitkä kaulakoru siemenhelmistä, aqua terra -jaspiksista, prase-kivistä (mitä ne sitten ikinä ovatkaan) ja granaattisiruista. Harvoin on mikään väri- ja materiaaliyhdistelmä arveluttanut yhtä paljon kuin tämä, mutta asiakas halusi tällaisen – ja itse asiassa lopputuloksesta tulikin sitten paljon nätimpi kuin odotin. Lienee siis hyvä, että asiakkaat välillä ravistelevat tällaista varovaista ja kaavoihin kangistunutta värienkäyttäjää ;)

Seuraavaksi voisi sohvautua punomaan tilauskaulaketjua, joka taitaakin olla viimeinen jonossa oleva tilaustyö. Jippii!

Ilmoitusasiaa ja muutamat korvakorut

7. marraskuuta 2008 klo 21.27
Luokat: Korvakorut, Yleinen

Ihan ensimmäiseksi ilmoitusasiaa.

Tätä päätöstä olen nyt vähän aikaa kypsytellyt, mutta tällä viikolla se on vahvistunut. Äitiyslomani alkuun on aikaa enää hieman yli puolitoista kuukautta, ja huomaan jo nyt, että työteho on kaikkea muuta kuin entisensä. En yksinkertaisesti jaksa tehdä niin paljon töitä kuin ennen – tai niin paljon, kuin haluaisin jaksaa ja ehtiä.

En tee enää tilaustöitä ennen äitiyslomaani. Vaikka niiden tekeminen on useimmiten hyvin palkitsevaa ja kiinnostavaa, ne ovat myös se yksittäinen työni alue, joka aiheuttaa eniten stressiä.

Hoidan jo sovitut tilaustyöt, mutta en ota vastaan enää uusia. Loppujen työviikkojeni ajan keskityn tekemään niitä juttuja, mitkä milloinkin tuntuvat minusta parhaimmilta. :)

***

Eilen tuli urakoitua korvakoruja, kun olin taas vaihteeksi saanut tehtyä kasan korvakorukoukkuja. Tässä kolme eilen valmistunutta paria:

Bali silver & Swarovski pearl earrings
Ihanan ylelliset ja juhlavat korvakorut Balin hopeisista korvakorupohjista ja pienistä Swarovskin helmistä. Kylläpä kirveli käyttää nuo korupohjat, joita olin jo jonkin aikaa hillonnut!

Silver and gemstone earrings
Pienet ja suloiset korvakorut mattamustista onyxeista ja Balin hopeisista helmihatuista. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin mattapintaisia korukiviä mihinkään.

Silver & gemstone earrings
Fasettihiotut punaiset akaatit, hopeaa ja Balin hopeaa.

Kiviaarteita

6. marraskuuta 2008 klo 12.41
Luokat: Korukivet, Ostokset

Eilen tuli piipahdettua tullissa noutamassa uusia aarteita. Ah ja voi, mitä ihanuuksia!

Gemstone strands (dark)

Gemstone strands (red)

Gemstone strands (green)

Nyt onkin sitten syytä pistää luottokortti kuivumaan hetkeksi, ainakin mitä tulee kiviin…

Pitkästä aikaa sormuksia

3. marraskuuta 2008 klo 18.25
Luokat: Korukivet, Sormukset

Joinakin päivinä ei varsinaisesti tarvitse miettiä, mitä töitä tekisi. Havahduin tänään huomaamaan, että kaupan puolella oli enää kolme (3!!!) sormusta. Siispä kaivoin esiin hopealankaa ja sormuspinnan ja ryhdyin sydän luopumisen tuskaa tulvillaan etsimään varastoistani niitä kaikkein salaperäisimpiä ja äänekkäimmin juttelevia pietersiittejä, jotka pääsisivät jatkamaan Lohikäärmeen aika -sormussarjaani.

Ja tällainen neljän sarja syntyi tänään:

Pietersite & silver rings

Tein myös muutamia muita sormuksia:

Gemstone & silver rings
Punaista akaattia, ametistia, vuorkristallia ja ihanan hohtava labradoriittinappi.

Noiden kahdeksan sormuksen jälkeen 0,8 mm:n pehmeä hopealanka sitten loppuikin, eivätkä minun sormenpäänikään suoraan sanottuna olisi kestäneet enää yhtään sormusta tänään…

Kuusi faktaa ja meritähti

2. marraskuuta 2008 klo 21.03
Luokat: Kaulakorut, Korukivet, Swarovski

Sirpa heitti haasteen kertoa kuusi satunnaista faktaa minusta itsestäni. Yleensä ohitan moiset haasteet, mutta tällä kertaa päätin osoittaa urheilumieltä ja osallistua. Samalla nakkaan nakin eteenpäin seuraaville bloggaajille (jos ette jatka niin ei hätiä mitiä ;):

1. Inkku
2. Pia
3. Tiina
4. Helmeilevä Helise
5. Kati

Ja tuota… sitten ne faktat. Hummmm…

1. Kahvini valmistuu päinvastaisessa järjestyksessä kuin useimpien muiden. Ensin muki kaadetaan melkein puolitäyteen maitoa, sen jälkeen maitoa kuumennetaan mikrossa puoli minuuttia, sitten siihen sekoitetaan 1,5 tl sokeria.. ja viimeiseksi päälle tulee kahvi.

2. Katson nykyään pöyristyttävän paljon televisiota. Seuraan säännöllisesti niin suurta määrää sarjoja, että itseäkin hävettää – enää eivät riitä edes normaalikanavien sarjat, vaan niiden seuraan on liittynyt MTV3 Scifillä näytettävät Star Trekit (Deep Space Nine & Voyager) ja Red Dwarf, Discoveryn Myytinmurtajat ja.. no.. onhan sitä tuossakin!

3. Tämän olen ehkä kertonut aiemminkin, mutta kerrottakoon nyt uudestaan: voin olla syömättä karkkia / makeaa (ainakin jonkin aikaa :D), mutta en ostamatta sitä. Ostan usein kaikenlaista hyvää, varsinkin uutuuksia on lähes mahdotonta ohittaa kaupassa. Kun olen ostanut kyseiset herkut, ne voivat kuitenkin odottaa kaapissa hyvän aikaa, ennen kuin päätyvät parempiin suihin.

4. Olen katsonut elämäni aikana vain yhden James Bond -elokuvan kuta kuinkin kokonaan. Saan melkein näppylöitä siitä, että kyseistä elokuvasarjaa uusitaan koko ajan televisossa. En jaksa käsittää, miten ketään kiinnostaa katsoa niitä samoja elokuvia uudestaan ja uudestaan.

5. Tykkään ihan älyttömästi varpusista. Siis niistä pienistä ruskeista linnunpalleroista, jotka kerjäävät puistonpenkkien lähellä murusia ja hypähtelevät jaloissa.

6. Yksi ihanimmista asioista mitä tiedän on se, kun olen jo puolinukuksissa sängyssä ja Janne silittää hiuksiani tai poskeani. ♥

***

Ja jotta ei tulisi ihan kuvaton merkintä tästäkään, esitellään yksi tällä viikolla valmistunut koru: Swarovskin helmiä ja kristallimeritähti, pyöreitä akvamariineja ja Balin hopeaa.

Starfish necklace