Harakan aarre

31. lokakuuta 2007 klo 17.35
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Swarovski

Teki mieli tehdä jotain värikästä blingiä. Tongin laatikoista makeanvedenhelmiä, hopeahelmiä ja Swarovskin kristalleja sekä pieniä Karen Hill Tribe -hopeisia charmeja. Näistä aineksista syntyi hetken kokkailun jälkeen harakan aarteita:

magpie-lavender

magpie-elm

magpie-redwine

magpie-rosy

magpie-sky

Kaikki tein suunnilleen samalla reseptillä, mutta ihan identtisiä korut eivät ole. Jaa että miksikö tein noin monta? Alan olla tottunut siihen, että kun teen jonkin korun, saan vähintään pari tiedustelua mahdollisuudesta saada kyseinen koru värissä X tai Y. Noita oli myös mukavaa tehdä!

Pidin kovasti aiemmin Swarovskin helmistä tekemästäni rannekorusta, joten tein samalla periaatteella myös kaulakorun. Poimin jokaista varastoistani löytyvää värisävyä ja sommittelin niille sievän järjestyksen. Korun keskellä on Hill Tribe -kukka.

floweronafield

Lopuksi vielä yksinkertaisuudessaan ihastuttava kaulakoru nahkanauhasta ja Balin hopeasta. Tämän olisin melkein halunnut pitää itselläni…

balipendant

Haastava tilaustyö

26. lokakuuta 2007 klo 16.21
Luokat: 14KGF, Sormukset

Pitääpä vielä esitellä tämäkin! Tein tänään ehkä tähänastisista tilaustyösormuksista haastavimman. Se näyttää tältä:

aa-sormus01

Ja jos nyt kysytte, että mitäs ihmeellistä tuossa on – sehän on vain kultadubleesta tehty spiraalisormus – niin katsokaatten kulman taakse, missä sormuksesta on kuva erilaisella kuvausalustalla…

lue lisää …

Iso päivitys

26. lokakuuta 2007 klo 11.57
Luokat: Hopea, Korvakorut, Rannekorut, Swarovski

Tulipas kerrankin tehtyä kaupan puolelle iso päivitys yhdellä kertaa: lisäsin myyntiin eilen peräti 15 paria korvakoruja. Minut valtasi jonkinlainen korvakoruhurmio, kun FedExin kuriiri kävi tiputtamassa meille laatikollisen Balin hopeita. Koska olen laiska, en jaksa laittaa kaikkia pareja tähän näytille. Ne, joita tässä ei esitellä, löytyvät Flickr-galleriastani.

balispiral-peacock
Peacock-sävyisiä makeanvedenhelmiä ja Balin hopeaa

crystalpearl-green
Swarovskin helmiä ja Balin hopeaa

fancybalibeads
Ihanan koristeelliset Balin helmet muinaisketjun pätkässä

zebrajasper
Mexican Zebra -jaspista ja Balin hopeaa

capped-jasper
Fancy-jaspista ja Balin hopeiset hatut

Eilen illalla päätin pitkästä aikaa uskaltautua yhdistelemään monenlaisia materiaaleja yhdessä korussa. Poimin eri korukivilajeja, Swarovskin helmiä ja Balin hopeaa, ja yhden korun tehtyäni halusin tehdä toisenkin. Ja kolmannen. Tuloksena kolme eri sävyistä Homeward bound -rannekorua:

homewardbound-brown01

homewardbound-green01

homewardbound-purple01

Tajusin vasta tänään päivänvalossa, ettei olisi varmaankaan kannattanut valita materiaaleja iltahämärissä keinovalossa. Korut olivat huomattavasti harmonisemman näköisiä eilen keinovalossa, mutta ovat ne ihan sieviä nytkin, vaikka helmiä valitessa tehdyt kömmähdykset erottuvat selkeämmin… :)

Pitkä piina

22. lokakuuta 2007 klo 16.20
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut, Swarovski

Pitkä piina, kirjaimellisesti. Tein tilaustyönä kaksi kappaletta Jens Pind -kaulaketjuja, ja siinä oli kuulkaas punomista kerrakseen! Totesin kuitenkin, että kun vihdoin vaivauduin opettelemaan kaikkein taloudellisimmat kädenliikkeet ja karsin jokaisen turhan käden tai pihtien liikkeen, sain tuplattua punomisnopeuden. Ihan uskomatonta, miten paljon vikkelämmin ketjua alkoi syntyä! Tällaiset asiat luultavasti opetetaan hopeaketjukursseilla heti alkuunsa, mutta me itseoppineet tumpelot opettelemme ne kantapään kautta.

Ketjuista tuli suoraan sanottuna upeat, vaikka itse sanonkin. Itse asiassa ihastuin niihin niin kovasti, että päätin tehdä itselleni samanlaisen, kunhan saan hankittua sopivan renkaan. Painoa kertyi noin 28 grammaa per ketju, joten nämä kaksi korua ovat tähänastisista hopeatöistäni massiivisimmat.

jenspind-kk

Field of flowers -rannekorussa on melkein koko Swarovskin helmien värikartta: yhteensä 21 eriväristä helmeä. Muutama lisäväri olisi vielä löytynyt, mutta korusta olisi niiden kanssa tullut liian pitkä.

flowerfield01

Sparkle on tehty samalla tavalla mutta kristalleista – ja ilman Karen Hill Tribe -kukkanappia:

sparkle01

Viime viikon lopulla syntyi myös monta patinoitua korvakoruparia:

duchess-mystique

duchess-satin

mei-lilac

mei-peach

pinkromance

Kaulakorun uusi elämä

16. lokakuuta 2007 klo 14.59
Luokat: Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut

Yritin tehdä Faerie Queenille violettisävyistä sisarta, mutta tein jotakin hieman pieleen, eikä koru sitten istunutkaan kauniisti kaulalle. Lisäsin siihen pari tasapainottavaa juttua, mutta se ei auttanut. Lisäsin toiseen paikkaan pari tasapainottavaa juttua, mutta koru ei edelleenkään toiminut. Lopulta oli pakko hyväksyä kirvelevä tappio ja purkaa koru osiksi.

Kaksi herringbone-elementtiä päätyi tähän korvakorupariin:

herringbone-fluorite

Osa ketjusta sai uuden elämän tässä kaulakorussa (josta sitten onneksi tulikin mielestäni ihana):

witchwood01

Viimeiset ketjunpätkät puolestaan syntyivät uudelleen korvakoruiksi:

acorns

Phew. En siis haaskannut hopeaa pahastikaan, vaikka ensin meinasikin tulla kylmä hiki. Noiden korujen lisäksi on syntynyt joitakin tilaustöitä sekä kaksi muuta korvisparia:

rainbowblues

smoke

Taas alkavat useimmat hopealankavahvuudet olla lopussa, mikä tietää ankeita aikoja helmishoppailun kannalta: hopealangat syövät niin paljon varoja, että ihanuuksia ei varmaankaan tule juuri tilailtua. Huoh.

Faerie Queen

10. lokakuuta 2007 klo 17.17
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet

fairyqueen01

As the willow bows
to her majesty
all the forest flowers
love her mystery…

Kuvaaminen ei onnistunut tänään, ei sitten millään, mikä harmitti älyttömästi, sillä tästä kaulakorusta tuli mielestäni todella kaunis. Argh! Ihania fasettihiottuja fluoriitteja, hopealankaa ja hopeaketjua. Ta-dah!

Kokeiluja

9. lokakuuta 2007 klo 15.57
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut

Tuskastuneena jämälanganpätkien määrään tartuin polttimeen ja sulattelin sentin, parin langanpätkistä sydänriipuksia:

twigheart01

twigheart02

twigheart03

Pikkuisen muotopuolia noista riipuksista tuli, ja muutenkin vähän outoja. En tiedä vielä, kehtaanko laittaa myyntiin vai pistänkö epämääräisten kokeilujen laatikkoon pölyttymään. Toisaalta on kyllä mukavaa nähdä, että niille jämähopeillekin voi halutessaan antaa jonkinlaisen uuden elämän.

Tänään on syntynyt pitkästä aikaa herringbone-korvakoruja:

herringbone-botswana
Vaaleanpunaista botswanan akaattia

herringbone-fire
Tuliakaattia

Käytin toisessa parissa ohuempaa lankaa kuin ensimmäisessä, mikä kuvastakin näkyy.

Lisää Hill tribe -hopeaa

6. lokakuuta 2007 klo 18.42
Luokat: Hopea, Korvakorut, Rannekorut

Hullu mikä hullu – piti sitten tätäkin mennä kokeilemaan! Juotin ranneketjun yksittäisistä renkaista ja pienistä Karen Hill Tribe -hopeacharmeista. Korussa oli hirveä urakka, mutta lopputulos oli kyllä vaivan arvoinen. Sitruunahappo poisti tietysti riipuksista kaiken patinan ja rummutuksen jälkeen ne olivat suorastaan luonnottoman kiiltävät (kun on tottunut siihen hill tribe -hopean arkisempaan ilmeeseen), mutta päätin silti olla patinoimatta ketjua.

Tällaiset persaus edellä puuhun -kokemukset ovat hyvin kasvattavia. Seuraavalla kerralla vastaava koru syntynee huomattavasti helpommin, kun osaan välttää kaikki ensimmäisen kerran ongelmat…

kht-charmed

Tein myös kaksi uutta paria korvakoruja noista ihanista pikku charmeista. Olen aivan rakastunut tällaisiin korvakoruihin, sillä ne ovat täydellisesti minun makuni mukaisia.

thai-rose

thai-sun

Solmuja ja korvakoruja

3. lokakuuta 2007 klo 18.00
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korvakorut, Rannekorut, Swarovski

Pitkästä aikaa tuntui siltä, että voisi solmia helminauhan silkkiin. Istuin television ääressä ja tuhersin. Seuraavana iltana silmäilin toista helminauhaa ja mietin, että nekin helmet voisi solmia silkkiin. Istuin taas television ääreen ja tuhersin. Jälkimmäisten helmien reiät olivat sen verran ahtaat, että korun teko oli yhtä tuskaa, mutta onneksi sen tuskan tuloksena oli nätti kaulakoru. Molemmissa koruissa on irrotettava riipus.

caramel01
Caramel

dragonflyII-01
Dragonfly II

Ostin kerran hetken mielijohteesta yläporattuja Swarovskin kristalleja, kun sattui vastaan vielä niin älyttömän kaunis sävykin. Nuo Aquamarine Satin -sävyiset aarteet lojuivat useita kuukausia lokerikossaan, kunnes sitten päätin, että niiden aika on tullut. Hyvä oli, että päätin ne käyttää, sillä niistä tuli oikein sievät korvakorut, vaikka itse sanonkin. Sirpaleita-blogissakin on näkynyt viime aikoina tämän tyyppisiä korvakoruja:

Silver and Swarovski crystal earrings

Viime aikoina on aika harvakseltaan käynyt niin, että jokin helmi tai muu materiaali oikein kiljuisi pääsyä tietynlaiseksi koruksi. Tänään saapuneet Karen Hill Tribe -hopeajutut sen sijaan näin mielessäni välittömästi tällaisissa korvakoruissa, joita sitten valmistuikin neljä paria, kun en malttanut lopettaa…

thai-kr01

thai-kr02

thai-kr03

thai-kr04

Lopuksi vielä rannekoru, jossa on todella kauniin värisiä makeanvedenhelmiä:

holly
Holly

Ovaaleja renkaita

1. lokakuuta 2007 klo 16.49
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut, Rannekorut

Tuli vaihteeksi juotettua renkaita umpeen, ja päätin kerrankin kokeilla niiden vetämistä ovaaleiksi. Lopuksi kuvioin renkaita vielä hieman pallopäävasaralla ja vihin ne käyttöön rannekoruissa. (…ja myöhemmin huomasin kulkevani nimatan jalanjälkiä.)

rubyquartz-r01
Ruby quartz -helmiä

fireagate-r
Kauniita 8 mm:n tuliakaatteja

fancyjasperflowers
Fancy jasper -kukkia (ei, kuva ei ole hämärä vaan tausta on oikeastikin vaaleansininen…)

Myös tässä nyörikaulakorussa on fancy jasper -helmiä. Mukana on myös muutamia mustia onyxeja, joissa oli sen verran suuret reiät, että molemmat nyörit mahtuivat reiästä läpi.

fjasper-briolette01

Nämä kuukivikorvakorut ovat tilaustyö:

moonstone-cluster

Lopuksi kokeilu hopealangan hukkapaloista jonkun helmettiläisen innoittamana. En muista kuka joskus teki jotain vastaavaa, joten hihkaiskaa jos teillä on parempaa tietoa. Minulle on kertynyt ihan älytön määrä hukkapätkiä hopealankaa, joten voi olla, että tällaisia yritelmiä tulee kokeiltua enemmänkin. Ensimmäisellä kerralla opin jo paljon siitä, miten tällaista klönttiä kannattaa lähteä tekemään.

Muoks: Hah! Pitkään ja hartaasti piti foorumia kaivella, että löysin etsimäni. Turkoosin sulatettu riipus oli se, mitä ajattelin. Sen voitte nähdä täällä, Raijan kauniin korun puolestaan täällä. Sulatusjuttuja on tehnyt myös Noitakuu.

leftovers