Ojasta allikkoon

15. joulukuuta 2011 klo 21.59
Luokat: Kaulakorut

Aika harvoin on koko koruilu-”urani” aikana harmittanut yht√§ kovasti kuin joskus noin viikko sitten. Tajusin, ett√§ suurin osa tekemist√§ni kynsilakkariipuksista oli t√§ysin myyntikelvottomia. Iso m√§√§r√§ ty√∂t√§ ja materiaaleja t√§ysin ketuille. Ja kamalinta oli, ett√§ osan riipuksista olin jo ehtinyt myyd√§.

Kävi nimittäin ilmi, että valitsemani liima alkoi tehdä riipusten lasien alle ilmakuplia vasta muutamia päiviä liimauksen jälkeen. Kuvittelin vuorokauden olevan riittävä aika liimauksen kelvolliseen kuivumiseen, mutta ei Рliuotinpohjainen liima järjesti kivan kakkakepposen ja pilasi lähes kaikki riipukset lukuunottamatta niitä, jotka olin tehnyt vesimarmorointina.

Kukaan asiakkaista, joihin otin yhteytt√§, ei kuitenkaan halunnut palauttaa riipusta vaan ne kelpasivat kuplineen p√§ivineen, mutta tekij√§√§ itse√§√§n kuplat h√§iritsiv√§t niin hirve√§sti, ett√§ kaikki myym√§tt√∂m√§t riipukset vedin v√§litt√∂m√§sti kaupan puolelta pois. Pelk√§sin, ett√§ materiaalit olivat menneet haaskuun, mutta kaikeksi onneksi muutamien tuntien liotus asetonissa auttoi: sen j√§lkeen lasien irrotus onnistui ja sek√§ riipuspohjat ett√§ lasit sai puhdistettua uutta k√§ytt√∂√§ varten. Haaskuun meni siis ainoastaan kynsilakkaa (by√§√§√§hh!) ja runsaasti aikaa (snif…).

Nyt käytössä on toisenlainen liima, ja olen varovaisen optimistinen. Jostain kumman syystä kulmikkaat riipukset aiheuttavat edelleen ongelmia, mutta pyöreät näyttäisivät nyt onnistuvan ilman kuplia. Yksikään riipus ei kuitenkaan enää pääse myyntiin ilman useamman päivän karanteenia, jotta voin olla varma siitä, ettei tule ikäviä yllätyksiä. Tässä hätnäppää otettu kuva parista karanteeniriipuksesta, ettei merkintä jäisi ilman kuvia:

Nail polish pendants

Toivon todella kovasti, että nyt onnistuu :)

 

 

J√§tetty 6 kommenttia »

 1. Ninni, 16.12.2011 klo 10.50

  No voi harmi, että niin pääsi käymään =( Mutta jos olisin ehtinyt kaupastasi ostaa sen erään riipuksen, en olisi varmaankaan sitä itsekään palauttanut ;P Ja molemmat näistäkin ovat TOSI ihani <3 <3


 2. Ninni, 16.12.2011 klo 10.51

  PS; tuossa alimmassa on kyll√§ ihan syd√§men kuva ja sellainen ”sumupilvi” sen alla IHANA!!


 3. Outi, 30.12.2011 klo 11.15

  Tuo sumupilvi taitaa kyllä olla heijastus, mutta sydämen erotan minäkin :D Kiitos kaunis kommenteistasi!


 4. Anu, 6.2.2012 klo 21.47

  Voi kuinka hauska idea. Ja todella ihania riipuksia. Harmittavaa, että tekniikka on aiheuttanut alkuunsa päänvaivaa. Mutta toivotaan että nyt alkaa toimimaan.


 5. riksu, 18.3.2012 klo 0.09

  Mun on ehkä pakko myös kokeilla, kun löysin jo ohjeet netistä. Mitä liimaa olet nyt käyttänyt? Aivan upeita tuotoksia kyllä :)


 6. Maati, 20.4.2012 klo 0.12

  Voi harmi, toivottavasti nyt sujuu:) Niin kauniita nämäkin, tuo suklainen eritoten.


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI