Ei vain kynsille vaan myös kaulaan

28. marraskuuta 2011 klo 15.38
Luokat: Kaulakorut

Kynsilakka, nimittäin.

Viimeaikaisissa korukokeiluissa olen päässyt tekemään tuttavuutta ihan uuden materiaalin kanssa, sillä sain juuri valmiiksi erän kynsilakkariipuksia. Idea ei ole sinänsä oma, sillä amerikkalaiset ovat tämänkin erikoisuuden takana, mutta sikäli kun tiedän, kynsilakkariipuksia ei Suomessa vielä kukaan tee. Yksivärisiä lakkasormuksia olen nähnyt jossakin kynsiblogissa.

Minua ei kuitenkaan kiinnostanut tehdä yksivärisiä lakkariipuksia, vaikka vessan peilikaapista joitakin mykistävän kauniita lakkayksilöitä löytyykin. Halusin käyttää enemmän värejä ja erilaisia lakkoja sekä kokeilla erilaisia tapoja kuviointiin, jotta lopputulos olisi varmasti uniikki Рjotain, mistä en edes itse pystyisi tuottamaan kopiota. On ihanaa voida tarjota ostettavaksi koru, jollaista ei taatusti löydy mistään muualta maailmasta. :)

Muun muassa tällaisia on syntynyt:

Nail polish pendants (4)
Hanami

Nail polish pendants (3)
Venus

Nail polish pendants (2)
Syvyyksissä

Nail polish pendants (1)
Galaksien halki

Jokaiseen koruun on käytetty 3-7 eri lakkasävyä. Halvaksi riipusten tekeminen ei kyllä tule, jos erikseen niitä varten rupeaa ostamaan kynsilakkoja, mutta jos lakkapulloja omistaa valmiiksi ison määrän, tilanne on tietysti toinen.

Ensimmäistä riipusta aloittaessani kuvittelin, että homma olisi hyvinkin helppoa ja hauskaa, mutta luulo ei ollut tiedon väärti. Hauskaa ja innostavaa puuhaa se ehdottomasti on, mutta erilaisia sudenkuoppia on paljon. Erilaiset lakat käyttäytyvät eri tavalla, niillä on erilainen viskositeetti ja ne eivät välttämättä sekoitu siten kuin olit toivonut. Välillä lopputulosta ei voi lainkaan ennustaa, joskus kaikki menee juuri kuten suunnitteli.

Lasin liimaus on ainakin toistaiseksi ollut kaikkein ongelmallisinta. Liimoja on hirveästi erilaisia eivätkä kaikki sovellu lasille ja metallille. Lopulta päädyin testaamaan valitsemaani liimaa tiputtamalla riipuksia julmasti keittiön kovalle laminaattilattialle nähdäkseni, irtoaako lasi. Lisäksi olen tähän mennessä oppinut, että liima voi tuhota lakkauksen kuvioinnin, jos työvaiheita ei tee juuri oikein.

Mutta yhtä kaikki: kivaa puuhaa ja valmiit riipukset ovat ainakin omasta mielestäni todella kauniita. :)

 

 

J√§tetty 6 kommenttia »

 1. Ninni, 28.11.2011 klo 16.21

  Hertsijee! Kyll√§ ovat kauniita ja uniikkeja. Jos n√§ist√§ on valittava suosikkinsa… olkoon se Galaksien halki <3


 2. Lotta, 28.11.2011 klo 17.30

  Galaksien halki oli munkin suosikki Рpakkohan se oli ostaa pois ennenkuin joku muu ehtii ensin. ;) Ihania ihania olivat kyllä kaikki muutkin.


 3. Maati, 28.11.2011 klo 22.30

  Upeita!


 4. Outi, 28.11.2011 klo 23.35

  Kiitos! Jotain hyvää mun kynsilakkahulluudestani seurasi näemmä koruilullekin :D


 5. Sally, 30.11.2011 klo 2.15

  Hei, nuo ovat makeita. Saisikohan näihin käytettyä paksuntuneetkin kynsilakat? Pitääpi kokeilla joskus. :D


 6. Outi, 3.12.2011 klo 15.37

  Kiitos :) Miksei, mutta paksuuntuneiden kynsilakkojen kanssa kuviointi voi olla hankalaa. Tai riippuu tietysti siitä, kuinka pahasti ovat paksuuntuneet.


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI