Tammikuun ostoksia

4. helmikuuta 2007 klo 13.53
Luokat: Korukivet, Ostokset

Melkeinpä kaikki tammikuun aikana tekemäni helmiostokset ovat yhä lajittelematta ja lisäämättä materiaalilaskuriin. Syynä tähän on se, että halusin saada toiminimeni kirjanpidon ja muut käytännön asiat kuntoon, ennen kuin lisään tammikuun helmiaarteet varastooni. Nyt onnellinen helmihullu pääsee vihdoin hypistelemään aarteitaan, sillä kirjanpitoasiat alkavat olla kunnossa!

Kuvasin suuren osan ostamistani kivistä, jotta voisin esitellä hankintojani muillekin. Tässäpä niitä siis tulee, pienten kommenttien kera:

2007-01-unknown
Täysin outo kivilaji, mutta sieviä kiviä ovat. Nämäkin myytiin Ocean jasperina, hah!

2007-01-smokyquartz
Pulleita savukvartsipisaroita. Näihin olin oikein tyytyväinen, sillä helmet ovat kauniita, tasakokoisia ja kirkkaita.

2007-01-pietersite
Isoja pietersiittilaattoja. Todella kaunis kiilto ja upeat kuviot, mutta valitettavasti useimmissa helmissä on jotain pieniä pintavirheitä ainakin toisella puolella. Olen vähän kahden vaiheilla, annanko noiden pintavirheiden häiritä. Toisaalta kivet ovat minusta niin kauniita, että kelpaisivat hyvin myytäviinkin koruihin, mutta toisaalta nipo minussa ärsyyntyy niistä pienistä vähemmän kiiltävistä kohdista. Mur. Nämä kivet olivat kalliita (maksoin nauhasta muistaakseni $15, enkä ole ihan varma siitä, olenko tyytyväinen hinta-laatu -suhteeseen*)

2007-01-oceanjasper
Ovaaleja ocean jasper -helmiä. Kauniit värit ja kuviointi, suht onneton pinta. Alan olla vähitellen sillä kannalla, että luovutan koko tämän kivilajin suhteen. Olen ostanut sitä monista paikoista monilla hinnoilla, ja melkein aina olen saanut korkeintaan kelvollisia kiviä. On surullista, että korukivien maailman yksi kiistattomista kaunottarista on näin ongelmallinen pintansa suhteen. Minä olen kuitenkin kyllästynyt maksamaan kuoppaisista kivistä, joita en myytäviin koruihini kelpuuttaisi.

2007-01-muscovite
Kimaltelevaa muskoviittia. Nämä kivet olivat kalliita, mutta pidän niistä kovasti. Kivien kimaltelu ei ollut vain turhaa myyntipuhetta, vaan näissä kivissä voi tosiaan nähdä kimmellystä. Todellisuudessa kivet ovat aika hailakan marjapuuronvärisiä, eivätkä niin voimakkaan värisiä kuin kuvassa. Muskoviitin Mohs-arvo on hurjan alhainen, joten näiden kivien käyttö tulee olemaan hieman ongelmallisia, koska rumpuun ei ole asiaa.

2007-01-kambabajasper
Kambabajaspislehtiä, joista kuvan yksilö näyttää hauskan sattuman ansiosta ihan papukaijalta. Nämä lehdet ovat aika vinkeitä, mutta eivät ihan sitä, mitä odotin. Käyttöä niille varmaan löytyy siitä huolimatta.

2007-01-fluoritecube
En ole ostanut fluoriittia aikoihin, koska se kest√§√§ vain varovaisen rummutuksen, ja ostan mieluiten kivi√§, joiden ei tarvitse pel√§t√§ k√§rsiv√§n rummussa. Sateenkaarifluoriitti on kuitenkin niin kaunista, ett√§ sorruin pitk√§st√§ aikaa. N√§m√§ kuutiot ovat ihan n√§ttej√§…

2007-01-fluoriitit
…mutta n√§m√§ kukkaset ovat todella ihastuttavia! Oli niiden hintakin kyll√§ toisaalta kuutioihin verrattuna yli kaksinkertainen…

2007-01-fancyjasper02
Fancy jasper on se yksitt√§inen kivilaji, jota minun varastoistani l√∂ytyy kaikkein eniten. En kerta kaikkiaan saa siit√§ tarpeekseni. T√§ss√§ on pieni√§ fasettihiottuja suorakaiteita…

2007-01-fancyjasper
…ja t√§ss√§ supersuloisia pieni√§ syd√§mi√§!

2007-01-apachesagejasper
Viimeisenä Apache Sage Jasper -kiviä, joita jokainen nettikauppa tuntuu kutsuvan eri nimellä. Nämä ostin samasta paikasta kuin pietersiitit ja muskoviitit, mutta näihin en ole kauhean ihastunut. Pitää miettiä, onko minulla näille ylipäänsä käyttöä vai myynkö eteenpäin, jos joku kiinnostuu.

T√§llaisia tuli siis hankittua tammikuussa. Nyt kaikki nauhat (my√∂s ne muutamat, jotka j√§iv√§t kuvaamatta) pit√§isi k√§yd√§ l√§pi, jotta huonot kivet tulee karsittua pois. Kaikki ostokset pit√§isi my√∂s lis√§t√§ materiaalilaskuriin, joten siin√§p√§ t√§m√§ sunnuntai sitten taitaa kuluakin…


* Järkytys: olen suomen kielen maisteri mutta en ole varma, miten tuo termi pitäisi kirjoittaa!

 

 

J√§tetty 16 kommenttia »

 1. inkku, 4.2.2007 klo 14.00

  Anteeksi vain, mutta kuolaan täällä. :D Varsinkin noita savukvartsipisaroita, ovat kyllä niin kauniita.


 2. Outi, 4.2.2007 klo 14.42

  Saapi kuolata, kunhan muistaa lähtiessään pyyhkiä lammikot pois ;)


 3. kaisa-maisa, 4.2.2007 klo 15.15

  √Ą√§√§k, mit√§ ihanuuksia olet taas ostellut..
  Nuo fluoriittikukkaset ovat kyll√§ aivan h√§vytt√∂m√§n suloisia yksil√∂it√§….


 4. Anu, 4.2.2007 klo 15.21

  Hei, myy mulle osa noista Apasseista ;)


 5. Outi, 4.2.2007 klo 15.30

  kaisa-maisa, ne kukat ovat kyllä ihan supersieviä :D

  Anu, nuo ovat sitten aika isoja, taitavat olla 18 mm halkaisijaltaan..? Jos silti kiinnostavat, niin toki voidaan tehdä kauppoja :)


 6. Ellastiina, 4.2.2007 klo 16.10

  √Ąh, miten ihania kivi√§. Visattomana/luottokortittomana voin vain k√§yd√§ kuolaamassa monen kaupan sivuja- tilata ei voi mit√§√§n… Ellei sitten mies ole jalomielisell√§ tuulella. :D

  Jos Apasseja jää vielä kodittomaksi, minä tarjoudun ostamaan ne! :)


 7. Tiina, 4.2.2007 klo 16.27

  Ah! Savukvartsipisarat ovat todellakin ihania, samoin fluoriitit! Fancy Jasperit nek√§√§n eiv√§t j√§√§ yht√§√§n toiseksi, j√§rkytt√§v√§n himoittavia suorakaiteita… :)


 8. Anne, 4.2.2007 klo 16.31

  Olen kyll√§ Outin kanssa p√§√§tym√§ss√§ samaan lopputulokseen tuon Ocean jaspis kiven kanssa. Tuntuu, ett√§ ihan t√§ytt√§ roskaa myyd√§√§n tuolla nimell√§ ja ihan kohtuuttomaan hintaan. Vastaavalla hinnalla huomattavasti laadukkaampia ja tosi j√§nnitt√§v√§n n√§k√∂isi√§ kivihelmi√§, joiden nimess√§ ei komeile ”ocean”… Esimerkiksi vaikka nyt crazy lace akaattia.

  PS. mist√§ ostit nuo savukvartsipisarat (olen samann√§k√∂isi√§ yhdest√§ kaupasta katellu ”v√§h√§n sill√§ silm√§ll√§”, mutten ole osannut p√§√§tt√§√§ ett√§ ovatko ne kalliita vai ei… :D )


 9. Outi, 4.2.2007 klo 16.34

  Anne, savukvartsipisarat ovat FMG:ltä (H20-8069GS), eivät olleet lainkaan kalliita, varsinkaan ulkonäköönsä nähden :D

  Juu, kauniita kuviollisia kivi√§ saa parempaa laatua ja edullisemmin kun valitsee jotain muuta kuin Ocean-jaspista. Tied√§n kyll√§, ett√§ se on tuon kivilajin tyyppivika (eik√§ niink√§√§n kaupan vika), ett√§ kiviss√§ on koloja, mutta silti se harmittaa kovasti… :/

  Ellastiina, katsellaan tuota Apassi-asiaa vielä jahka saan Anun kanssa neuvoteltua :)


 10. Anu, 4.2.2007 klo 16.43

  Mää laitoin foorumin kautta viestiä ;) Hurjan kauniita on kyllä kaikki sun ostokset, harmi että noiden ocean-jaspisten kanssa on laatuongelmia kun värit on niin upeat.


 11. Ninde, 4.2.2007 klo 17.49

  Nuo kukkaset on tosi upeita ja monikäyttöisiä. Odotan innolla mitä saat niistä taiottua!

  Suomen kielen maisterille tiedoksi, että löysin myyntisivuiltasi yhden typon. :P :D


 12. Mönki, 4.2.2007 klo 21.28

  ihania kiviä, mistä sie noita ihanuuksia oikein löydät?!!!


 13. Michli, 4.2.2007 klo 21.40

  Aikun kivoja :) Mie aina ihmettelen, et noita pyöreitä läpyskä kiviä sie ostat ja en koskaan bongaa niitä yhdessäkään korussa :D Hjälp mig!


 14. Outi, 4.2.2007 klo 21.50

  Ninde, armoa! √Ąl√§ pakota minua kahlaamaan l√§pi kaikkia sivuja suurennuslasilla, vaan kerro miss√§ se typo on :O

  Mönki, ihanuuksia löytyy vähän joka puolelta kun pitää silmänsä auki. Nämä ovat kaikki joko eBaysta tai FMG:ltä :)

  Michli, ethän vain vihjaa, että minulla on tapana ostaa kiviä ja jättää ne sitten käyttämättä? :D


 15. Lissu, 5.2.2007 klo 21.36

  Mietityttää tuo muskoviitti. Mineraalihan on käsissä mureneva, liuskeinen kiille, joten on vaikea kuvitella, että siitä saisi hiotuksi tuollaisia kiiltäviä helmiä. Luulen, että helmen kimallukset ovat muskoviittia ja itse kivi jotain muuta mineraalia. Korjatkaa, jos olen väärässä!


 16. Lii, 7.2.2007 klo 23.38

  Lieneek√∂h√§n ”hinta – laatu -suhde”? *pohtii*


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI