”Perikunta aikanaan mainoo…”

29. elokuuta 2006 klo 17.20
Luokat: Helmihulluus, Korukivet, Ostokset

”Voi taivas, taasko olet mennyt tilaamaan? Tuohan on jo sairaus!” N√§in loihe helmihullun √§iti √§sken lausumahan, kun kuuli tytt√§rens√§ saaneen ison l√§j√§n korukivinauhoja. Jatkoi sen j√§lkeen: ”Saat viel√§ kasikymppisen√§ mummonakin v√§s√§t√§ helmi√§ ja perikunta aikanaan mainoo…”

√Ąitee on luultavasti ihan oikeassa.

Pääsin mukaan todella kannattavaan kimppatilaukseen, jonka ansiosta rikastuin tänään neljällätoista korukivinauhalla. Suomessa olisin joutunut maksamaan kivistä mansikoita, hunajaa ja tähtiä, mutta valtameren takaa kivet irtosivat yhteensä hieman alle 70 eurolla. Tili huutaa tyhjyyttään, vaan helmihullu kokee tehneensä erinomaiset kaupat.

Saamani kivet ovat todella kauniita ja p√§√§asiassa hyv√§laatuisia. Kuvia ottaessani en ollut viel√§ karsinut nauhoista pintavirheellisi√§ kivi√§, joten sellaisiakin voi alla n√§ky√§… Kuvien yhteydess√§ on kivien englanninkieliset nimet, koska en kaikkien suomenkielisi√§ nimi√§ tied√§ (jos niit√§ ylip√§√§ns√§ edes on).

fmg-gs-amazonite
Amazonite

fmg-gs-crazylace
Crazy lace agate

fmg-gs-fancyjasper
Fancy jasper (kolme eri nauhaa Рrakastan tätä kivilajia!)

fmg-gs-labradorite01
Labradorite

fmg-gs-labradorite02
Labradorite (kaikki kivet eivät pinnaltaan tai muodoltaan kovin priimaa, mutta katsokaa mikä hohde!)

fmg-gs-moonstone
Moonstone (liev√§ pettymys – kuvittelin helmien olevan isompia…)

fmg-gs-oceanjasper
Ocean jasper (kaksi eri nauhaa)

fmg-gs-picassojasper
Picasso jasper (kauniita kivi√§, mutta en FMG:n kuvan perusteella kuvitellut saavani enimm√§kseen melkein mustia helmi√§…)

fmg-gs-pietersite
Pietersite

fmg-gs-sesamejasper
Sesame jasper

fmg-gs-trmquartz
Tourmalinated quartz

 

 

J√§tetty 17 kommenttia »

 1. Jane, 29.8.2006 klo 17.57

  On ne käsittämättömän kauniita. Nyt vaan odotellaan mitä niistä tulee.


 2. Turkoosi, 29.8.2006 klo 18.01

  Iiik kun ovat ihania! Kivihelmet on parhaita. Noi viimeisen kuvan valko-mustat on tosi veikeit√§… ja akaatit… ja jaspikset. Mutta olen pit√§nyt tiukasti kiinni periaatteesta ”ulkomailta en tilaa”, mihin niiden helmien kanssa joutuisin kun en tee koruja myyt√§v√§ksi. Tai kuluisihan aika niit√§ ihaillessa, varsinkin tuollaisia kaunokaisia. J√§√§n mielenkiinnolla odottamaan mit√§ noista syntyy :)


 3. Tiia, 29.8.2006 klo 18.29

  Apua, aivan ihania. Tässähän iskee helmivimma pian itsellekin :)


 4. Ausifer, 29.8.2006 klo 22.25

  Todella ihania nauhoja kyllä. Noita voisi ottaa pari vain ihasteltavaksi, tuskin niistä raaskisi mitään tehdä, kun eivät ole ihan omaan värimaailmaan. Mutta hyvin hypisteltävänä menisivät ;)


 5. Outi, 29.8.2006 klo 23.49

  Eivätkös olekin? :D Olen ihan täpinöissäni, vaikka en ole edes vielä sen vertaa saanut aikaiseksi, että olisin karsinut myytäviin koruihin kelpaamattomat yksilöt pois :)


 6. Kati, 30.8.2006 klo 8.59

  Noi Sesame jasperit on aivan mielett√∂m√§n ihania!!! Odotan vesi kielell√§, mit√§ niist√§ keksit :) Ja samalla mietin, ett√§ uskaltaisko itsekin tilata noita kivihelmi√§. Kun t√§ss√§ vasta aloittelen t√§t√§ helmijuttua…


 7. Safir, 30.8.2006 klo 9.38

  Mä aina mietin miten toivoton olen näiden helmitilausteni kanssa, aina joku tilaus vetämässä, pakko saada toi ja toi. Mutta kun mä näitä SUN ostoksia katon, niin ehkä en nyt kuitenkaan aivan mahdoton ole; ))
  Kauniita kiviä, mutta mietin vaan että saatko sä ikinä käytettyä kaikkia helmiäsi vai ihailetko sä niitä vain??; )


 8. Anne, 30.8.2006 klo 13.02

  … ”loihe” .. ”mainoo” ? – saisiko suomennoksen? =)
  Mukavalta kuitenkin kuulostaa vaikkei oikein ymmärräkään.. :D


 9. Outi, 30.8.2006 klo 13.36

  Tuosta ”loihe lausumahan” -sanonnasta voipi lukea lis√§√§ vaikka t√§√§lt√§.

  Mainominen taas tarkoittaa päivittelyä :D


 10. ainailona, 30.8.2006 klo 22.35

  Tulipa mieleeni tässä kauniita korujasi taas kerran kuolaten selaillessani tuotekehittelyidea.

  Nykyisin näiden kannettavien vehkeiden kanssa liikkuessa pitää olla mukana jos jonkin moista mötikkää [usbia, tokenia, kameranmuistikortintyhjennintä yms. pikkuhilavitkutinta]. Olisi kätevää, jos rensselit voisi pujottaa vähän kännykkäkorun tyyppiseen vitjaan, jonka voisi sitten kauniilla lukolla lukita vaikka tietsikkalaukun johonkin lenkkiin tai käsilaukun solkeen. Niissä kaikissa on kuitenkin aina pieni reikä, josta ohut [mutta vahva] nauha menee läpi. Väliin sitten jotain kaunista ja persoonallista ja toiseen päähän jonkinlainen yksinkertainen lukkosysteemi.

  T√§m√§ voisi kiinnostaa miehi√§kin [kysyh√§n kotirintamalta mielipidett√§;)]. Ties vaikka joulun lahjahitti…


 11. mags, 31.8.2006 klo 8.06

  Fancy jasper – ovatpas ihania! Onko Pietersite noin tummaa… olitko siihen tyytyv√§inen??
  Ainailonalta mielenkiintoinen ehdotus Рsaako sen pistää mietintämyssyyn meikäläinenkin? (Miehelleni on niin vaikea keksiä mitään, mutta tuo saattaisi kelvata.)


 12. Annukka, 1.9.2006 klo 13.35

  IHA-nia kivihelmyköitä! :)


 13. Outi, 1.9.2006 klo 22.07

  ainailona, ei lainkaan hassumpi idea, kiitos!

  Pietersite oli kyllä aika tummaa, mutta kuva saa sen ehkä näyttämään hieman tummemmalta kuin mitä se on. Siinä on ihanan kylläiset värisävyt ja kauniit kuvioinnit!


 14. Maikki, 2.9.2006 klo 12.29

  Tilkkuilijoilla on teemana se voittaa, jolla on kuollessa eniten kankaita Рeli että eiköhän oteta mekin motoksi: Se voittaa jolla on kuollessa eniten helmiä!

  Ai niin, tuo labradoriittihan on samaa kiveä, mutta ei ehkä ihan niin kaunista (vaikka toki kyllin kaunista!) kuin sen suomalainen sisko spektroliitti.


 15. Outi, 4.9.2006 klo 0.20

  Maikki, loistava idea :D

  En tiennytkään, että labradoriitti ja spektroliitti ovat sisaruksia, vaikka se olisi kyllä pitänyt kivien ulkonäöstä ymmärtää. Olen aivan rakastunut labradoriittiin nyt Рihan uskomatonta, miten yhdestä kulmasta niin vaatimattoman harmahtava kivi voi toisesta kulmasta hohtaa montaa väriä! :o


 16. piki, 26.9.2006 klo 12.32

  Ihania kiviä Outi.

  Tämä on kyllä ihan epätervettä tilille katsella noita. Tilasit niitä siis FMG:tä, miten paljon siinä yhdessä satsissa oli? Jos on siis 1 satsi on 16 inch niin onko se noin 40 senttiä?

  Noon ihania, sinulla on tosi hyvä värisilmä, kun olet keksiny ostaa noita.

  Piki


 17. Outi, 26.9.2006 klo 13.02

  Juu, yksi nauha on yleensä juuri tuon 16 tuumaa eli hieman yli 40 senttiä. 8 mm:n helmiä siihen mahtuu noin 50 kpl, 6 mm:n helmiä noin 68 kpl ja 4 mm:n helmiä noin sata kappaletta. :)


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI