Korujen myyminen, osa III: Kuvat ja kuvaukset

25. elokuuta 2006 klo 21.05
Luokat: Yleinen

Korujen huono esittely on luultavasti yksi pahimmista mokista, mitä voi tehdä yrittäessään myydä koruja.

Suomen kielen koulutuksen saaneena en voi tarpeeksi korostaa sitä, miten paljon vahinkoa voi omille korusivuilleen tehdä huolimattomalla kielellä. Minusta näyttää todella nololta, jos perusyhdyssanat on kirjoitettu väärin ja sivuilla on myynnissä esimerkiksi helmi korva koruja tai hopea kaula koru, jossa on kristalli sydän. Moiset tekstit eivät todellakaan luo vaikutelmaa huolellisesta ja pätevästä korumyyjästä. Jos oikeakielisyys ei ole vahva alueesi, pyydä jotakuta toista tarkistamaan tekstisi. Sillä voi välttyä monelta traagiselta kömmähdykseltä.

Korujen materiaalikuvaus ei saa olla ylimalkainen. Minä ainakin lähden oletuksesta, että ostaja haluaa tietää, mitä on mahdollisesti ostamassa Рniinhän minä itsekin haluaisin! Kumpi näistä esittelyistä sinusta on vakuuttavampi?

1. Korun kaikki metalliosat ovat sterlinghopeaa. Lisäksi korussa on käytetty kahdenlaisia korukiviä (ametisteja ja vuorikristallia) ja valkeita lasihelmiä.
2. Tää koru on tehty jostain metallilangasta ja helmistä, joiden materiaalista en ole ihan varma mutta Sinooperista ne on kuites ostettu.

Niinpä.

Kuvauksen yhteydessä on tietysti syytä myös selkeästi mainita korun koko- ja hintatiedot. Ei pidä unohtaa, että koruissa käytettyjen helmien koko vaikuttaa myös korun ympärysmittaan: jos esimerkiksi rannekorussa on isoja helmiä, sen pitää olla selkeästi pitempi kuin ohuen ja pienihelmisen korun ollakseen sopiva.

Ehkä kaikkein eniten vahinkoa teet koruillesi kuitenkin huonoilla kuvilla. Jos korusi eivät näytä kuvissa kauniilta, luuletko ostajan automaattisesti olettavan, että korut kuitenkin luonnossa ovat hyvin kauniita?

”Mutta kun min√§ en osaa ottaa hyvi√§ kuvia koruistani!” Ei kukaan muukaan osannut, ennen kuin opetteli! Jos haluaa myyd√§ korujaan menestyksekk√§√§sti, pit√§√§ olla valmis n√§kem√§√§n sen verran vaivaa, ett√§ opettelee kuvaamaan korunsa edes kohtalaisesti. Olen aiemmin kirjoittanut merkinn√§n, joissa on esitelty yksi tapa kuvata koruja – siit√§ voi etsi√§ vinkkej√§ niin halutessaan.

Tässä on sama koru neljässä eri kuvassa. Jos nämä kuvat eivät kerro, miksi hyvät valokuvat koruista ovat pahuksen tärkeitä, niin sitten ei mikään:

korukuva01
Koru on suorastaan murhattu. Se on kuvattu kaukaa, salamaa käyttäen ja huonolla alustalla, eikä kuvaa ole edes rajattu.

korukuva02
Väkivaltaa on tehty tässäkin. Edelleen huono alusta, edelleen vääränlainen valotus. Kuva ei myöskään ole tarkka, joskin plussaa on se, että kuva on edes rajattu.

korukuva03
Yritystä on, mutta tulos on silti huono. Tällä kertaa kuva on tarkka, mutta se on pilattu liiallisella pakkauksella, jonka vuoksi lopputulos on tuhruinen. Myös kuvan värisävyt ovat pielessä, koska kuvaa ei ole vaivauduttu editoimaan.

korukuva04
Vasta tämä kuva tekee korulle oikeutta.

Nyt lopetan esitelmöinnin ja palaan helmien ääreen.
Pahoittelut, jos tämä vaikutti liialliselta saarnaamiselta.

 

 

J√§tetty 8 kommenttia »

 1. miu, 25.8.2006 klo 22.04

  Puhut asiaa. Onneksi on vara valita, keneltä korunsa ostaa ;) Näiltä sinun sivuiltasi oikein paistaa läpi, ettei kyse ole todellakaan rahastuksesta, vaan olet ihan oikeasti koukussa helmiin ja korujen tekemiseen. Muodot, värit, kuvat ja kuvaukset ovat viimeisteltyjä ja huolella mietittyjä, kauniita.
  nimim. vihre√§√§ sormusta valikoimiin odotellen…


 2. Outi, 25.8.2006 klo 22.19

  Kiitos ;) Justiinsa otin rummusta patinoidun sormuksen, jossa on vihre√§ kristalli… O:)


 3. siru, 25.8.2006 klo 23.16

  Hyv√§hyv√§hyv√§! ;-) Nuo kuvat on kyll√§ havainnollinen esimerkki…


 4. miu, 26.8.2006 klo 11.29

  Sattuipa sopivasti, m√§ joudun varmaan ostamaan se, jos on myynniss√§…


 5. Tiia, 26.8.2006 klo 13.46

  Aivan aiheellinen saarna, pätee kaikkeen tyrkyllä oleviin käsitöihin eikä pelkästään helmiin. Syy, miksi tämä korublogi on ainoa vakituisesti seuraamani ja syy, miksi aina tekee mieli tilata, on tiivistetty tähän postaukseen.

  Vaikka faktahan toisaalta on se, ettei kaikilla kertakaikkiaan taidot riitä ihan joka asiaan Рaina voi yrittää opetella mutta joskus se ei vaan suju. Tsemppiä sellaisille :)


 6. Merja, 27.8.2006 klo 12.03

  Totta puhut. Toimittajana etsin tietoja netistä joka päivä ja vapaalla lueskelen jokseenkin usein erilaisia käsityö-aiheisia sivuja. Entisenä Рja vähän nykyisenäkin Рkielentarkistajana panen aika herkästi merkille huolimattoman kieliasun, varsinkin, jos sivuilta myös paistaa silkka välinpitämättömyys. Entisenä kielenhuollon kouluttajana on myös ihan pakko kertoa, että aika usein kieliasun kömmähdykset hermostuttavat etenkin niitä, jotka eivät ole kielen tai kielenhuollon ammattilaisia. Selkeitä sivuja on mukava lueskella ja pari viikkoa sitten sinulta ostamani nilkkakoru on hieno!


 7. Cattleya, 27.8.2006 klo 21.59

  Erinomainen trilogia!

  Kuinka monta yrityst√§ vaadittiin tuohon ylivalotettuun kuvaan? Tuntuu silt√§, ett√§ kun kameraan tartun, sutta tulee v√§hint√§√§n 95 prosenttia, mutta jos yrit√§n tarkoituksella ottaa huonoa kuvaa, niin ep√§onnistumisprosentti on viel√§ korkeampi…


 8. Outi, 27.8.2006 klo 23.26

  Mjoo, mietinkin kirjoittaessani, ett√§ ei t√§m√§ aihe taida pelk√§st√§√§n helmi- ja korut√∂ihin liitty√§, vaan aika lailla kaikkeen k√§sill√§tekemiseen… vaan t√§m√§ korupuoli kun on itsell√§ni syd√§nt√§ l√§hinn√§, tuli tartuttua t√§h√§n.

  Cattleya, muistaakseni nuo kuvat onnistuivat kyllä huonosti ihan ensimmäisellä yrityksellä, vaikka osa minusta voi lähes pahoin, kun piti tarkoituksella ottaa huonoja kuvia :D


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI