”#¬§%@¬£$ !!!

22. maaliskuuta 2006 klo 21.28
Luokat: Hopea, Sormukset

Koska yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, esitän nyt yhdellä ainoalla kuvalla hyvin kattavan selityksen sille, miksen koskaan tee sormuksia.

sormus

Ja voin kuulkaas vakuuttaa, että kun kolme peräkkäistä yritystä menee täydellisesti pieleen (minulle kelpaisi rumakin lopputulos, kunhan se olisi ruma sormus eikä modernia taidetta muistuttava lankakasa) ja tajuat haaskanneesi taas lähemmäs metrin hopealankaa, niin itku ei ole kaukana.

Minä en kerta kaikkiaan onnistu. En, vaikka miten yrittäisin. Saan aikaan kelvollisen sormuksen ainoastaan yhdellä tekniikalla, enkä erityisemmin pidä sillä tavalla tehdyistä sormuksista.

Näin käy kerran toisensa jälkeen: rohkeutta ja optimismia puhkuen päätän taas kerran kokeilla sormuksen tekoa ja puoli tuntia myöhemmin yritän olla itkemättä silkasta vit kiukusta. Mitä minä teen väärin? Olen kokeillut pehmeällä langalla, puolikovalla langalla, 0.8 mm:n langalla, 0.7 mm:n langalla, 1.0 mm:n langalla Рenkä onnistu millään?

Tällaisina iltoina kiusaus heittää helmet, hopealangat ja työkalut Länsiväylälle on kova.

 

 

J√§tetty 5 kommenttia »

 1. Ulla, 22.3.2006 klo 23.14

  Voi Outi, älä nyt itke! Minä voin kyllä opettaa sinulle ainakin sellaisen yksinkertaisen sormuksen teon. Siihen kuluu, koosta riippuen, vain 18-20 cm pehmeää 0,8 mm:n lankaa ja yksi helmi. Kuten olen sinulle kertonut, minusta niiden tekeminen oli aluksi yhtä tuskaa, mutta nykyään ne syntyvät helposti parissa minuutissa.


 2. siru, 22.3.2006 klo 23.15

  ”Sillin perkeet” – sanoisi Isa! Harmittaa oikein itse√§nikin kun ajattelen mik√§ vaiva ja mill√§ hopean hinnoilla… Pit√§isk√∂h√§n sun kokeilla ensin jollain edukkaammalla materiaalilla? Ei sit ainakaan vit* eiku harmittais niin paljoo.


 3. Outi, 22.3.2006 klo 23.40

  Ulla, se olisi ihanaa – pit√§√§ joskus yritt√§√§ tavata ihan ty√∂kalujenkin kera! √Ąrsytt√§vint√§ t√§ss√§ on se, ett√§ min√§ kyll√§ luulen ymm√§rt√§neeni, miten sellainen sormus tehd√§√§n.. en vain kerta kaikkiaan onnistu tekem√§√§n sellaista!

  Siru, sitä tuo mieskin ehdotti. Ongelmana vaan on se, etten oikein tiedä, millä materiaalilla yrittäisin Рhopeoitu kuparilanka kun on selvästi jäykempää kuin pehmeä hopealanka :/

  Luulenpa, ett√§ menen lohdukseni tilaamaan Ullalta jotain kivaa… O:)


 4. isa, 23.3.2006 klo 7.53

  Ihan kuin korviani kuumottaisi… Min√§ en osaa tehd√§ sormuksia enk√§ kuohkeita kakkuja. Kerta toisensa j√§lkeen olen katsonut, kuinka uunissa tapahtuu l√§ss√§hdys. Eik√§ harmita… juuri lainkaan!


 5. Anne, 23.3.2006 klo 12.20

  Hei, el√§h√§n vaivu ep√§toivoon: eih√§n tuo hopealanka ole ihan hukkaan mennytt√§. Siit√§h√§n voi py√∂ritell√§ vaikka mit√§ pient√§ ja siev√§√§…

  Itse teen yleens√§ harjoitus/mallikappaleet rautalangasta. Eli v√§√§nn√§n siis rautalangasta juttua niin kauan, ett√§ se sujuu vaivatta :D Vaikka tokihan rautalanka k√§ytt√§ytyy hieman eritavalla kuin hopealanka, mutta seh√§n on halpaa, ja sitten se on my√∂skin halpaa, joten siit√§ voi huoletta kokeilla kaikenlaisia juttuja ja harjoittelusta on kyll√§ sitten oikeasti my√∂skin apua sitten kun alkaa sit√§ finaaliversiota hopealangasta tekem√§√§n. Mit√§√§n sormuksia en ole viel√§ intoutunut tosin v√§√§ntelem√§√§n… ;)


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI