Ojasta allikkoon

15. joulukuuta 2011 klo 21.59
Luokat: Kaulakorut

Aika harvoin on koko koruilu-”urani” aikana harmittanut yhtä kovasti kuin joskus noin viikko sitten. Tajusin, että suurin osa tekemistäni kynsilakkariipuksista oli täysin myyntikelvottomia. Iso määrä työtä ja materiaaleja täysin ketuille. Ja kamalinta oli, että osan riipuksista olin jo ehtinyt myydä.

Kävi nimittäin ilmi, että valitsemani liima alkoi tehdä riipusten lasien alle ilmakuplia vasta muutamia päiviä liimauksen jälkeen. Kuvittelin vuorokauden olevan riittävä aika liimauksen kelvolliseen kuivumiseen, mutta ei – liuotinpohjainen liima järjesti kivan kakkakepposen ja pilasi lähes kaikki riipukset lukuunottamatta niitä, jotka olin tehnyt vesimarmorointina.

Kukaan asiakkaista, joihin otin yhteyttä, ei kuitenkaan halunnut palauttaa riipusta vaan ne kelpasivat kuplineen päivineen, mutta tekijää itseään kuplat häiritsivät niin hirveästi, että kaikki myymättömät riipukset vedin välittömästi kaupan puolelta pois. Pelkäsin, että materiaalit olivat menneet haaskuun, mutta kaikeksi onneksi muutamien tuntien liotus asetonissa auttoi: sen jälkeen lasien irrotus onnistui ja sekä riipuspohjat että lasit sai puhdistettua uutta käyttöä varten. Haaskuun meni siis ainoastaan kynsilakkaa (byääähh!) ja runsaasti aikaa (snif…).

Nyt käytössä on toisenlainen liima, ja olen varovaisen optimistinen. Jostain kumman syystä kulmikkaat riipukset aiheuttavat edelleen ongelmia, mutta pyöreät näyttäisivät nyt onnistuvan ilman kuplia. Yksikään riipus ei kuitenkaan enää pääse myyntiin ilman useamman päivän karanteenia, jotta voin olla varma siitä, ettei tule ikäviä yllätyksiä. Tässä hätnäppää otettu kuva parista karanteeniriipuksesta, ettei merkintä jäisi ilman kuvia:

Nail polish pendants

Toivon todella kovasti, että nyt onnistuu :)