Meta


Palautepyyntö!

19. elokuuta 2010 klo 15.05
Luokat: Kaulakorut, Korukivet, Yleinen

Hyvät Helmetin asiakkaat!

Haluaisin laittaa kauppaani oman sivunsa asiakkaiden palautteille, jotta mahdolliset uudet asiakkaat voisivat lukea, mitä mieltä ihmiset ovat ostoksistaan olleet. Siksipä pyydänkin, että jos olet ostanut minulta korun/koruja ja haluat osallistua, lähetät minulle kommenttisi joko ihan sähköpostitse osoitteeseen outi miumau helmetti piste fi (viestin aiheeksi “Palaute”) tai käyttämällä kaupan valmista yhteydenottolomaketta.

Palautteista osa julkaistaan kaupan sivuilla. Kenenkään koko nimeä ei luonnollisesti julkaista, vaan toivoisin palautteiden allekirjoitukseksi vaikkapa yhdistelmää etunimi & paikkakunta. Koska tarkoituksenani on luonnollisesti edistää myyntiä, julkaisen ainoastaan tähän tarkoitukseen soveltuvat palautteet MUTTA negatiivistakin palautetta ilman muuta saa lähettää, jos sellaista on. Luen kaikki palautteet ja yritän ottaa opikseni :)

Porkkana: kaikista palautetta (niin myönteistä kuin kielteistäkin) lähettäneistä kaksi eniten onnettaren suosimaa saavat kaupastani vapaavalintaiset korvakorut. :) Varmistathan siis, että palautteesi mukana on toimiva sähköpostiosoite.

Muokkaus: AIKATAULU unohtui. Aikaa palautteiden jättämiseen ehtiäkseen mukaan arvontaan on elokuun loppuun asti :)

***

Loppuun kuva eilen syntyneestä Lumous-kaulakorusta. Hohtavan valkeat makeanvedenhelmet ja syvän viininpunaiset granaatit ovat kertakaikkisen lumoava yhdistelmä :) Keskellä korua on suloinen kuvioitu Karen Hill Tribe -hopeinen sydänhelmi.

lumous

Pientä mutta isotöistä

17. elokuuta 2010 klo 13.38
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet

Päivän teemana ovat pienet hopeajutut, joissa kuitenkin oli suhteellisen paljon työtä.

Joskus ties koska tekemäni hopeasaviriipukset pääsivät vihdoin koruiksi asti: toinen ihan vain ketjuun yksinään, toinen sen sijaan sai jotain kaverikseenkin.

Gingerbread

Garnet sky

Aiemmin kokeilin riveting-tekniikkaa eli nk. niittaamista ja tein tämän seuraavan riipuksen. Pelkän Balin hopeisen “lumihiutaleen” kanssa riipus kuitenkin näytti kauhean tylsältä ja tyhjältä, joten naputtelin siihen sanoja ja patinoin koko komeuden. Olen lopputulokseen paljon tyytyväisempi kuin alkuperäiseen riipukseen.

LLHD

Myös vesivalukoruja New life -sarjaan on syntynyt muutama lisää. Ensimmäisessä on koristeena upea musta spinellibrioletti, toisessa pikkuruinen kuutiollinen zirkoniabrioletti. Molemmat ovat varsin suloisia koruja, vaikka itse kehunkin.

Water cast pendant & black spinel

Water cast pendant & cubic zirconia

Nämä ja muutamia muita uutuuksia on päivitetty kaupan puolelle, tervetuloa katsomaan. :)

Kuvia lomailun lomassa

19. heinäkuuta 2010 klo 16.17
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut, Rannekorut, Sormukset, Swarovski

Chrysolite Swarovski cube earrings
Chrysolite-sävyiset Swarovskin kristallikuutiot

Water cast pendant with smoky quartz
Vesivaluriipus koristeenaan fasettihiottu savukvartsi ja stardust-hopeahelmiä

Water cast pendant with cubic zirconia
Vesivaluriipus koristeenaan rose-sävyinen kuutiollinen zirkonia

Dyed turquoise necklace
Värjättyjä kalkkiturkooseja ja/tai howliitteja

Cracked agate earrings
Punaiset säröakaatit ja pisaran muotoon väännellyt ja taotut Balin hopeiset renkaat

Silver sheet ring
Hopealevystä tehty sormus, jossa on teksti “ikuisesti optimisti”

Shell pearl necklace
Simpukankuorihelmiä, hopeaa ja Balin hopeaa

Garnet & Rose quartz necklace
Ruusukvartsia, granaattia ja hopeaa

Ocean jasper and sterling silver bracelet
Valtamerijaspiksia ja hopeaa

Tekstisormus

1. heinäkuuta 2010 klo 18.57
Luokat: Hopea, Korukivet, Korvakorut, Sormukset

Tekstisormukset ovat olleet pitkään to do -listalla – hidasteena on toiminut se, että inhoan sormusten tekemistä hopealevystä, koska levyn leikkaaminen siististi on niin hankalaa. No, sarvesta härkää… Ensimmäisessä tekstisormuksessani lukee “dream big”, ja siitä tuli sangen nätti, vaikka juotoskohta aiheuttikin harmaita hiuksia. En luultavasti ikinä onnistu juottamaan sormusta niin, että saumasta tulisi lopulta näkymätön. Huoh.

dreambig

Toukokuussa saamani (tai siis huhtikuussa ostamani ja toukokuun puolella postitse saamani…) kuutiolliset zirkoniabrioletit ovat kuiskutelleet kovasti, joten ne ovat päässeet osalliseksi jo kaksiin korvakoruihin. Ihania pikkuisia pulleroita nuo brioletit… iih!

honey-cubiczirconia

cubiczirconia-flower

Lisäksi ostin yhdeltä foorumilaiselta nauhan värjättyjä särövuorikristalleja, jotka ovat todella herkullisen kauniita. Niistä syntyi jo muutamat korvakorut, joista toiset ovat tällaiset:

crackedcrystalred

Olen myös saanut aikaiseksi yhden omasta mielestäni sangen kauniin kaulakorunkin, mutta se on vielä kuvaamatta. Toinen tekstisormuskin on jo melkein valmis… Alan ilmeisesti vähitellen päästä taas vauhtiin! :D

Apinan raivolla

14. kesäkuuta 2010 klo 20.09
Luokat: Kaulakorut, Korukivet

Joskus muinoin luokittelin kivenistutuksen sellaiseksi puuhaksi, joka on syytä jättää ammattilaisille. Tai vähintäänkin paljon minua edistyneemmille.

Mutta sitten alkoi yhdessä jos toisessakin blogissa näkyä onnistuneita kivenistutuksia. Ja mitä enemmän minä niitä näin, sitä enemmän minua alkoi nyppiä oma osaamattomuuteni. Lopulta tilasin hampaat irvessä sopivat työkalut ja materiaalit ja päätin, että jos kerran “kaikki muutkin” ovat oppineet ja osanneet, niin kyllä sitten taatusti minäkin.

Tämän ensimmäisen kanssa mentiin vielä siitä, missä aita on matalin, mutta kyllä se silti on ihan kelpo saavutus. Minusta. :)

cabochon-voice

Helmet ja niiden postikulut

11. kesäkuuta 2010 klo 15.32
Luokat: Yleinen

Sairauslomani aikana en ole päivittänyt kauppaan uusia koruja, koska sellaisia ei ole oikeastaan syntynytkään. Sen sijaan olen lisäillyt kaupan hyllylle silloin tällöin myytäviä helmiä, kun olen tilannut itselleni tukusta, ja ylimääräisille on pitänyt löytää uusi koti. Helmet ovatkin käyneet kaupaksi kiitettävästi… mutta postikulut tuottavat jatkuvasti harmaita hiuksia.

Normaalit pakkaus- ja postikulut verkkokaupassani ovat 1,30e. Käytän Helposti-kuoria, mutta kuoren hinnan (1,05e) lisäksi kuluja tulee luonnollisesti myös pakkausmateriaalista (ei, en oikeastaan koskaan käytä vanhoja pakkausmateriaaleja, sillä haluan kuplamuovini olevan siistiä ja ehjää, jotta se suojaa ostoksia mahdollisimman hyvin), kuittipapereista ja osoitetarroista.

Kun ensimmäistä kertaa laitoin kaupan puolelle helmiä, oli selvää, että normaali 1,30 euron postimaksuni ei riittäisi isompien tilausten postikulujen kattamiseen. Yritin etsiä osCommercen maksumoduuleista jotakin sopivaa vaihtoehtoa, mutta en löytänyt mitään, mikä olisi sopinut täydellisesti tarkoituksiini. Sen vuoksi päädyin lopulta ottamaan käyttöön “Per tuote” -postikuluhinnoittelun, jota käytettäisiin aina silloin, kun tuotteiden määrä ylittäisi X kappaletta.

Mietin pitkään, paljonko hintaa pitäisi määritellä jokaiselle tuotteelle, että perimäni postikulut edes enimmäkseen kattaisivat todelliset kustannukset. Yhteen Helposti-kuoreen mahtuu pakkaustavallani kuusi nauhaa kiviä. Enemmänkin onnistun joskus sullomaan, mutta se vaatii jo selvästi enemmän työtä ja sovittelua – ja siis tarkoittaa ylimääräistä vaivaa. Siispä hinnoittelussa lähdin liikkeelle siitä, että yksi Helposti-kuori = 6 tuotetta.

Jotta postikuluista ei tulisi kohtuuttoman suuret niille, jotka tekevät isoja helmitilauksia, päädyin määrittelemään “per tuote” -pohjahinnaksi 0,25e. Tällöin postikulut menevät seuraavasti:
1-6 tuotetta = 1,30e
7 tuotetta = 1,75e
8 tuotetta = 2,00e
9 tuotetta = 2,25e
10 tuotetta = 2,50e.
Jos siis asiakas ostaa 7 tai 8 tuotetta, otan postikuluissa takkiini, mikäli en onnistu sullomaan kaikkia tuotteita yhteen kuoreen (ja se ei yleensä onnistu) – kahden Helposti-kuoren hinta kun nykyisellään on 2,10e. Tästä postikulusysteemistä en kuitenkaan onnistunut hiomaan “aukotonta”, vaikka miten pohdiskelin.

Pääpiirteittäin olin kuitenkin tyytyväinen tähän laatimaani hinnoitteluun. Paitsi että. Käytäntö osoitti, että joka kerta kun myyn helmiä, osa ostajista valitsee postitustavan väärin. Siitäkin huolimatta, että ohjeistus on jokaisella helmisivulla terästettynä punaisella ja lihavoinnilla.

Postikulut ovat aina vähintään 1,30 euroa. Vaikka siis ostaisit vain yhden tai kaksi nauhaa kiviä, valitse siitä huolimatta Normaali postitus. Jos nimittäin valitset Per tuote -hinnoittelun, ei maksamasi 0,25-0,50e riitä edes postimerkkiin, saati Helposti-kuoreen. Per tuote -postikulut on tarkoitettu ainoastaan yli 6 tuotetta ostaville.

Myyjänä ymmärrän toki, että inhimillisiä erehdyksiä sattuu. Tämän kirjoituksen toivoisinkin herättävän helmieni ostajat kiinnittämään enemmän huomiota oikean postitustavan valintaan. Vaikka minulla myyjänä olisi siihen oikeus, en todellakaan kehtaa lähteä kärttämään erikseen puuttuvia postikuluja, kun kyse on yleensä alle euron summista – toivoisin siksi, että jokainen helmiostajani olisi tarkkana postitustapaa valitessaan, jotta sekä ostajalle että myyjälle jäisi kaupoista mahdollisimman hyvä mieli. :)

Pahoittelut jo etukäteen

25. toukokuuta 2010 klo 10.34
Luokat: Yleinen

Helmitilauksia on useita kymmeniä odottamassa pakkaamista. Osa on jo maksettukin, kaunis kiitos ripeydestä! Ilmoitan nyt, jo etukäteen pahoitellen, että pakkaaminen tulee viemään oman aikansa, enkä tällä kertaa saa helmiä postiin normaalilla vauhdillani. En edelleenkään ole täysin työkunnossa, ja kiitos äidin pikku harakan (ks. kuva), pakkaaminen on mahdollista vain illalla kyseisen pikku harakan nukkuessa. Pakkaan helmiä parhaan kykyni ja jaksamiseni mukaan, mutta pyydän teiltä kaikilta ihanilta ihmisiltä kärsivällisyyttä. Aarteenne saapuvat kyllä :)

Mommy's little magpie

Hiljaa kaikki nämä viikot

23. toukokuuta 2010 klo 15.40
Luokat: Korukivet

Yli kuukauden hiljaisuus selittyy helmihullun sairauslomalla, joka jatkunee vielä viikon verran. Mitään uusia koruja ei ole syntynyt useampaan viikkoon, joten blogikin on ollut kovin hiljainen. Eilen sain kuitenkin vihdoin laitettua tukusta tulleita helmiä kaupan puolelle – osa jäi toki itselleni, mutta ylimääräiset ovat myynnissä periaatteella “niin kauan kuin tavaraa riittää”.

Kaupasta löytyy mm. tällaisia ihanuuksia:

05-snakeskin
10 mm:n käärmeennahkajaspiksia

05-keishi
Upeita ruosteenpunaisia keishihelmiä

05-karneolit03
Todella sieviä karneoliriipuksia

05-crystalquartz03
Suloisia pieniä vuorikristallibrioletteja

Kain

22. huhtikuuta 2010 klo 23.29
Luokat: Hopea, Korukivet, Rannekorut

Sain vihdoin järjestettyä työpöydälleni kunnollisen kaiutinsysteemin, johon saa iPodin kiinni. Se tarkoittaa, että voin kuunnella musiikkia korupöytäni äärellä – jippii! Jos jotain olen kaivannut, niin musiikkia työnteon taustalle.

Ja niinpä vain mieleen alkoi tulvia koruvisioita, kun kuuntelin onnellisena soittolistaani. CMX:n Kainin kertosäe (“Ei virtaa mikään, kaikki jähmettyy, ei veden kalvo heijasta kuin pimeää…”) loi heti mielikuvan tietyistä materiaaleista yhdessä, ja sormet innosta täristen aloin penkoa helmilokerikkoja.

Siispä: säröakaattia, akaattia, sateenkaariobsidiaania, vuorikristallia, runsaasti hopeaa… Tämä on Kain.

Gemstone & Bali silver bracelet

Nämä kaksi muuta korua ovat syntyneet ihan ilman musiikkia ;) Ensimmäinen on yksi With love -rannekoru lisää, toisen tein uusimman helmipakettini aarteista…. mmm, verenpunaista granaattia ja säihkyviä vuorikristalleja…. :D

Agate & Bali silver bracelet

Garnet & Crystal quartz bracelet

Makeanvedenhelmiä ja tiedotusta

16. huhtikuuta 2010 klo 11.49
Luokat: Rannekorut, Yleinen

Ihan ensimmäiseksi pientä tiedotusta:

Verkkokaupassa on ollut nyt poikkeuksellisesti myynnissä myös kivihelmiä. Tarkoitus ei kuitenkaan ole aloittaa minkäänlaista helmi- tai korutarvikekauppaa, tai edes erityisen säännöllistä helmimyyntiä. Minulta ei siis valitettavasti kannata tiedustella mitään erityisiä materiaaleja tai tarvikkeita.

Tulen jatkossakin luultavasti myymään kaupan kautta helmiä silloin, kun tukusta tilatessani olen “Vähintään 10 nauhaa” -tilausmäärien takia joutunut tilaamaan selvästi enemmän kuin mille minulla itselläni on käyttöä. Kaupan puolelle päätyvät helmet ovat siis omia ylijäämiäni, ja siksi niitä on aina vain rajoitettu määrä tilapäisesti myynnissä. Kun helmet loppuvat, samanlaisia ei tule enää uudestaan (ellen joskus kuukausia myöhemmin tajua tarvitsevani lisää samanlaisia… :P)

***

Flunssa on viihtynyt kaverinani jo yli puolitoista viikkoa. Puolikuntoisena olen keskittynyt tekemään lähinnä nättejä peruskoruja, koska niihin on energia riittänyt ja koska makeanvedenhelmet ovat kiljahdelleet laatikoistaan. Mix-sarja edustaa siis ihan perus-perus-rannekoruja: makeanvedenhelmiä ja pieniä hopeahelmiä. Suloisia ja konstailemattomia koruja, ainakin minusta.

3x Mix Candy
Mix Karamelli x3

Mix Blue, Mix Fuchsia
Mix Sininen, Mix Fuksia

Mix Cream, Mix Brown, Mix Green
Mix Kerma, Mix Ruskea, Mix Vihreä