”Paperiliittimet”

14. helmikuuta 2008 klo 17.41
Luokat: Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut, Rannekorut, Swarovski

Sitten viime kuvapläjäyksen onkin syntynyt vaikka mitä uutta, ja osa on jo ehtinyt kadota kaupan puoleltakin. Kaikkea en aio tänne laittaa näkyviin, mutta jotain kumminkin.

Ihan ensimmäiseksi pitää esitellä wigjig.comin ohjeella tehdyt ”paperiliitin”korvakorut, jotka onnistuivat yllättämään minut ihan täysin kahdella tavalla!

Paperclip earrings

Päätin pitkästä aikaa käyttää rakasta wig jigiäni muuhunkin kuin korvakorukoukkujen tekoon ja lähdin etsimään jotakin kivaa korvakoruohjetta. Paperiliittimet viehättivät yksinkertaisuudessaan, joten pistin toimeksi. Ensimmäinen yllätys oli, ettei noiden korvakorujen tekeminen ollutkaan niin helppoa kuin olin kuvitellut. Sain väännellä ja muotoilla hyvän tovin, ennen kuin olin lopputulokseen edes suhteellisen tyytyväinen.

Toinen yllätys koitti peilin edessä: suhtauduin koruihin sangen skeptisesti, sillä ne ovat hyvin pelkistetyn näköiset, mutta ne näyttävätkin aivan ihastuttavilta korvissa! Tein siltä istumalta toisenkin parin, jossa käytin kristallien sijasta pyöreitä savukvartseja. Aion ehdottomasti tehdä vielä vähintään yhden parin myös itselleni, sillä ainakin minun silmääni tämä malli viehättää kovasti.

Elegia-korvakorut olivat huomattavasti pienempitöiset, ja niiden tekemisessä kaikkein työläintä olikin saada helmihullu uskomaan, että oli tullut aika luopua diamond cut -hopeahelmistä, jotka olivat odottaneet käyttöä jo ainakin vuoden. Ja tokihan ne helmet sitten näyttivätkin valmiissa koruissa paljon sievemmiltä kuin laatikon kätköissä…

Elegia

Ystävänpäivän vuoksi piti eilen tietysti tarttua hempeisiin väreihin, ja niinpä ruusukvartsista, savukvartsista, makeanvedenhelmistä ja hopealisukkeista syntyi Smoky rose:

Smoky rose

Olen täysin rakastunut brontsiittiin. Se voi pikavilkaisulla näyttää tylsältä, mutta kun kiviä katsoo tarkemmin, niistä löytyy ihanaa kullanhohtoa – ihan kuin niiden sisällä olisi kultahippuja! Satuhelmestä tilatut brontsiittinugetit oli pakko käyttää nopeasti, sillä muuten NERIK-laatikko olisi nielaissut ne ikiajoiksi:

Flakes of Gold

Vaikka valokuva onkin kuvana ihan kelvollinen, ei se tee alkuunkaan oikeutta korulle – tai pikemminkin tuolle ihanalle kivilajille, jonka kimallus jää kuvassa täysin piiloon.

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä kaulakoru, johon käytin enemmän valtamerijaspista kuin koskaan aikaisemmin yhteen koruun… Se oli tuskallinen prosessi, mutta lopputulos oli kärsimyksen arvoinen. Tämä on Treasure island:

Treasure Island