Tuska ohi

16. tammikuuta 2008 klo 16.03
Luokat: Hopea, Korukivet, Korvakorut, Rannekorut, Swarovski

Pitkä ja tuskastunut odotus on vihdoin päättynyt: postimies on kantanut minulle yhteensä 30 metriä hopealankaa, neljä nauhaa kiviä ja laatikollisen Balin hopeaa. Eläköön! Vielä kun saisin pieniä papukaijalukkoja ja lukon vastakappaleita, elämä hymyilisi todella kirkkaasti…

Olen nyt ihan virallisesti luovuttanut korupiikkien suhteen – ainakin toistaiseksi. En tiedä, miksei niiden tekeminen enää onnistu, kun se jossain vaiheessa oli niin helppoa. Tuntuu, että jokainen lankaerä käyttäytyy ihan eri tavalla, vaikka kyse on aina samasta vahvuudesta ja sterlinghopeasta. Tilaamieni Balin hopeisten korupiikkien hinnaksi tuli noin 0,11 euroa per kappale, kun vastaava lankamäärä maksaisi minulle noin 0,07 e. Itse tehdyillä korupiikeillä aikaiseksi saatu säästö ei siis ole kovin suuri otettaessa huomioon se hillitön kiukku ja turhautuminen, jonka kuoppaiset ja rumat korupiikit minussa aiheuttavat.

Ostetut korupiikit tietysti alentavat lopullisen korun ”itsetekoisuusprosenttia”, mutta ainakin lopputulos on enemmän omaa silmää miellyttävä, kun pallot ovat tasakokoisia ja sileitä:

Crystal chandelier earrings  Crystal chandelier earrings

Uskaltauduin käyttämään elämäni ensimmäiset (ja toistaiseksi ainoat) kuutiolliset zirkoniat. Hyvä isä että osasivat olla kauniita pallukoita! Nämä kaunokaiset (vaikka itse sanon…) menivät jo kaupaksi, mikä onkin hyvä, sillä minulla oli hirvittävä kiusaus pitää ne itselläni…

Cubic zirconia earrings

Roikkuvat ketjukorvakorut tein myös fluoriittipisaroista:

Fluorite drops

Pitkästä aikaa tartuin myös vermeil-osiin ja tein muutamia korvakorupareja. Vermeil ei materiaalina kauheasti minua innosta, mihin voi olla toisaalta syynä sekin, että – ollakseni brutaalin rehellinen – se ei kerta kaikkiaan myy. En tiedä, onko vika sitten koruissa, niiden hinnassa vai materiaalissa, mutta vermeil ei vain yksinkertaisesti ”liiku”. Yhtä kaikki näistä korvakoruista tuli mielestäni ihan sieviä, joten saapa nähdä tuleeko vermeilin huonoon menekkiin yhtään muutosta.

Spanish nights (pietersite)
Pietersiittiä

Spanish nights (crystal pearl)
Swarovskin helmet

Punaista tai violettia -vaiheeni ei ilmeisesti ole vielä päättynyt, sillä tulin taas tarttuneeksi ametisteihin. Tuloksena niistä ja hopeasta tehty siro mutta silti näyttävä rannekoru:

Spirals & Stones

Pääsin vihdoin jatkamaan myös With love -sarjaani, kun sain niitä kaivattuja Balin välihelmiä.

With love (wood agate)  With love (snow jade)

With love (crystal quartz)  With love (brioche agate)