Helmihullu 1 – Herringbone 0

30. maaliskuuta 2007 klo 16.43
Luokat: Hopea, Korukivet, Korvakorut, Sormukset

Tänään tartuin vihdoin härkää sarvista ja päätin tehdä herringbone weave -korvakorut. Vaati melkomoisen määrän suunnittelua ja mittailua, että molempiin varmasti tuli yhtä pitkät kierteiset linkit ja että molemmat osat ovat varmasti samankokoiset. Muuten niistä ei sitten erityisen identtiset tullutkaan…

Korvakoruissa on 8 mm:n fancy jasper -kivet, jotka ovat hieman eri väriset. Laskeskelin, että se ei haittaa, koska korvakorut ovat kuitenkin selkeästi pari ja kivet ovat sentään suunnilleen samaan väriperheeseen kuuluvat. Korut näyttivät ihan kivalta valmiina, mutta vasta patinointi toi esiin niiden todellisen kauneuden.

herringbone-kr

Olen hyvin tyytyväinen tuohon valokuvaan. Valkea kahvimuki rauhoittaa kuvaa kummasti ja toimii minusta paremmin korujen taustana kuin aiemmin käyttämäni lasi. Luulen, että kuvaan vastedes enemmän tällä tavalla.

hearts-ox-kr

Sydänkorvakorut jouduin patinoimaan kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla niihin jäi ruskehtava sävy, joka suoraan sanottuna ällötti minua. Se näytti jotenkin epämääräisen ruosteiselta. Minusta hopeakorun patinointi ei saa olla sävyltään lämmin, mutta tämä on toki vain mielipidekysymys. Toisen patinoinnin jälkeen korvakorut onneksi näyttivät siltä miltä halusinkin.

Korkkasin tänään fasettihiottujen fancy jasper -suorakaiteiden nauhan, jota olen tähän asti tyytynyt vain hypistelemään (hei, ne olivat suht hintavia!). Poimin nauhasta pari erityisen sievää yksilöä ja kieputin ne sormuksiin. Yritin kuvata kyseisiä sormuksia monenlaisilla alustoilla, mutta kuvat näyttivät aina huonoilta ja kivet täysin väärän sävyisiltä. Nämä kuvat onnistuivat parhaiten:

jasper-rectangle-ring02

jasper-rectangle-ring