Helppous kostautuu joka kerta

26. maaliskuuta 2007 klo 17.52
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Ostokset, Sormukset

Onnistun koruja patinoidessani yleensä saamaan aikaan jotenkin niin lujan patinan, ettei ylimääräistä patinaa tahdo saada poistettua hohkakivijauheella vaan se vaatii hienon teräsvillan. Teräsvillalla patinan poistaminen on työlästä ja hidasta, joten olen suhtautunut patinointiin hieman nihkeästi. Tänään tekemäni korut kuitenkin kaipasivat patinaa, joten oli ryhdyttävä toimeen.

Kas kummaa: kaikki sujui kuin tanssi. Patinointi oli nopeasti tehty ja tällä kertaa – kun älysin toimia hieman toisin – liian patinan poisto onnistui hohkakivijauheella kätevästi ja sangen vaivattomasti. Juuri kun olin ehtinyt ajatella jotakin sen tapaista kuin ”jopas tämä sujui helposti tällä kertaa”, otteeni kaulakorusta lipesi, ja se putosi wc:n lavuaariin niin, että yksi brioleteista iskeytyi ihan liian napakasti teräksiseen altaaseen. Tuloksena oli tietysti särö kivessä, kuinkas muuten.

Tästä tulee mieleen joidenkin päivien takainen helminauha, joka meni pilalle noin kaksi minuuttia sen jälkeen, kun olin Jannelle iloisena todennut, että nauhan solmiminen oli vaatinut ennätysvähän aikaa…

Vaihdoin brioletin, patinoin sen osan korusta uudelleen ja poistin liiat patinat toiseen kertaan. Lopputulos on kaunis, vaikka itse sanonkin:

savukvartsisetti

Seuraavaksi kehnohko kuva kaulakorusta roikkuvassa asennossa. Julia teki vastikään samalla periaatteella kaulaan tulevan todella sievän korun.

savukvartsi-kk

Ja kuva korvakoruista roikkuvassa asennossa:

savukvartsi-kr

Patinoin myös erään aiemmin tekemäni sormuksen, jota en jostain syystä ollut edes muistanut laittaa myyntiin asti:

amatsoniittisormus-ox

Kuvaaminen tökki tänään, joten sormuskuvasta tuli tylsän rakeinen.

Lopuksi vielä jotain, minkä postipoika toi tänään. Tämän riipuksen ostin ihan vain itselleni, eikä se tule päätymään myytävään koruun (hintansakaan takia…). Siipien väli on viitisen senttiä, joten riipus on aika kookas. En ole vielä päättänyt, teenkö sen ympärille kokonaisen korun vai laitanko riipuksen vain yksinkertaisesti mustaan nauhaan.

dragonfly