Ei tullut takkia…

6. maaliskuuta 2007 klo 12.55
Luokat: Hopea, Korukivet, Ostokset

Postipoika toi tänään monenlaista kivaa, ja minulla oli tarkoitus tarjoilla enemmänkin kuvia uusista ihanuuksista, mutta kamerankutjakkeesta loppui akku. Kuvaan siis lisää myöhemmin.

Koska olen tylsä ja mielikuvitukseton ihminen, seuraan tavallaan taas Anun jalanjälkiä. Anu on nimittäin viime aikoina tehnyt kivoja juttuja herringbone-tekniikalla, jota minä testailin ei-niin-kovin-hyvällä menestyksellä joskus ehkä vuosi sitten ja johon en sen jälkeen ole koskenutkaan. Tällaisen rohkaisevan esimerkin valossa uskaltauduin sitten minäkin testailemaan, tällä kertaa ihan hopealangalla.

Koska olen suuruudenhullu, en tietenkään voinut kokeilla tekniikkaa ihan vain yksittäisen kiven kanssa. Ei, minun piti saada aloittaa suoraan Eni Okenin Herringbone-kukasta. Arvaatteko jo, mihin suuntaan tarina on kehittymässä?

Vanhan sadun sanoin: ei tullut takkia, tuli… jotain muuta. Susi. Haluan kuitenkin tässä yhteydessä korostaa, että tämä katastrofi ei ollut minun syytäni! Tein täsmälleen kuten ohje neuvoi, mutta lankaa oli aivan liian vähän. Ohje sanoi 3 ft, minä otin jopa 10-15 cm ylimääräistä, mutta silti langasta oli yli puolet mennyt, kun olin saanut kaksi terälehteä valmiiksi.

Koska oli selvää, ettei työstä missään nimessä voisi enää tulla viisiterälehtistä kukkaa, oli pakko improvisoida:

herringbone-riipus

Lopputulos on vähintäänkin outo, mutta ei itse asiassa mitenkään järkyttävän ruma. Langan kierteet eivät ole tasaiset ja itse herringbone weave vaatii vielä kovasti harjoittelua, mutta lopullinen arvioni on, että tässä olisi voinut käydä paljon pahemminkin.

Riipustaistelujeni jälkeen sisäinen terapeuttini oli sitä mieltä, että tarvitsen seuraavaksi selkeän onnistumisen kokemuksen estämään voimakasta turhautumista. Siispä tartuin taas Beaded Flower Pendant -ohjeeseen, ja väkersin tummista ametisteista, ruusukvartsista, hopeahelmistä ja violeteista siemenhelmistä tämän kukkasen:

ametistikukka

Sain tänään myös rapakon takaa ostamani Angie Simonsenin upeat korvakorut! Jo se, miten ne oli pakattu, teki minut onnelliseksi:

angie-earrings

Itse korvakorutkin ovat aivan ihanat, mutta valitettavasti niistä en ehtinyt ottaa kuvaa ennen akun loppumista. Lisää kuvia tiedossa siis lähitulevaisuudessa. Helmihullu siirtyy nyt tekemään päivän töitä.

*viuh*