Tuskien taival

5. maaliskuuta 2007 klo 18.26
Luokat: Hopea, Korukivet, Swarovski

Eni Okenin ohjeet usein näyttävät vaikeammilta kuin ovatkaan. Korut ovat niin hienoja, ettei uskoisi, että niitä osaisi itse tehdä ohjetta seuraamalla. Usein on kuitenkin positiivinen yllätys, kun ohjeen seuraaminen onkin helpompaa kuin olisi odottanut.

Tällä kertaa ei käynyt niin.

Ostin Mosaic pendant -ohjeen kuukausia sitten, mutta tähän päivään mennessä en ollut uskaltanut tarttua siihen. Rohkeuden puutteen lisäksi toinen syy oli se, ettei kivivalikoimani ollut niin hyvä, että olisin löytänyt riittävästi eri kokoisia ja eri muotoisia kiviä, jotka olisivat väreiltään sopineet edes joten kuten yhteen. Nyt tilanne on kuitenkin toinen, joten päätin lopultakin kokeilla.

Juotin lauantaina muutaman riipuspohjan. Sunnuntaiaamuna rummutin ne valmiiksi, jotta pääsisin aloittamaan. Kas kummaa: löysin kuitenkin kaikenlaista muuta puuhaa, ja aloittaminen lykkääntyi. Sunnuntai-iltana tein jopa useamman tunnin inventaariota materiaalilaskuriani varten. Aloin vähitellen ymmärtää alitajuisesti karttavani riipuksen tekemistä. Olin varma, että saisin aikaan vain lankasotkun ja paljon kiukkua.

Olin melkein oikeassa. Sain ensin aikaan vain lankasotkun, ja yhdestä riipuspohjasta napsahti ripustuslenkki irti, kun kiskoin hopealankaa tiukemmalle. Lopulta suutuin ja katkoin 0.4 mm:n langat kokonaan päättäen, että sillä langalla en enää edes yritä. Vaihdoin 0.3 mm:n lankaan. Joskus helmihullu on päättäväisyydeltään ruokaa etsivän, jo kaksi viikkoa nälissään olleen siperialaisen suden kaltainen.

Riipus valmistui lopulta, kun olin ähertänyt sen parissa melkein kaksi tuntia inhoten jokaista minuuttia. Kivet ovat kaikkea muuta kuin tasaisena kerroksena, ja muutenkin lopputulos on vähän mitä sattuu. Kaunis, mutta mitä sattuu.

Ajattelin ensin, että en enää ikinä tee tällaista riipusta. Kauppaan kävellessäni rupesin kuitenkin pohtimaan, että ehkä minun pitäisi antaa tälle riipukselle toinen mahdollisuus ja kokeilla uudestaan, tällä kertaa hieman Enin ohjeista poiketen (ikään kuin en olisi pakon edessä poikennut niistä tämän ensimmäisen kanssa!). Jos toinenkin kerta on yhtä viheliäinen, voin suosiolla todeta, että tämä riipusmalli ei ole minua varten.

mosaicpendant

Muokkaus 6.3. klo 10.45:
Ai niin, siltä varalta, että joku on kiinnostunut, pitää sanoa pari sanaa materiaaleista. Riipuksessa on käytetty pääasiassa fancy-jaspista, ja sen lisäksi kaaoksesta löytyy kaksi Swarovskin kristallia (light olivine ja khaki) sekä kaksi fasettihiottua turmaliinia (ylimmäinen kivi ja sinivihreä kivi alhaalla kahden ison välissä). Lisäksi riipuksessa on kaksi pientä HillTribe-helmeä ja useita 1,8 mm:n kulmikkaita hopeahelmiä.