Tullivierailu

22. elokuuta 2006 klo 19.26
Luokat: Helmihulluus, Hopea, Korvakorut, Rannekorut, Swarovski

Gemshow-onlinelta tilaamani hopeajutut päätyivät tulliin. Ensimmäistä kertaa koko helmihulluuteni aikana jouduin siis noutamaan lähetyksen erikseen tullista ja manasin typeryyttäni. En ollut tajunnut laskea tulleja ja alvia tarpeeksi tarkasti tajutakseni, että yhteissumma ylittää juuri ja juuri sen maagisen kymmenen euroa.

Etsin tarvittavat TARIC-koodit ja hortoilin pääpostille noutamaan lähetystäni. Työnsin tilauslistan tullivirkailijalle ja valmistauduin selittämään, mitä tuotteet olivat ja mitä niistä minun mielestäni pitäisi maksaa tullia. Virkailija vilkaisi lähetyksen arvoa, näppäili jotain taskulaskimeensa ja tokaisi: ”Eihän tuosta mitään tarvi maksaa.” Olin jo avaamassa suutani sanoakseni, että kyllähän lähetyksen tulli- ja alv-maksut yhteensä ylittävät kymmenen euroa, kun tajusin, että moisella hetkellä kannattaa pysyä hiljaa.

Voin vakuuttaa, että harvat eläinlajit ovat nopeampia kuin helmihullu, joka säntää kärpän lailla tullista ulos pakettinsa kanssa peläten tullivirkailijan huomaavan erehdyksensä.

Kamera hyytyi taas kesken kuvauksen ja vaati laturia, joten tarjolla on vain muutama kuva:

pinkshell

Rannekoru vaaleanpunaisista simpukkalaatoista

brownshell

Rannekoru ruskeista simpukkalaatoista

indianred-chdl

Kokonaan käsintehdyt (no, kristalleja, hopeahelmiä ja korupiikkejä lukuunottamatta) korvakorut, joissa on Swarovskin Indian red -sävyisiä kristalleja