Kivikauneutta

15. elokuuta 2006 klo 20.15
Luokat: Helmihulluus, Korukivet, Ostokset

Tänään oli hyvä helmipäivä. Sain aimo annoksen uusia korukiviä, joista osa oli suorastaan mykistävän kauniita.

Kilpailussa suosikkikorukiveni asemasta ametisti ja monivärinen turmaliini röyhistelisivät rintaansa varmoina ennakkosuosikkeina. Ne olisivat sprinttikisan Yhdysvallat tai pitkän matkan kenialaiset, ja niiden vedonlyöntikerroin olisi alhainen. Jaspis ja granaatti näyttäisivät samaan aikaan sekä keskittyneiltä että hieman hermostuneilta: ne tietäisivät, että kummalla tahansa niistä olisi mahdollisuus voittaa, mikäli suoritus onnistuisi täydellisesti.

Kvartsit, tiikerinsilmä, karneoli sun muut olisivat mukana kisassa lähinnä sen takia, että jokaiselle radalle tarvitaan kilpailija. Kisan varsinainen musta hevonen olisi kuitenkin akaatti. Se ei kisan alussa itsekään uskoisi mahdollisuuksiinsa, mutta kirisi ehkä kuitenkin juuri ennen maaliviivaa muiden ohi.

Vietin pitkän tovin tutkien tänään saamiani akaatteja. Ne yllättivät kauneudellaan: odotin jotain sievää ja värikästä, mutta sainkin uskomattoman kauniita kiviä, joiden pinnoilla on kuin satujen maisemia. Jotkut kivistä olivat väriensä ja kuvioidensa ansiosta niin lumoavia, että ne saivat helmihullun sydämen läpättämään puolet normaalia nopeammin.

Kuvasin joitain erityisen kauniita yksilöitä:

gf-akaatti01

gf-akaatti02

gf-akaatti03

gf-akaatti04

Paitsi kauniita akaatteja, GirlsFeveriltä tuli myös todella kauniita ametisteja. Joissakin niistä oli sisällä hienosti eri väreissä välkähtäviä kohtia, jollaisia en ole ennen ametisteissani nähnyt. Kuvaan onnistuin juuri ja juuri tallentamaan moisen kohdan – tosin se ei näy kovin selvästi:

gf-ametisti