Värejä liian varovaisesti

14. elokuuta 2006 klo 21.22
Luokat: Hopea, Korukivet, Rannekorut, Yleinen

Olen taas tänään miettinyt erästä asiaa, jota pidän tällä hetkellä ehkä suurimpana heikkoutenani (tai ainakin yhtenä suurimmista), mitä tulee korujen tekemiseen.

Minä en osaa käyttää värejä.

Moni on sanonut minulle, että minulla on korujen suhteen hyvä värisilmä, mutta se ei itse asiassa pidä paikkansa. Minä valitsen aina turvallisia ja tylsiä väriyhdistelmiä – enimmäkseen vieläpä saman väriperheen sisältä: vihreän sävyjä, sinisen sävyjä, violetin sävyjä… Käytän harvoin useampaa väriä koruissa. Yhdistän korkeintaan mustaa tai valkeaa johonkin värikkääseen. Silloin, kun käytän useampia värejä, on yleensä kyse samasta helmilaadusta, jolloin helmet automaattisesti sopivat yhteen.

Korujeni väriyhdistelmät siis melkein poikkeuksetta toimivat hyvin, mutta ne ovat liian usein tylsiä ja mielikuvituksettomia. Ne eivät osoita mitään erityistä luovuutta. En tulisi ajatelleeksi käyttää tällaisia värisävyjä yhdessä, sininen ja oranssi vaikuttaisivat minusta luultavasti todella oudolta yhdistelmältä enkä luultavasti näitäkään värejä olisi laittanut samaan koruun. Monet kuitenkin näkyvät tekevän onnistuneesti rohkeitakin yhdistelmiä.

Pakko on kuitenkin sanoa, että hieman tylsä mutta toimiva väriyhdistelmä voittaa mennen tullen huonosti mutta mielikuvituksekkaasti valitun yhdistelmän. Toisinaan törmään netissä koruihin, joiden hirveät väriyhdistelmät saavat minut uskomaan, että niiden tekijä on täydellisen värisokea.

Ajattelin ottaa seuraavaksi korumaailman tavoitteekseni sen, että alan käyttää värejä rohkeammin. Jos kuitenkin alkaa pahasti vaikuttaa siltä, että olen värisokea, pyydän kertomaan siitä minulle hienovaraisesti.

Lopuksi esittelen parin viime päivän aikana valmistuneet rannekorut, joihin olen erittäin tyytyväinen (vaikkakin väriongelmani tulee niissä selkeästi ilmi):

turkoosi

Ihanista HelmiQ:n helmiäislaatoista tehty rannekoru

swirlyamethyst

Pakottauduin käyttämään Girlsfever.comista ostamiani upeita brasilialaisia ametisteja tähän koruun. Ne kuuluivat ”aargh, ihania, en ikinä raski käyttää näitä mihinkään” -sarjaan, mutta pysyin lujana ja käytin niistä osan. Kuva ei tee kiville oikeutta: ne ovat todella kauniin violetteja, vaikka kuvassa näyttävät melkein mustilta.

blackonyx

Mustaa onyxia (10 mm ja 6 mm) ja hopeaa. Ihana, vaikka itse sanonkin.