Vierailu Helmimeressä

5. elokuuta 2006 klo 19.03
Luokat: Korukivet, Lasihelmet, Ostokset

Pääsipä sitten helmihullukin vihdoin käymään Tampereella ja Fabergé-näyttelyn ohella myös Helmimeren uudessa myymälässä. Tiukka budjetti oli päätetty jo ennen kuin kauppaan mentiin sisälle, mutta lopulta siinä pysyminen osoittautuikin sangen helpoksi.

Useimmille helmiharrastajille Helmimeren myymälä on luultavasti todella mainio ostospaikka, mutta minulle sillä oli loppujen lopuksi aika rajallisesti tarjottavaa. Valtaosa kaupan helmistä oli lasia, jota nykyään käytän melko vähän. Hopeaa oli hyvin vähän, kivihelmiä ja makeanvedenhelmiä oli jonkin verran. Yhtä kaikki, oli ihanaa päästä näkemään kyseinen paikka – ja tokihan sieltä jotain tarttui mukaankin!

helmimeri-kivet02
Kullankeltaiset kivet ovat fluoriittia (ensimmäistä kertaa sain itselleni keltaista fluoriittia!) ja vaaleammat ovat nefriittiä.

helmimeri-kivet01
Tästä kuvasta puolestaan löytyy ametistia (violetit), sinistä onyxia (siniset), hematiittia (mustat), ruusukvartsia (vaaleanpunaiset), akaattia (vihreät), kaksi kirjavaa leopardijaspista (opaakkeja) ja kolme Botswanan agaattia (ne ylijäävät).

helmimeri-folio
Isot foliosisushelmet puhuttelivat minua. Ostin muutaman.

helmimeri-pihdit
Beadsmithin pihdit. Minulla oli kyllä kahdet pyöröpihdit jo ennestään, mutta nämä ovat ensimmäiset nimenomaan helmikäyttöön myytävät pyöröpihdit, jotka hankin. Vaikuttavat sangen kelvollisilta.

Korujakin ehti ennen Tampereen-matkaa (ja paria mökillä vietettyä päivää) syntyä lisää:

rq-brioletit
Ihanat ruusukvartsibrioletit, jotka tapojeni vastaisesti onnistuin kiertämään hopealankaan melkein siedettävän siististi.

ametistibrioletit
Ametistipisarat ja valkeita makeanvedenhelmiä. Todella sievät, vaikka itse sanonkin.

kyanite
Hopeasormus, jossa on koristeena hopeahelmiä ja kaksi sinistä kiveä (kyanite, mitä lienee suomeksi?*)

—–
* Tuskin kuitenkaan kyaniitti, koska se olisi loogista. Eihän iolite-kivikään ole suomeksi ioliittia vaan kordieriittia…