Kapteeni..tar Koukku

6. huhtikuuta 2006 klo 17.54
Luokat: Lasihelmet, Rannekorut

Helmetissä yritetään pontevasti toisinaan myös oppia jotain ihan uutta. Tällä kertaa helmihullu tarttui urheasti virkkuukoukkuun ja 28ga-metallilankaan. Jos osaan auttavasti virkata oikealla langallakin, niin miksen sitten metallilangalla?

Pujotin tietysti helmet valmiiksi odottamaan metallilankaan. Vuorotellen yksi isompi syvän violetti helmi ja kaksi pienempää vaalean lilaa helmeä. Mieluummin liikaa kuin liian vähän, sillä helmien lisääminen kesken kaiken olisi pirullinen urakka.

virkkaus01

Vaikka tuo lanka on tosiaan ohutta, sen virkkaaminen on yllättävän hankalaa. Ja voin vakuuttaa, ettei se tunnu sormissa kauhean kivalta. Tekniikka on vielä hakusessa, mutta kuvassa ollaan parhaillaan kiinnittämässä isompaa helmeä työhön ihan tavallisella ketjusilmukalla.

virkkaus02

Vähän matkaa valmista pötköä. Se on aika löysää, joten tässä vaiheessa onkin hyvä alkaa pohtia, olisiko koukun pitänyt olla puolet pienempi.

virkkaus03

Seuraavaksi mukaan virkataan kaksi pienempää helmeä kerralla… nnnnoin. Pahus, olisi pitänyt pestä ja leikata kynnet ennen kuvien ottamista.

virkkaus04

Ja valmis lopputulos. Se on oikeasti kauniimpi kuin kuvassa, vaikka lukon viereen syntyikin hieman epämääräinen mytty. Valmiissa korussa on pitkä ketjusilmukkapötkö, joka on taitettu kahtia ja kierretty yhteen.

Tähän päättyy tämänkertainen jaksomme, ”Näin virkkaat metallilangasta ketjusilmukoita”. Lähitulevaisuudessa toimitamme myös osat ”Näin virkkaat metallilangasta muutakin kuin ketjusilmukoita” ja ”Näin hoidat sormien syviä viiltohaavoja”.