Uuden kodin edut

24. maaliskuuta 2006 klo 21.41
Luokat: Helmihulluus, Ostokset

Edellisessä asunnossamme tuskastuin siihen, että työhuoneessa oli ihan liian vähän tilaa – sen kun piti toimia paitsi kahden ihmisen työtilana, myös vierashuoneena. Helmitöitä varten minulla siis oli oikeastaan vain edellisestä työpöydästäni jäänyt matala pöydän alle työnnettävä näppäimistötaso, mikäli halusin pystyä käyttämään tietokonettani.

Nykyisessä asunnossa on yksi huone enemmän, joten työhuoneen ei enää tarvitse toimittaa myös vierashuoneen virkaa. Ymmärtänette, mitä se tarkoittaa helmihullun kannalta: enemmän tilaa! Pari viikkoa sitten helmityötilani näytti tältä:

tyopoyta-ennen

Kuvaan on sinisillä palloilla merkitty helmiä sisältäviä laatikoita ja lokerikkoja, punaisilla palloilla valmiiden korujen sijainti, vihreillä palloilla työkalut ja violeteilla palloilla erilaiset ympäriinsä ajelehtivat irtohelmipussit ja muut vastaavat materiaalit.

Valkoisella näppäimistötasolla oli yleensä niin paljon tavaraa, ettei sitä voinut työntää pöydän alle pois tieltä silloin, kun halusi käyttää tietokonetta. Niinpä minä – erittäin ergonomisesti – kurotin aina käsilläni tason ylitse voidakseni käyttää tietokoneeni näppäimistöä.

Mutta nyt on tilanne toinen! Uhraan kumikanan koottavien huonekalujen jumalille ja laulan ylistystä Ikealle, joka puolitoista viikkoa sitten ratkaisi kaikki ongelmani vaivaisella* 110 euron hinnalla (sekä tietysti rakkaalle avomiehelleni, joka auttoi minua kokoamaan kyseisen ostoksen)! Minulla on vihdoinkin jotain, mistä aiemmin vain uneksin: työpöytä, joka on ostettu yksinomaan helmi- ja korujuttuja varten.

tyopoyta-nyt

Käytössä samat väripallot kuin ensimmäisessä kuvassa. Jos katsotte oikein tarkkaan, voitte ehkä huomata jonkinlaisen eron entisen ja uuden työtilani välillä.

Eläköön uusi koti ja tilava työhuone! Eläköön Ikea!

—–
* Summa ei tosin ole erityisen vaivainen, kun katsoo pankkitilini saldoa – jos siis ihan rehellisiä ollaan.