Sveitsin armeijan kaulakoru

21. maaliskuuta 2006 klo 19.29
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Lasihelmet, Rannekorut, Swarovski

Korumaailmassa tänään valmistunut Suerte(1 on varsinainen Sveitsin armeijan linkkuveitsi: sillä on monta eri käyttötapaa. Olen itse asiassa älyttömän tyytyväinen kehittelemääni kaulakoruun, vaikkakin myönnän, että ideassa on vielä vähän hiomista.

suerte

Korulla on kokonaisuudessaan pituutta hieman yli 93 senttiä. Pohjana käytin ohutta SoftFlexiä, sillä halusin jotain niin kestävää, ettei koru vahingossakaan leviäisi kesken käytön – siinä kun on helmi poikineen!

Helminä käytin kolmea eri värisävyä siemenhelmiä, kahta eri värisävyä 4 mm:n pyöreitä lasihelmiä, kahta eri värisävyä Swarovskin 4 mm:n kaksoiskartioita (tosin vain muutamia), peridoottisiruja ja vihreitä makeanvedenhelmiä. Korun riipuksessa on upea avocadon värinen lamppuhelmisydän, jonka sisällä on hopeafolio, sekä hopealangasta tehty spiraali.

suerte01

Korua voi käyttää sellaisenaan, pitkänä helminauhana, joko riipuksen kanssa tai ilman. Riipus kiinnitetään korun lukkoon, joten jos riipusta haluaa käyttää, on lukko-osan oltava etupuolella.

suerte02

Keskellä korua olevan pienen hopeisen lukon vastakappaleen ansiosta korun saa kätevästi kaulaan kaksin kerroin niin, että molemmat kiepit pysyvät kiltisti yhtä pitkinä (toisin kuin jos koru olisi yksinkertaisesti vain kierretty kaulan ympärille kaksin kerroin: tällöin korun toinen kierros todennäköisesti roikkuisi löysempänä ja toinen olisi liiankin tiukka).

suerte03

Seuraavaksi tietysti kaksin kerroin riipuksen kera…

suerte04

Ja mikä ehkä kaikkein mukavinta: koru on juuri sen mittainen, että keskivertoranteeseen(2 se kiertyy ihanasti myös rannekoruksi ilman riipusta (tai ehkä jopa sen kanssa – en ole testannut)!

Otsikko tuli ystävältäni Mikalta, joka hihkaisi ”Sveitsin armeijan kaulakoru!”, kun kehua retostelin luomuksellani. Helmihullu kiittää.

—–

1) Koru sai nimekseen Suerte, koska kuuntelin sen tekemisen aikana Shakiran kappaleen Suerte noin kahdeksankymmentä kertaa.
2) Noin puolentoista hennon naisen kokoisena olen silti sitä mieltä, että juuri minun ranteeni on keskivertoranteen kokoinen (karvan verran yli 16 cm).