Korvakorupläjäys

16. maaliskuuta 2006 klo 21.51
Luokat: Hopea, Korukivet, Korvakorut, Swarovski

Tällä kertaa saatte tyytyä kuvapläjäykseen:

violetflower   redheart

jonquilflower   aquadrop

amethystchandelier   amatsoniittipisara

Saarenmaa

16. maaliskuuta 2006 klo 13.30
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Lasihelmet

Teen harvoin luonnoksia koruideoista paperille. Oikeastaan tartun kynään ja paperiin tässä tarkoituksessa vain silloin, kun on pakko – eli kun ei ole aikaa tai mahdollisuutta ruveta toteuttamaan ideaa välittömästi, mutta pelkään unohtavani sen ennen kuin tilaisuus näpertelyyn tulee. Tässä taannoin oli kuitenkin niin mahdoton kiire muutaman työjutun ja muiden tärkeiden asioiden takia, että minun oli pakko tuhertaa ideani paperille.

Ennen kuin esittelen huikean tyylikkään luonnokseni, on syytä kertoa, mistä sain inspiraation kyseiseen koruun. Sitä ennen on kaikkien teidän kuitenkin pyhästi vannottava, että ette naura minulle saati millään muullakaan tavalla pilkkaa minua tämän romanttisen hempeilyn vuoksi. Kaikki lupaavat? Hyvä. (20 minuutin päästä postilaatikkoni täyttyy viesteistä, joissa minua nimitellään ties miksi höperöksi ja minua kehotetaan palaamaan 2000-luvulle…)

Minä rakastan Saarenmaan valssia. Siis sitä aitoa ja alkuperäistä (tai no, ei ihan alkuperäistä, vaan suomenkielistä), Georg Otsin laulamaa. Voisin kuunnella sitä kymmenen kertaa peräkkäin ja valssata kuvitelmissani tuoksuvassa juhannusillassa ympäri ja ympäri (kuvitelmani eivät onneksi välitä siitä tosiseikasta, että mitä tanssiin tulee, minulla on kaksi vasenta jalkaa – enkä sitä paitsi ole koskaan käynyt Saarenmaalla, joten minulla ei ole mitään käsitystä siitä, kuinka kaunis sen kesäinen yö on).

smaaluonnos
Korun ensimmäinen vaatimus oli sirous: massiivisuus kun ei oikein tue ajatusta pyörähtelystä kesäillassa. Korun pohjaksi suunnittelin siis käyttäväni ohutta hopeaketjua.

smaa01
Jostain syystä tuntui siltä, että korun keskiosan pitäisi olla epäsymmetrinen. Sille minulla ei ole tarjota minkäänlaista järkevää selitystä – minusta ainoastaan tuntui siltä. Kuvassa valmiiksi leikatut ketjunpalaset, joista pisimmästä olen jo etsinyt langanpätkän avulla keskikohdan.

smaa02
Koruun tulevat värit olivat alusta asti selkeinä mielessä. Mitä muuta olisin voinut valita kuin vihreää ja valkeaa, kun laulun sanoissa puhutaan tuomipuista ja omenankukista? Varsinaisten helmien valitseminen kesti kuitenkin tovin penkoessani varastoistani mahdollisia vihreitä sävyjä. Lopulta löysin minulle ihan vahingossa päätyneitä pieniä vihreitä lehtihelmiä. Oivallista!

smaa03
Ta-dah!

”Siis pyöritä, lennätä pellavapäätä
kun silmissä leikkivät säkenet lyö,
niin kaunista muuall’ ei löytyä saata
kuin Saarenmaan nurmien kesäinen yö…”